Kesäinen olohuone

Juhannusviikko etenee jo hyvää vauhtia ja niinpä tuumin, että viimeistään nyt on aika laittaa olohuonettakin vähän kesäisemmän näköiseksi. Kovin montaa muuttujaahan ei tilaan mahdu, mutta pienetkin jutut toivat tilaan jo mukavan erilaisen fiiliksen. Käänsin sohvapöydän mustan kannen esiin ja vaihdoin talvisen villamaton tilalle kevyemmän juuttisen kesämaton. Vielä käyn poimimassa vähän kukkia maljakkoon – ja siinä kodin juhannusilme saa sitten ollakin.

Pidän paljon kaikenlaisista sisal- ja juuttimatoista, ja erityisen hyvin ne sopivat minusta kesäaikaan. Aidoissa materiaaleissa on aina se ajaton ja omanlainen tunnelmansa: nytkin tämä maton vaihdos toi olohuoneeseen ihan erilaista kepeyttä. Esille kääntämäni musta sohvapöydän kansikin muutti tunnelmaa vähän graafisemmaksi. Tämä on ollut kyllä kätevä ominaisuus pöydässä; vaikka useimmiten esillä onkin kannen valkoinen puoli, on tuo mustakin aina välillä kiva kääntää esiin.

Sohvalle heitin vanhan Linumin torkkupeittoni, joka on ollut minulla käytössä aiemmin lähinnä puutarha- ja piknikvilttinä. Pesukoneen kautta käytettynä se toimii kuitenkin moitteettomasti olohuoneessakin tuoden sohvalle vähän kesäisempää ilmettä. Koristetyynyt olen karsinut minimiin ja nykyisellään pidän sohvalla vain yhtä valkoista pellavatyynyä, joka sulautuu sohvan sävyyn. Tällä hetkellä tykkään tällaisesta karsitusta ilmeestä, hetken päästä taas vähän runsaampi tyynyjen asettelu saattaa innostaa.

Tässäpä kesäinen olohuoneen nurkka. Tarkoituksella kuvakulmat keskittyvät tällä kertaa vain olkkarin takaosaan, sillä tilan toisella puolella ruokapöydällä on meneillään pienimuotoinen kaaos – tähän on kehkeytynyt pieni työpiste, ja olen iloisesti levittänyt pöydälle työn alla olevien suunnitelmieni paperit ja muut oheisvälineet. Huomenna olisikin tarkoitus tehdä juhannussiivousta vielä muille osille kotia; tämä yksi nurkka on onneksi kuitenkin jo siisti ja valmiina tulevaan viikonvaihteeseen.

Ihanaa juhannusviikon jatkoa!

Kommentit (4)
  1. Kaunista on. Et varmaankaan muista, mikä maali/sävy tuossa seinässä on?

    1. Kiitos paljon! Seinissä on Farrow & BAllin sävy Shaded White.

  2. Hei,

    Mistä olet hankkinut tämän juuttimaton? Meilläkin valkoiseksi maalatut lattiat ja mietin irtoaako juurtimatosta jotain ”nöyhtää”? Ihanan näköinen kesäolkkari <3

    1. Heippa! Tämä on Linumin juuttimatto, en ole ihan varma onko enää tuotannossa. Tästä lähtee pikkuisen nöyhtää, kuten melkeinpä kaikista juuttimatoista, mutta ei ole minusta mitenkään erityisen roskaava kuitenkaan. Esim. Ikean juuttimatto sotkee minusta paljon enemmän. Yksi mattotyyppi, jota voisin myös suositella on sisal; siinä vähän sama lookki, mutta kumisen pohjan ansiosta ei roskaa käytännössä ollenkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *