Blogit
Pihkala

KOLME JOULUTYYLIÄ: PILKAHDUS PERINTEITÄ

Kolme joulutyyliä -haasteessa on aika edetä kolmanteen eli viimeiseen osaan. Viimeiseksi teemaksi valikoitui itseoikeutetusti häivähdys perinteisyyttä punaisen värin muodossa, pysyyhän tuo väri vuodesta toiseen selkeänä joulun ykkösvärinä.
Minulla ei henkilökohtaisesti ole mitään joulunpunaista vastaan, vaan voin hyvin somistaa joulukotia punaisella. Oma sekoitukseni on tosin aika hillitty, ja perinteiseen punaiseen lisään paljon valkoista. Näissäkään kuvissa punaista ei ole kuin tyynyissä ja kynttilöissä, silti nämä pienet yksityiskohdat saavat aikaan reippaan ja tunnelmallisen fiiliksen. Modernit muodot ja vaaleat värit tuovat perinteiseen joulunpunaiseen vähän uutta ytyä, ja tekevät yhdistelmästä enemmän omannäköisen.
Aikaisemmat joulutyylini olivat siis klassinen vihreä sekä graafinen ja pelkistetty. Mikäs näistä on teidän suosikkinne? Itselle uppoaa oikeastaan jokainen, kaikki nämä pohjautuvat kuitenkin samanlaiseen, omannäköiseeni perustaan. Yksityiskohdilla tunnelmaa on vain viilattu vähän suuntaan tai toiseen. Mutta kuten aiemmin kirjoittelinkin, taitaa tämä joulu olla meillä ennen kaikkea vihreä. Klassisuus ja neutraali, mutta kuitenkin lämmin väriskaala taitaa upota nyt tällä hetkellä kaikkein eniten.
This is the last part of the blog challenge in which I styled our sofa corner for christmas in three different ways. Warm red is undoubtedly the most traditional christmas color, so this last choice was easy to make. I kind of like this color too, especially it´s warmness and traditional wibes, but like to mix it up with modern shapes and light colors. That way the result is modern yet cozy.
Find the previous posts of this styling challenge here and here. What´s your favourite?

Kommentit (9)

 1. Jutta / Muotopuoli

  Mä olen kehittänyt jonkin vihan joulunpunaista vastaan, mutta sä onnistuit saamaan sen näyttämään tosi freesiltä! Iso peukku! 🙂

  • maija

   Heh kiitos, ai sulla on joulunpuna-angsti 🙂 No kieltämättä ei se kaikesta freesein väri ole, varsinkaan jos sillä on kuorrutettu kaikki lattiasta kattoon. Mutta pieninä ripauksina se musta ihan toimii silloin, kun haluaa vähän fiilistellä perinteitä.

 2. Anonyymi

  Johtuisikohan siitä, että ainakin omalla näytölläni kuvissa oleva punaisen sävy ei ole joulunpunainen, joka on puhdas peruspunainen, vaan enemmän aniliiniin taittava sävy?

  • maija

   Vähän nuo kuvat kieltämättä taittavat väriä, vaikka luonnossa nuo tyynyt ja kynttilä on just sitä peruspunaista joulua. Saattaapi tuo aiheuttaakin hivenen muutosta fiilikseen 🙂

 3. Mimosan kotona

  Esittelemistäsi tyyleistä vihreä on ehdoton suosikkini. Joulunpunainen uppoaa minuun kaikista vähiten, mutta ei se sinun somistuksessasi ihan kauhealta näytä… 🙂

  • maija

   Vihreä on munkin suosikki! 🙂

 4. Hanna

  Olen aina ollut punaisen joulun kannattaja, sillä minusta punainen on tuonut juuri sen joulun, sillä muutoin en punaisesta perusta. Paitsi tänä jouluna. Nyt ei jostain syystä punainen lämmitä, ja meillä siirrytään vihreään jouluun ja se vihreä tulee varvuista ja muista joulun kasveista. Ihania postauksia nämä kaikki!

  • maija

   Kiitos, kiva kuulla! Kyllähän tuosta punaisesta se tietty joulufiilis tulee, varsinkin jos väriä ei käytä juuri koskaan muulloin. Mutta vaihtelukin on välillä kivaa. Innostun itse välillä punaisesta ja välillä taas jostain ihan muusta, kausittain menevät nämä jutut.

 5. Anonyymi

  Mun mielestä ykkösenä punainen, ihanan pirteä! Kakkosena graafinen, siinä on sitä jotain, muttei paljon jouluntuntua kuitenkaan, viimeisenä vihreä. Mutta nättejä kaikki!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *