Kohta jo joulu

Vähiin käyvät päivät ennen joulua, ja joulufiilis alkaa hiljalleen kohota täälläkin. Viikonloppuna siivosin ja laittelin kotia joulukuntoon, ja nyt kotona alkaa näyttää jo aika jouluiselta. Alkaneelle viikolle jäi vain enää pientä fiksausta ja täydennystä, joka on aika ihanaa – osa ruokakauppaostoksistakin on jo hoidettu, joten tiedossa on vain muutamia täsmäiskuja sinne tänne. Vietän joulua yleensäkin melko maltillisesti, eikä joulu tarkoita omalla kohdallani erityistä järjestelyä tai stressaamista. Siitä huolimatta on kivaa, ettei viimeisille päiville jää pitkää tehtävälistaa, vaan voi nauttia viimeisten joulunaluspäivien tunnelmasta – niissä on minusta aina jotain erityistä.

Tämän(kin) vuoden joulukoti on melko simppeli ja mutkaton. Jouluvaloina on pitkälti kynttilöitä, sekä aitoja että ledejä. Kukat ja aikanaan tietysti erilaiset jouluherkut tuovat sen oman tärkeän fiiliksensä. Tässä kodissa olen innostunut joulusta taas vähän uudella tavalla, koristeet ja kaikenlaiset perinteiset joulujutut istuvat tänne vanhaan taloon jotenkin niin luonnollisesti. Niinpä olen ripotellut vähän joka huoneeseen jotakin, innostuinpa jopa tekemään havuköynnöksen ulos sisääntulon yhteyteen – se oli muuten helppoa ja nopeaa, kun oikaisi kieputtamalla havut suoraan kaiteeseen. On ihana tulla kotiin, kun on jotain nättiä heti pihalla vastassa.

Viikonloppuna kannoin sisälle joulukuusen, ja tämäkin nostatti joulufiilistä kyllä melkoisesti! Tänä vuonna halusin pitkästä aikaa oikein kunnon kuusen, ja päädyinpä jopa hankkimaan viljellyn ostokuusen – menneinä jouluina jos kuusi on tullut, on se yleensä kaadettu vanhempieni metsästä. Päätin kokeilla pihtakuusta, sillä luin jostain, että se varistaisi tavallista vähemmän. Tämä jää nähtäväksi, mutta onpa kuusi ainakin upean tuuhea.

Yleensä olen kuusen suhteen aika perinteistä koulukuntaa ja kuusi on kannettu sisälle vasta aatonaattona. Se on ollut jotenkin ihana maamerkki koko joulunvietolle: kun kuusi on sisällä, saa joulu alkaa. Tänä vuonna halusin kuitenkin nauttia kuusen tunnelmasta hiukan pidempään ja toin sen sisälle jo viikkoa ennen – somemaailmassahan on vilahdellut kuusia jo joulukuun alusta lähtien, joten tähän peilattuna asiassa ei ole mitään erikoista. Mutta mikseipä tunnelmasta nauttisi jo vähän etukäteen, kuitenkin kun joulun jälkeen kuusesta on kiva hankkiutua aika nopeasti eroon.

Pieni kurkistelija on iloinen sohvalle asettelemistani muhkeista tyynyistä – näkeepähän paremmin pihalle.

Toistaiseksi kuusessa ovat vain kynttilät, ajattelin koristella sen vasta ihan aaton korvalla. Oikeastaan pidän aika paljon ihan tällaisestakin kuusesta, eikä se minusta vaatisi välttämättä koristeita lainkaan. Yksinkertainen on kaunista.

Kun kuusi on sisällä, saa joulu alkaa.

Kuusi hakee tässä kodissa ehkä vielä vähän paikkaansa, viereinen tv ei ole ihan kaunein mahdollinen tausta sille. Mutta toisaalta se on tässä suunnassa kauniisti näkyvissä ja näkyy pikkuisen myös ulos – tällä mennään tämä joulu ja mietitään ensi vuonna taas uudestaan.

Joulukukatkin alkavat olla paikoillaan, ehkä ihan joulun alla hankin vielä jotain pientä, jos joku sattuu sitä ennen nuupahtamaan. Punaisia leikkoamarylliksia oli pakko hankkia, ne ovat ehkäpä suosikkejani kaikista joulukukista. Erityisen hehkuvilta ne näyttävät keittiössä valkoisia seiniä vasten. Muistan ajan, jolloin en juuri välittänyt punaisesta joulunaikaan, nyt se on vuosi vuodelta yhä suurempi suosikkini.

Ikkunoissa on tänä vuonna aika simppelit jouluvalot. Keittiön ikkunaan ripustin tuollaisen yksinkertaisen ledkynttiläkranssin. Jonkin aikaa siinä oli vähän vihreääkin ympärillä, mutta kuivuttuaan heitin ne jo pois. Kun sisällä on jo jonkin verran muitakin joulujuttuja, ei ikkunoihin kaipaa enää mitään kovin näyttävää. Kuitenkin on ihan kotoisaa, että ikkunoista tuikkii jonkinlainen valo. Tämä koriste on Flamme-niminen, ja näitä löytyy aika kattavasti tavarataloista huokeaan hintaan. Ihan kelpo löytö.

Ripustin keittiöön myös tämän himmelin. Äitini on tämän joskus bongannut kirppikseltä. Nyt muutamaan vuoteen tätä ei ole tullut käytettyä, mutta tähän kotiin tämä taas sopii kauniisti – kynttilöitä tosin ei tässä taida uskaltaa polttaa.

Makuuhuoneessa joulu näyttää vaalealta ja pehmeältä – jotenkin tuollaiset raikkaat ja karamellimaisen lämpimät sävyt houkuttelivat nyt eniten. Ikkunaan etsin taannoin isoa kranssia, mutta en onnistunut löytämään tarpeeksi yksinkertaista. Niinpä hankin Puuilosta metallisen kranssipohjan ja kieputin jouluvalosarjan sen ympärille, tuli vallan hyvä. Makkarin joululook tulee vielä vähän elämään, sillä jouluaatoksi on ehdottomasti saatava puhtaat lakanat. Siinä perinne, josta en tingi.

Tällaisissa merkeissä täällä vietetään joulua tänä vuonna. Vielä on edessä pari työpäivää, ja sen jälkeen laskeudutaan joulunviettoon. Joulu on tänä vuonna lyhyt, joten sen kummempia ohjelmia ei ole suunnitteilla – tärkeintä on oleilla, herkutella ja nauttia joulun tunnelmasta.

Näiden kuvien myötä toivottelen oikein ihanaa ja rentouttavaa joulunaikaa kaikille lukijoilleni! Nautitaan tunnelmasta ja hengähdetään hetki.

sisustus joulusisustus sisustusideat
Kommentit (5)
  1. Kauniit kuvat, suloinen joulukuusi! Lämmintä Joulua kodin kaikille asukkaille! t. Piitu

    1. Kiitos ja sitä samaa sinne! Nyt jännään miten kuusi pystyy pystyssä, uhkaa vähän kallistua… 😀

  2. Hyvää joulua niin emännälle kuin kurkistelijallekin. Kuusi on kaunis ja ei kaipaa minunkaan mielestä muuta koristetta kuin kynttilät. Mikähän sitä vinoon heittää, ettei vaan kotitonttu oksilla luuraa ja tee pahojansa. Kaunis joulukoti🎁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *