Kesäinen keittiö ja euron löydöt

kesäkeittiö9-800

Päivät kuluvat nyt näköjään siihen malliin, että blogin ääreen ei tahdo ennättää ollenkaan. Viikonloppu hujahti kesäisessä menossa ja kivassa tekemisessä, ja nyt vedellään jo loman viimeistä viikkoa. Normaalia päivitystahtia en siis taida lupailla vielä tälle viikolle, täytyy nauttia vapaa-ajasta sen minkä suinkin muilta puuhiltaan pystyy. Syksyn myötä ennättää istua koneella varmasti enemmän kuin tarpeeksi.

Tällä välin kesäkoti saa jäädä pikkuisen paitsioon, siivota ja puunata ehtii myöhemminkin. Vaihtelin kuitenkin keittiöön vaihteeksi eteisessä olleen räsymaton, se tuokin ihan hauskaa kesäisen rentoa fiilistä tupaan. Maton sävyt menevät minusta aika kivasti yksiin keittiön sävyjen kanssa, niinpä se saa jäädä nyt loppukesäksi tuohon. Syksyksi laitan taas tilalle vanhan tutun keittiön maton, mutta tällainen pieni kesänostalgia on juuri nyt ihan paikallaan.

kesäkeittiö1-800 kesäkeittiö2-800

Keittiön ikkunalaudoille on kerääntynyt useampikin viherkasvi. Tuon naruamppelin ostin jokin aika sitten Granitista, siinä viihtyvä kultaköynnös on puolestaan majaillut meillä jo pitkään. Olen viime aikoina kunnostautunut euron kasvilöydöissä: esimerkiksi tuo ikkunalaudalla majailtu pelargonia lähti eurolla mukaan taimimyymälästä. Se ihastutti kirjavilla lehdillään, saas nähdä millaiset kukat siihen tulevat.

kesäkeittiö5-800kesäkeittiö4-800 kesäkeittiö6-800

Myös toisen ikkunalaudan tomaatintaimi löytyi kesän alussa eurolla Turun Kasvitieteellisestä puutarhasta. Se on hujahtanut kesän aikana huimiin mittoihin, pitäisi varmaan nipsaista siitä hieman pois kasvun hillitsemiseksi. Satotarkoituksessa en tuota kasvata, ja tuskin tuo tuossa tulee koskaan yhtään tomaattia tuottamaankaan; pitkänhuitula kasvi on minusta vain hauskan näköinen tuossa ikkunalaudalla.

Edullisten poistoruukkukasvien lisäksi nyt kannattaa muuten pitää silmällä myös alennettuja perennoja: nämä euron löydöt eivät nimittäin ulottuneet minulla vain sisäkasveihin, vaan taimistojen alennusmyynneistä voi bongata juuri nyt kaikenlaista kivaa. Löysin samalla reissulla myös useamman edullisen perennan etupihan penkkiin, mm. köynnöstävää kuusamaa aitaa vasten kiemurtelemaan. Jos ei ole ihan niin tarkkaa mitä kasveja ulos laittaa, saa juuri nyt sesongin pian vaihtuessa tehtyä istutuksia tosi kivaan hintaan – ja samalla ehkä tekee uusia, yllättäviä kasvibongauksiakin.

kesäkeittiö7-800 kesäkeittiö9-800

Palailen näiden pihajuttujenkin pariin varmasti vielä myöhemmin, kun istutukset valmistuvat – tämä saa olla tämän viimeisen lomaviikon ainoita tehtäviä. Vielä tekisi mieli hankkia pari lisäruukkuakin etupihalle, vaikka mietin jo olevani näiden kanssa vähän myöhässä, kesäkukkia tuskin kannattaa enää kovin pitkään hankkia. Pitäisi myös käydä pesemässä tämä räsymatto; mäntysuovalta tuoksuva, puhdas matto on vain niin kesää.

Mukavaa viikkoa!


Here´s our kitchen at the moment: a rag rug and some geraniums on the window boards create relaxed, summery feeling to the room.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *