Kesäilta makuuhuoneessa

Ihan kohta on kesäkuu. Vaikka tuntuu edelleen ihan hassulta puhua kesästä on fakta se, että kyllä se alkaa olla tässä jo ihan kalenterinkin mukaan. Tämä viikko on ollut minulla aika kiireinen ja ihanista ilmoista ei ole kerennyt ihan hirveästi nauttia, mutta eiköhän niitä ole tulossa vielä yllin kyllin – sillä kesä ja kaikki kivahan on vasta edessä.

Kesää varten tekee mieli aina tuulettaa, siistiä ja laittaa esille kaikkea heleää. Makkarissa se tarkoittaa rapsakan valkoisia pellavalakanoita ja ehkä pieniä väripisteitäkin. Kaivoin esille Virallisen Kesätyynyni, Bakerin vanhasta klassikkokukkakuosista ompeluttamani tyynyn. Rakastan sen värejä ja nostalgista fiilistä! Yleisesti en miellä itseäni ollenkaan kukkakuosien ystäväksi, mutta vanhat Morrisin ja Bakerin tyyppiset runsaat kuosit ja toisaalta sitten taas Marimekon modernit värit ovat tässä poikkeus – ne iskevät ja kovaa. Mutta näissä onkin oma jäljittelemätön fiiliksensä, ihan eri juttu ns. tusinaprintteihin verrattuna. Tähän tyynyyn myös paksu laadukas pellava tuo oman fiiliksensä, värin tai kuosin lisäksi myös itse kankaalla onkin iso rooli koko tekstiilin ulkonäössä.

Tykkään poltella kynttilää myös kesäisin, elävä tuli tuo valoisiinkin kesäiltoihin oman ihanan tunnelmansa. Makuuhuoneen yöpöydällä palaa Hetkinen-merkin Pop Å:lle suunnittelema tuoksukynttilä, jonka sain kotiinviemisiksi eilisen illanvieton myötä. Meillä oli ihana ilta, olimme pienellä porukalla kurkkaamassa Turussa pian avattavan Pop Å:n tiloihin, ja illan päätteeksi Ravintola Gustavon Markus tarjoili meille etukäteismaistiaiset heidän ensi viikolla julkaistavasta menustaan – ja oli muuten taivaallisen hyvää, täytyy varmaan mennä ravintoloiden taas auettua maistelemaan vielä lisääkin. Olipa kiva nähdä tuttuja pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia, sekä istua pitkästä aikaa valmiiseen pöytään. Pop Å:n avajaisia vietetään Humalistonkadulla ihan parin viikon päästä, joten olkaapa kuulolla, kaikenlaista kivaa (mm. näitä kynttilöitä) näytti löytyvän hyllyiltä.

Kynttilässä on puusydän, joka palaa räiskähdellen – tästä tulee kotoinen, vähän takkamainenkin fiilis. Tammelta tuoksuva kynttilä on myös tuoksultaan ihana, raikas mutta pehmeän tunnelmallinen. Ihan kesää.

Kesää varten tekee mieli aina tuulettaa, siistiä ja laittaa esille kaikkea heleää.

Vähän ryppyiset rapsakat lakanat, kesäistä kukkaa ja kynttilä – eipä siinä makuuhuoneen kesäfiilikseen muuta tarvita. Tai oikeastaan kesäisen keveät verhot vielä puuttuvat, sillä pellavaverhoprojektini ei ole oikein ottanut tuulta alleen. Mutta ehtiihän sitä, ja vaihteeksi voisin napata verhot vaikka kokonaankin pois ikkunasta, verhottomuuskin on välillä tosi virkistävää.

Sellaista hyvin simppeliä ja vaivatonta kesätunnelmaa täällä. Yleisestikin yksi kesän avainsanoja on minusta huolettomuus, niinpä lakanat saavat olla rennosti rutussa ja tunnelma syntyä muutamista sattumanvaraisesti sinne tänne lasketusta asiasta. Mutta nyt taidan kömpiä tuonne kuvien maisemiin, sillä edessä on puuhakas viikonloppu – ja ilmeisesti taas vähän lisää upeita ilmoja.

Oletteko te sisustaneet jo kotia kesään?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *