Kevätvaloa olkkarissa

Minulla alkoi pieni talviloma, ja olenkin sen kunniaksi laittanut kotia vähän keväisemmäksi. Keskeneräisistä pienistä remppahommista on päästy ja lomani ainoa varsinainen tehtävä onkin ikkunoiden pesu – tästä hommasta ei auta luistaa, sillä en tohdi edes kuvailla kuinka karseassa kunnossa ikkunat tällä hetkellä ovat. Tämä urakka saa kuitenkin odottaa ensi viikkoon, nyt viikonloppuna ajattelin lähinnä ottaa lunkisti ja nauttia tästä mielettömästä kevätsäästä, jonka innoittamana nappasin myös muutaman kuvan olkkarista.

Aamulukemisina oli  uusin Avotakka, josta voi bongata myös erään tutun kylppärin. Uudella Muodonmuutos-palstalla kerron kylpyhuoneeni remontista ja materiaalivalinnoista. Ne ilahduttavat minua edelleen päivittäin ja varsinkin laattavalintaan olen erityisen tyytyväinen. Vaikka kylppärissäni onkin kokoa vain kolme neliötä, on se osoittautunut minulle täysin riittäväksi – kaikelle on paikkansa, niinpä en kaipaa oikeastaan yhtään isompaa kylppäriä.

Asettelin sohvalle vaihteeksi pari keväisempää tyynyä, Svenskt Tennin klassikkotyyny sai kaverikseen simppeliä valkoista pellavaa. Olen ajatellut aina toisinaan luopuvani tuosta tyynystä, mutta aina tällaiseen vuodenaikaan se kuitenkin innostaa erityisesti. Hyvä siis, että en ole myyntihommiin päätynyt. Kyllähän nuo Josef Frankin kuosit ovat vain niin klassisia, ja niiden raikkaus sopii erityisesti näin kevääseen. Nytkin olkkari sai ihan uutta potkua jo pelkästään yhdestä tyynystä – taas sen huomaa, kuinka pienetkin väripisteet tekevät jo ihmeitä.

Sohvapöydällä on lisää väripisteitä; pari Iittalan tuikkua ja uudehko Pentikin puualusta, joka käy näppärästi niin kaikenlaisiin tarjoiluihin kuin asetelmien osaksikin. Sininen tuikkukuppi on tämänhetkinen suosikkini, tuo reipas väri on vain niin energisoiva. Värit ovat omalla kohdallani selkeästi se innostavin juttu juuri nyt.

Olohuoneeni on erittäin valoisa, aurinko paistaa tilaan aina alkuiltapäivästä myöhäiseen iltaan saakka. Valoisuus olikin yksi kriteeri, joka vaikutti aikanaan koko asunnon ostoon. Valokuvauksen kannalta suora auringonvalo ei toki ole se otollisin vaihtoehto, mutta itse pidän siitä tunnelmasta, minkä voimakas valo ja toisaalta syvät varjot kuviin luovat. Tunnelma ennen kaikkea.

Nyt suunnitelmissa on ryhtyä leipomishommiin, ja sen jälkeen taitaakin olla jo illallisen vuoro. Siispä kone saa mennä tältä erää kiinni – palaillaan taas kun lomailulta ehditään.

Ihanaa viikonloppua!


Spring mood and splashes of color in the living room.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *