KEVÄTTÄ MIELESSÄ

Lumet sulavat kovaa vauhtia ja meteorologit ennustavat tämän viikon tuovan kevään mukanaan. Ihanaa! Kevät on lempivuodenaikani, huomaan saavani lisääntyvästä valosta hirveästi uutta energiaa. Kotona valo taikoo kaiken raikkaaksi ja tekee mieli taas puuhailla ja uudistaa kotiakin. Tuntuu, kuin päälle olisi lompsahtanut ihan uusi aktiivisuusvaihe talven hiljaiselon jälkeen.
Tänä vuonna tosin kevään vaikutus on jäänyt vähän vähemmäksi: ainakaan nämä ensimmäiset auringonsäteet eivät ole tavoittaneet kellarikämppäämme, ja kevätauringosta on saanut nauttia lähinnä ulkoilmoissa. Katselinkin kaiholla kuvia viime maaliskuulta, joissa kevätaurinko ja heleät värit puskevat kotikuvista läpi. Koska tällaista fiilistä on mahdoton vangita juuri nyt kotoa, fiilistellään sitten viime vuoden kuvia. Ei siinä muukaan auta.
Freesit värit kuuluvat kevääseen, samoin kuin vihreät kasvit ja kukatkin. Svenskt Tennin tyynyt ovat saaneet sittemmin jäädä kaappiin, sillä nykyisen kukkasohvan pariksi ei enää paljon kuoseja laiteta. Valkoisella sohvalla reippaat värit näyttävät sen sijaan ihanan raikkailta, mikäpä ei valkoiseen pohjaan sopisi. Nykyisin tuo sohva on löytänyt jo uuden omistajan, sohva onkin ensimmäisiä hankintoja uuteen kotiin muutettaessa. Malli ja väri ovat vielä vähän auki, mutta aika klassisella linjalla mennään. Villakangasta tai pellavasekoitetta, värinä varmastikin melko vaaleaa.
Kasvien ja värien lisäksi miellän keväisiksi tietyt materiaalit ja tekstiilit; varsinkin kevyt, ilmava pellava oikein huutaa raikkaita päiviä. Helmenharmaa pellavaliina on H&M Homesta, tumma pellavaservetti puolestaan Linumin. Kaunis oranssihtava leinikki on epätyypillinen valinta itselleni, mutta näyttääpä se ihanan raikkaalta. Muistiksi itselle: osta useammin värikkäitä kukkia.
Tummat tyynyt tuovat vähän skarppiutta vaaleuteen; huomaan itse tykkääväni jossain määrin kontrasteista, ihan silkka vaaleus tai pelkät puuterisävyt eivät ole se omin juttu. Mutta kun mukana on pieni ripaus tummaa tai väriä, niin johan alkaa toimia. Tämä kukkatyyny on Bakerin, taustalla itse värjättyä pellavaa ja Hayn musteensinistä tyynyä. Tuon voisikin kaivaa takaisin käyttöön jostain varaston uumenista.
Pääsiäinenkin kolkuttelee jo ovella, tässä vuodentakaista kattausinspistä pääsiäispöytään. Tänä vuonna tosin pääsiäispöydässä istuminen jäänee vähemmäksi, pitkät pyhät täytyy käyttää hyväksi remonttihommissa. Tehtävälistallani olisi yhdeksän ovilehden kunnostaminen, huh heijakkaa, pääsiäinen vierähtääkin mukavasti näitä hiotessa ja maalatessa. Mutta ainahan sitä voi fiilistellä – ja ehkä pöytäänkin malttaa sentään hetkeksi istahtaa. Onhan siinä monta vapaapäivää edessä.
Jokos te olette kevätfiiliksissä?
Springlike pictures from last year. Our current flat is so dark that it´s almost impossible to get pictures like this, the freshness lacks totally. But that doesn´t actually matter as the elements that fascinate me stay the same: fresh colors, flowers and plants, rough linen and that awesome light. Welcome spring!
Kommentit (6)
 1. Irmastiina Ruusukummusta
  8.3.2016, 08:10

  Kyllä oli kaunis tuo teidän edellinen kotinnekin. Kevätfiilistä on jo kovasti, vaikka nytkin on niin kova usva, ettei kunnolla eteensä näe..:)

  1. Kiitos! Eipä tuonne juuri enää kaipaile, paitsi vähän juuri tällaisina keväisen aurinkoisina päivinä. Nykyisessä asunnossa kun ei pysty nauttimaan valosta juuri lainkaan. Tosin nyt on ollut kyllä vähän tylsemmät ilmat, ja samaa taisi luvata koko viikoksikin. Mutta ihanan lämmintä on silti ja vesisateen myötä katoaa toivottavasti ne viimeisetkin lumirippeet. Se enteilee kevättä, jes 🙂

 2. Syvältä.Sanna.
  8.3.2016, 11:07

  Niin kaunis matto. Ehkäpä täällä on pikkaisen kevään tuntua havaittavissa, tosin kotimme värimaailmaan se ei (tänäkään vuonna) juurikaan vaikuta. Tsemppiä remppaan.

  1. Tuolle matolle täytyykin keksiä uusi paikka muuton jälkeen, uuteen olkkariin se taitaa olla vähän liian nafti…

   En minäkään sillä lailla sisusta vuodenaikojen mukaan, että tekstiilit ym. menisi vaihtoon. Jotain freesiä on kuitenkin kiva lisätä, raikkaita tyynyjä tai ainakin vähän kasveja ja kukkia. Niistä tulee itselle se isoin kevätfiilis – ja vieläpä mukavan helposti 🙂

   Kiitos tsempeistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *