Pihkala
Pihkala

Koti-inspiraatiota

Nyt on luvassa taas pitkästä aikaa inspiraatiojuttuja. Tässä kauniissa kodissa on käytetty hienoja sävyjä ja kekseliäitä pieniä tuunauksia. Klassikkohuonekalut sekoittuvat rennosti Ikeaan ja vintagelöytöihin, näin syntyy kodin lämmin ja persoonallinen tunnelma. Kurkataanpa peremmälle tiloihin:

Olohuoneessa on kaunis tauluseinä ja ihana kakluuni. Ihailen rennon huolettomia esineasetelmia, joissa katse saa vaeltaa ja bongailla mielenkiintoisia yksityiskohtia. Vintagekalusteet ja yksittäiset esineet tekevät kokonaisuudesta mielenkiintoisen; pidän siitä, että asunnosta löytyy loppujen lopuksi aika vähän tunnistettavia esineitä. Erityisesti tuo kokomarmorinen sohvapöytä on upea, mieletön jalka siinä.

Pieni syvennys on käytetty hyödyksi ja syvennykseen on rakennettu pieni työpiste. Oikein näppärä idea minusta. Materiaalina on taidettu käyttää Ikean hyllynkannakkeita ja levytavaraa, eli vastaavan saa nikkaroitua hyvinkin helposti ja edullisesti itse.

Asunnossa on myös pieni parveke, joka on sisustettu ihanaksi kesäkeitaaksi. Hieman harmittelen sitä, että Suomessa tällaisissa vanhoissa kivitaloasunnoissa on harvoin parveke, mutta Ruotsissa sellainen tuntuu olevan rakennettu jälkikäteen useaan vastaavaan asuntoon, ainakin mitä näitä myyntikuvia on uskominen. Tässä parvekkeessa useat eripariset ruukut ja rehevät vihreät kasvit tuovat tunnelmaa. Huomatkaa, että niissä ei ole käytetty kesäkukkia, vaan ainoastaan viherkasveja ja yrttejä. Todella raikasta.

Makuuhuoneessa vallitsee seesteinen tunnelma. Murrettu siniharmaa seinäsävy on minusta tosi kaunis, neutraalin pehmeä mutta kuitenkin sävykäs valinta. Yksittäiset vintagekalusteet tuovat persoonallisuutta tilaan ja yksinkertainen petaus skarppaa niitä mukavasti. Makuuhuoneeseen vievän oven vierellä vilahtaa myös harmaaksi maalattu Ikean Ivar-kaappi, joka on myös kiva (ja edullinen) pieni tuunaus. Tätä tuotetta näkyykin käytettävän usein tämäntyyppisissä kohteissa, eikä suotta – puinen kaappi taipuu niin moneen.

Seiskatuolit tuovat ylellisyyttä ruokatilaan – tässä yksi klassikkotuoli, joka toimii kyllä aina ja kaikkialla. Pöytäryhmän yläpuolella killuu Menun valaisin, sekin on paikassaan aika hauska, vaikkakin muotonsa puolesta ei ole ehkä se optimaalisin valinta ruokapöydän päälle, varjostin kun suuntaa valon sivulle, ei alas pöydän pintaan. Ruokapöydältäkin löytyy kokoelma hauskoja esineita, nämä tuovat kyllä tosi paljon persoonallisuutta tilaan. Pidän siitä, että sisustuksessa on tällaista katsottavaa ja tutkittavaa, hassut ja vähän omituisetkin esineet tuovat vain niin paljon lisää persoonallisuutta kotiin.

Lopuksi vielä pieni kurkkaus eteiseen. Siellä Granitin puunaulakoista on tehty pitkä rivi, ja Vitran pöytä ja Jacobsenin tuoli tuovat käytännöllistä istuin- ja laskutilaa. Oikein kaunis nurkkaus tämäkin.

Tämä asunto on taas hyvä osoitus siitä, että kaiken ei tarvitse olla designia; edullisilla löydöilläkin saa luotua tosi kauniin kodin. Parhaita ovat käsittelemättömät puiset kalusteet, kuten vaikka tuo naulakko tai Ivar-kaappi, joita on helppo maalailla ja modifioida uuteen uskoon. Ja tietysti vintagekalusteet taipuvat myös moneen ja tuovat taas omanlaista persoonallisuutta kokonaisuuteen.

Mitäs te piditte tästä kokonaisuudesta?


This inspiring apartment is for sale at Entrance Mäkleri. I like the casual mix of design furnitures, vintage and affordable pieces from Ikea and Granit, it makes the apartment interesting, cosy and warm. Also the color of the bedroom wall is very nice. It´s soft and neutral, but still a bit different choice.

kaikki kuvat/all pictures Anders Bergstedt for Entrance Mäkleri

Kommentit (2)

 1. Muuttuva kotini Päivi S

  Ihanan näköistä ja kivasti käytetty värejä. Ei ole sekavan näköinen kun on kuitenkin harmoniset värit mitkä natsaavat keskenään. Ite olen kovati ihastunut tällaiseen rentoon sisustukseen, ei liian siloitellut. Elämä saa näkyä ja nuo vanhat rakennukset/arkkitehti aina vain kolahtaa. Oliski varakas ja vois olla erilaisia huoneistoja eri tyylillä sisustettu , joissa vois aina silloin tällöin viettää aikaa 🙂

  • Maija

   No sanopa muuta, se olisi huikeaa! 🙂 Minusta myös tällaiset rennot sekoitukset ovat ihania, kaikki ei ole niin viimeisen päälle ja siitä tulee juuri se hyvä fiilis kotiin. Ja nuo vanhat talot nyt vain ovat niin kertakaikkisen ihania.

   Ihanaa kesäistä viikonloppua sinne!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *