Koti joulun jälkeen

Joulutunnelma viipyilee vielä hetken kotona, mutta suurimmat jouluiset elementit on jo karsittu pois. Hiljalleen alkaa tehdä mieli kaikkea raikasta; selkeitä pöytäpintoja, yksinkertaisia asetelmia, raikkaita värejä ja freesejä kukkasia. Amaryllikset vetävät viimeisiään, hyasintti kukkii vielä hetkisen, jouluisista kynttilöistä on vielä puolet palamatta. Nämä käytetään loppuun, ja sitten joulu saa lopullisesti väistyä. Ikkunoilla olevista valoista en ole vielä raaskinut luopua, tuovat niin kaunista pehmeää valoa huoneisiin. Kohta on kuitenkin aika pakata nämäkin laatikkoon ensi vuotta odottelemaan –  ja orientoitua tämän jälkeen uuteen alkavaan talvikauteen.

Vaihdoin sänkyyn freesit valkoiset lakanat, nämä enteilevät raikkaudessaan jo tulevaa uutta vuotta. Tämä kikka toimii aina – valkoiset lakanat raikastavat niin tehokkaasti koko huoneen. Ovatkin ehdottomasti lempiasioitani, mitä sisustukseen tulee, kerta toisensa jälkeen näyttävät aina yhtä freeseiltä. Tämä pellavapussilakanani on vieläpä niin jämäkkä, että hoitaa mainiosti myös päiväpeiton virkaa, niinpä varsinainen päiväpeittoni saa taas kerran jäädä säilöön kaapin pohjalle.

Ikkunalle asettelin Koodista nappaamani huikean värikkään Hayn Moroccan vasen, johon hankin muutaman valkoisen tulppaanin. Niin ihania kuin joulukukat ovatkin, kaipaan nyt jo vähän vaihtelua näihin. Vaikka tulppaani enteileekin vahvasti jo kevättä, käytetään sitä joulukukkanakin – ehkäpä siis juuri sopiva kompromissi tähän välikauteen. Tuo Hayn vaasi on aivan huima ja sopii ihanasti tällaisten yksinkertaisten ja raikkaiden kukkien pariksi, on toki näyttävä elementti jo sellaisenaan tyhjänäkin. Tästä vaasista on olemassa myös isompi versio hiukan eri värityksellä – tällainen väriläiskä terästää minusta ihanasti skandinaavista vaaleaa sisustusta.

Vielä kotona on kovin hämärää, harmaan talvipäivän valo ei tahdo riittää heleiden kuvien aikaansaamiseksi. Vaan pian tämäkin alkaa taas korjaantua, vuoden pimein päivä on selätetty ja tästä mennään vain valoa kohti. Ja onpa käsillä taas jo viikonloppukin – ja viimeiset päivät ennen vuotta 2019. Aikamoista vai mitä.


Home after christmas. Some christmas flowers and lights are still left, but slowly I´m craving more airy and fresh space.

Kommentit (4)
 1. Jantunen / Tuuletuksia
  29.12.2018, 19:13

  Voi elämän kevät, miten suuren ihastuksen sykäyksen tuo ihana vaasi sai aikaan ruudun tällä puolen! Aivan ihana! Kuin sellainen ilon huudahdus, ja sopii upeasti vaaleaan, harmooniseen sisustukseen. Mitä parhainta tulevaa uutta vuotta 🙂

  1. Eikö olekin ihan mieletön, nuo värit nousevat niin kauniisti esiin neutraalia taustaa vasten. Jotain vähän vintagemaistakin tässä maljakossa, joka on minusta vain hyvä asia.

   Kiitos toivotuksista ja onnea uuteen vuoteen!

 2. Heippa, sinulla on tuo ihana base ruokapöytä! Olemme pohtineet em pöytää myös mutta materiaali mietityttää.. onko sinun pöytäsi tuolla laminaatti vai linoleum pinnalla? Laminaattia tuntuu olevan myynnissä useammassa paikassa.. ja en löydä mistään tietoa mitä eroa on 🤔 tuleeko pintaan helposti jälkiä? Kiitos jo etukäteen ☺️

  1. Heippa! Nämä ovat tosiaan kaksi ihan eri materiaalia. Minulla on laminaatti, se on kova ja kestävä, helposti pyyhittävä ja hylkivä materiaali. Linoleum on taas huokoisempi ja mattapintaisen pehmeä, se naarmuuntuu helpommin ja rasvatahrat ym. imeytyvät siihen toisin kuin laminaattiin. Eli laminaatti on ehdottomasti se helppohoitoisempi, mutta lino taas tietyllä tapaa luonnollisempi ja vähän ylellisempikin – tämän kanssa täytyy vain ymmärtää materiaalin ominaisuudet ja hyväksyä käytön jäljet, jotka pinnassa väistämättä tulevat näkymään. Erityisesti musta linoleum on aika haastava, sillä mustassa värissä naarmut ja tahrat näkyvät tosi selvästi, tätä en siis suosittele ainakaan lapsiperheeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *