Kesäpellavia

Kesä ja pellavat – nämä kaksi asiaa kuuluvat ehdottomasti yhteen. Halusin kokeilla makuuhuoneessa vähän kesäisempää ja kepeämpää tunnelmaa, ja kaivoin esille pellavapäiväpeittoni ja muita luonnonsävyisiä tekstiilejä. Vaikka itse tykkäänkin ehkä eniten pienistä raikkaista väripilkahduksista tai kontrasteista, ovat seesteiset pellavan sävytkin vaihteeksi virkistäviä. Tällaisista yhdistelmistä tulee niin kesäfiilis!

Olen pitänyt valkoisia lakanoita sängyssä viime aikoina miltei tauotta. Raikkaudessaan ne vain sopivat niin ihanasti kesään. Välillä innostaa ihan kokovalkoinenkin petaus, mutta pienet väripisteet tai näiden kuvien kaltainen pehmeys ovat kuitenkin enemmän omia juttuja – valkoisen seuraan sopii niin monenlaiset asiat. Päiväpeittoa en ole käyttänyt ikuisuuksiin, vaan oikonut vain lakanat huolettomasti petauksessani. Niinpä oli kiva asetella esille pitkästä aikaa pellavainen päiväpeitto, se muutti heti huoneen ilmettä vähän viimeistellymmäksi. Ei siitä mihinkään pääse, että päiväpeitot luovat petaukseen usein sen tietyn viimeisen silauksen ja hivenen ryhdikkäämmän ilmeen.

Heitin sängylle myös Linumin puuvillaisen viltin, tämäkin on kivan kesäinen ja käytössä oikeastaan ainoastaan tähän aikaan vuodesta. Paksuutensa ansiosta tämä sopii hyvin myös ulkoviltiksi, minulla se on käytössä vähän molemmissa tiloissa. Tällaiset paksut puuvillaviltit sopivat moneen, joten ovat sikäli aina hyviä hankintoja. Tämäkin on palvellut jo monta kesää niin puutarhassa, piknikillä, sohvalla kuin makuuhuoneenkin petauksessa. Kun pesuvälin pitää tiheänä, eivät ulkokäytössä syntyvät liatkaan pääse pinttymään – ja pesuahan puuvilla kestää mukavasti.

Minusta pellava sopii hyvin yhdisteltäväksi lämpimien sävyjen ohella myös harmaan kanssa, ja nytkin heitin petaukseen lämpimien sävyjen kaveriksi pari harmaata tyynyä. Myös musta skarppaa tällaisia sävyjä kivasti, ilman mustia seinävalaisimia tämäkin kokonaisuus olisi minusta hivenen liian puuroinen. Taas täytyy todeta, kuinka ripaus mustaa toimii tilanteessa kuin tilanteessa – tällä värillä on pienissä määrin tosiaankin ryhdistävä vaikutus.

Näin yleisestikin vähän puetumpi petaus on alkanut taas kiinnostaa pitkän rennon pellavalakanakauden jälkeen, ja luulenkin ottavani päiväpeiton taas aktiivisempaan käyttöön. Myös erilaiset sängynpäädyt ovat alkaneet houkuttaa, ja jonkinlaisen tällaisen kaavailenkin hankkivani sitten uuteen kotiin. Päädyn, päiväpeiton ja helmalakanan petauksen ja koko makkarin ilme muuntuu ihan erilaiseen suuntaan – näiden kaikkien kolmen yhdistelmä kiinnostaisikin juuri nyt erityisen paljon…

Lue myös:

Näin luon kutsuvan petauksen

Kommentit (6)
 1. Hei! Olet välillä maininnut, että elämässäsi on menossa isojakin asioita, on kiirettä ja muuta. Oletko ajatellut kirjoittavasi näistä? Lakana- jne postauksille toki on paikkansa, mutta näin vuosikausia mukana roikkuunena olisi kiva lukea myös sinun ”oikeita” kuulumisia.

  1. Blogini on fokusoitunut aina vahvasti sisustusaiheisiin enkä ole oikein koskaan halunnut jakaa täällä henkilökohtaista elämääni kovin tarkasti. Koen, että tällaiset blogit ovat sitten taas oma lajinsa. Se on sellainen linjanveto, jonka uskon pysyvän jatkossakin, kotiprojekteista ja ehkä jostain työjutuistakin (jotka nyt lähinnä ovat niitä, jotka pitävät kiireisenä) toki kirjoittelen aina kun niistä jotain sanottavaa on – kotiin liittyviä kuulumisia nyt ainakin on pian tulossa. 🙂

   1. Tässä ehkä nimenomaan tarkoitettiin mahdolliseen uuteen kotiin, työhön tms.liittyviä kuulumisia. Eihän koirakaan – toivottavasti!! – ole asuste tai sisuste ja kerrot hänestäkin.

    Niin uskomattoman kaunis kuin kotisi onkin, on aiheet, kohteet ja kuvat kierrätetty jo melko monta kertaa. Uusi tyyny, pussilakana, kynttilä tai oksa ei oikein ole postaukselle syy… ja toisaalta, eikö ole ekologisesti täysin kestämätöntä blogata pelkästään sisustamisesta, joka käytännössä tarkoitaa päättymätöntä virtaa (yhä uusia) tavaroita?

    1. Juu toki, näistä aiheista kirjoittelen kun ovat ajankohtaisia ja uutta kerrottavaa jota haluan blogissa jakaa ylipäänsä on. 🙂

     Ja näinhän se on – kaksiossa tosiaan on rajatusti uusia kulmia ja aiheita tarjolla, parin vuoden asumisen ja aktiivisen bloggaamisen myötä ne on väkisinkin kaluttu jo läpikotaisin. Itse kun vielä haluan välttää juuri tuota mainitsemaasi jatkuvaa remontointia ja tavaran kierrätystä, josta toki uusia aiheita näppärästi saisi. Haluan mieluummin tuoda esille, miten pienillä jutuilla ja omien kaappien löydöillä voi muunnella kodin tunnelmaa helposti ilman sen suurempia muutoksia ja uuden ostamista. Tämän vuoden ainoa uusi sisustushankintani taitaa olla yksi Marimekon tyyny, joten uusien tavaroiden virroista ei ainakaan tämän blogin osalta voi puhua, heh.

     Sisustus on harrastus siinä missä moni muukin ja myös sitä voi toteuttaa monella tavalla, vastuullisuus huomioiden tai yhtä lailla myös ekologisuus ja vastuullisuusasiat unohtaen. Samalla lailla sisustuksesta voi blogata hyvin monella tapaa. Jokainen bloggaa omalla tavallaan ja minulle luontevinta on keskittyä sisustukseen. Ei tämä aihe tee automaattisesti blogista ekologisesti kestämätöntä. Sillä millaiseen käytökseen ja elämäntapaan blogissa kannustaa, on huomattavasti suurempi merkitys, oli aihe sitten mikä hyvänsä.

 2. Heippa!
  Pihkala-blogisi on mielestäni yksi laadukkaimmista sisustus- ja kotiaiheisista blogeista. Kivasti kirjoitettu ja hienosti ja ammattimaisesti aihealueeltaan rajattu. Kokonaisuus pysyy hyvin hallussa, ystävällinen ja tyylitajuinen, huippupalvelua kodin ja sisustuksen asioihin.

  1. Onpa ihana kuulla tällaista palautetta, kiitos kauniista sanoistasi! Ja pahoittelut viivästyneestä vastauksesta, vietin pientä kesätaukoa ja nyt taas uudella innolla takaisin linjoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *