Keväisen vihreää

Viikonloppu tuli ja meni – ja oli sen verran tekemisen täyteinen, ettei tänne blogin puolelle ollut juuri asiaa. Kevät alkaa olla siinä pisteessä, että kauniiden ilmojen ja vapaiden päivien osuessa kohdalle sitä nauttii mieluiten ystävien seurasta tai auringosta ulkosalla. Nyt on jälleen uusi viikko startannut ja aika orientoitua taas työhommiin ja blogin pariin. Keväinen ilma houkutti aamulla nappaamaan muutaman pikaisen otoksen keittiöstä, muihin kodin tiloihin palaillaan vähän myöhemmin tällä viikolla.

Alkaneen viikon piristykseksi ostin puntillisen kukkia. Nämä ovat Pasadenasta ja pakattu viehättävän simppelisti paperipussiin. Minusta aika kiva idea perinteisen naruun kääräistyn kimpun sijaan. Valikoin itselleni tällä kertaa lajitelman erilaisia vihreävoittoisia kukkia ja oksia, yksinkertaisuus ja raikkaus innostivat nyt eniten.

Yksinkertaiset vihreät kukat sopivat minusta ihanasti tuohon Marimekon vihreään Urna-vaasiin*, joka on jäänyt asustelemaan ruokapöydälle. Pitkällä pöydällä on tilaa isommallekin maljakolle pöytätilan siitä kummemmin kärsimättä. Parhaiten vaasi tuleekin oikeuksiinsa juuri raikkaan valkoista taustaa vasten, vihreä väri heleytyy ja nousee upeasti esille. Lempivaasejani ehdottomasti, vaikka suuren kokonsa ansiosta onkin toisinaan hieman haastava säilyttää ja/tai pitää esillä.

Näin muutenkin vihreä taitaa olla lempivärini, se toimii omaan makuuni useammassakin sävyyssä. Pidän erityisesti vähän tummemmista ja khakiin menevistä vihreistä, mutta kyllä tällaiset raikkaammatkin vihreät ovat ihania – varsinkin juuri näin kevään korvalla. Vihreän sävyt kestävät myös aikaa ja niihin harvoin kyllästyy, onhan kyseessä luonnosta tuleva perin neutraali ja klassinen väri. Siksipä uskallan suositella vihreän eri sävyjä usein myös muille, luonnosta tulevilla sävyillä harvoin menee vikaan.

Lempiväri on muuten kinkkinen juttu – olemassa kun on niin paljon ihania värejä, tai pikemminkin väriyhdistelmiä. Sanotaankin, ettei ole olemassa rumia värejä, on vain rumia yhdistelmiä, ja se pitää minusta kyllä kutakuinkin paikkansa. Osaatteko te nimetä lempivärinne?


Some green leaves in green Marimekko Urna vase to cheer up this new week. They look so fresh against simple white background.

*vaasi saatu aikanaan osana blogiyhteistyötä

Kommentit (2)
 1. https://tuuletuksiajantunen.blogspot.fi/
  10.4.2018, 07:07

  Kyllä se taitaa olla turvallisesti mustavalkoinen, mutta niissäkään ei olisi mitään, jos ei ymmpärillä olisi väriä. Konjakki nahassa, vihreä ulkona ja kesän tehostevärinä yksittäisissä jutuissa sisätiloissa (mulla myös Uurna vihreänä ja on suosikkini), tummansininen ja metallit houkuttelee joulun aikaan, oranssi kukkakimpuissa syksyllä ja lilan ja valeanpunaisen sävyt keväällä. Ehkäpä Suomen neljä vuoden aikaa tekee värien kausittaisen vaihtelun ja sen, missä niitä haluaa korostaa, luonnolliseksi.
  Aurinkoista kevättä 🙂

  1. Kuulosta hyvältä, mustavalkoisella ei koskaan mene vikaan. 🙂 Minulla myös suosikit vaihtelee vähän vuodenkierron mukaan, mutta jotenkin aina palaan tuohon vihreään. Mutta eri vuodenaikoina sekin viehättää eri sävyissään.

   Ihanaa kevätaikaa sinne myös!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *