Kesän parhaat jutut

Jokseenkin sitä mieltää loman loppumisen myötä kesänkin olevan jo loppuvaiheessa, vaikka kesäisiä päiviä on varmasti (tai toivottavasti) vielä edessäkin. Kun summaan mielessäni kulunutta kesää tulee tunne, että se hujahti tänä vuonna erityisen nopeasti ohi. Vaikka kesäloma tuntuikin sinällään pitkältä, jäi sellainen kunnon kesäfiilis kuitenkin hellepäivien tavoin puuttumaan. Poimin mieleeni kesän kohokohtia, tässä muutamia niistä:

Kesän paras remppahomma:

kesänparas1

Kesän aikana saatiin tehtyä montakin kotihommaa valmiiksi. Kesän paras remonttiin liittyvä juttu on kuitenkin helppo valita: se on ehdottomasti pihojen valmistuminen. Takapihan laitoimme kuntoon jo kesäkuussa ennen lomia, etupihan kiveyksen ja istutusalueiden teko jäi puolestaan heinäkuulle. Olen supertyytyväinen molempiin lopputuloksiin ja vaikka istutuksissa ja pienissä fiksauksissa on vielä tehtävää, on yleisilme kuitenkin jo ihan toista kuin vielä keväällä. Olen niin nauttinut siististä pihasta ja siististä ympäristöstä, yleisen viihtyvyyden lisäksi se vaikutti tosi paljon koko talonkin ilmeeseen.

Kesän paras hetki:

kesänparas2

Liittyen hieman edelliseenkin kesän parhaimmat hetket on tullut vietettyä takapihan riippukeinussa. Se oli kyllä hyvä (ja superedullinen) hankinta ja tullut kesän aikana kovaan käyttöön. Riippukeinu sijaitsee mukavan suojaisessa paikassa takapihalla, siellä on ollut mukava niin lukea kirjaa kuin paistatella päivääkin ja upottaa välillä varpaat pehmeään ruohoon. Auringonkierrosta riippuen riippukeinu on suloisessa varjossa tai ihanassa paisteessa – molempi parempi.

Kesän paras herkku:

kesänparas3

…on ollut tietysti mansikka. Missäpä se ei maistuisi; salaatissa, pitsassa, kermavaahdon kanssa tai ihan sellaisenaan. Hyvä puoli tässä vaihtelevassa kesäsäässä on ollut se, että mansikkakausi jatkuu edelleen! Kakkosena tulee tietysti toinen kesäklassikko, uudet perunat ja niistä loihdittu perunasalaatti.

Kesän paras reissu:

kesänparas4

Kuten totesin, ei lomalla tullut tehtyä sen suurempia reissuja. Kuitenkin sen aikana tuli vietettyä muutama päivä siellä täällä, ja esimerkiksi kuvan merimaisema mökkeilyineen oli ihan mukavaa vaihtelua kotinurkille. Kesän aikana tuli käytyä myös Tampereella muutamaankin otteeseen, kivoja reissuja nämäkin. Kaupunki on kaunis, pitäisi vierailla siellä useammin. Esimerkiksi kunnon sisustuskierros Tampereen ytimessä on vielä kokonaan tekemättä, tämä ehdottomasti seuraavaksi listalle.

Kesän paras ostos:

kesänparas5

Kesän parhaan ostoksen titteli menee Farrow & Ballin maalille, jolla sudin ruokasalimme astetta vaaleammaksi ja lämpimämmän sävyiseksi. Tämä vähän äkillisenä päähänpistonakin tapahtunut kokeilu oli minusta oikein onnistunut – onneksi tuli tehtyä. Pienilläkin värieroilla on tunnelmassa iso merkitys, ja nyt vaaleampana huone on minusta paremmin tasapainossa vanhojen kalusteiden kanssa. Jotenkin minulla on pieni kutina, että saatan innostua läträämään näiden maalien parissa myös jatkossa…

Joku saattaa muistaa, että suunnittelin kesän alussa innokkaasti pergolan rakentamista. No, se projekti jäi nyt seuraavaan kesään. Alueemme kaavamääräyksistä johtuen pergola olisi pienikokoisenakin vaatinut toimenpideluvan, joten sen hakeminen ja tarvittavien piirustusten teko jäi nyt aikataulusyistä talvikauteen. Loppujen lopuksi tämä ei haitannut, kädet ovat olleet kyllä täynnä muutakin työtä.

Ja onpahan sitten kesäisiä juttuja, joista unelmoida ja suunnitella talven keskellä.


Best things of this summer: the garden renovation, my hammock in the backyard (my happy place definitely), fresh strawberries (obviously), cottage life and small trips to cities nearby, and the newly painted dining room.

Tallenna

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *