Kesähaaveita

Haaveillaanko hetki kesästä? Vaikka viime viikkojen tapahtumat ovat häivyttäneet kevään ja kaiken siihen liittyvän ilon ja odotuksen jonnekin taka-alalle, etenee se kuitenkin hitaasti mutta varmasti – ja kesäkin odottaa jo parin kuukauden päässä. Tässä vaiheessa vuotta ei koskaan oikein uskokaan, kuinka lähellä lämpimät päivät jo ovat. Tunnetusti loppukevät kuitenkin etenee aina rytinällä, ensin on vappu ja sitten yhtäkkiä jo juhannus. Ja sen jälkeen pitkä ihana heinäkuu, ah miten sitä nyt kaipaakaan aurinkoa ja lämpimiä kelejä.

Olen silmäillyt säännöllisen epäsäännöllisesti brändien tulevan kesän lookbook-kuvia ja inspiroitunut kaikesta siitä vehreydestä, valosta, kirkkaista väreistä ja kesämäisestä keveydestä, mitä ne pitävät sisällään. Nyt ajattelin kirjoitella tästä muutaman sanan ja poimia suosikkejani tänne blogiinkin.

Ferm Living

Ferm Livingin kesämallistoon kuuluu paahteisia sävyjä ja houkuttelevia tekstiilejä. Innostun etenkin tuosta kangastuolista, se on ihanan yksinkertainen ja kevyt. Tuollaiset ovat juuri niitä monitoimikalusteita, joita voi kannella ympäri puutarhaa aina tarpeen mukaan – ja tuoda joskus vaikka sisällekin. Tuolisarjan geometriset kuosit ja värit tuntuvat myös nyt tosi kiinnostavilta ja ajankohtaisilta, tuovat juuri sopivan hillitysti ilmettä kalusteeseen. Myös alemman kuvan ulkokäyttöön sopiva matto ja tyyny näyttävät kivoilta – tuovat lisämukavuutta ja huonemaisuutta vaikka pienelle parvekkeelle.

Skagerak

Kun haluan nauttia inspiroivista ja runsaista, mutta kuitenkin skandinaavisen tyylikkäistä puutarhakuvista, eksyn usein tanskalaisen Skagerakin sivuille. Rakastan heidän ajattomia tuotteitaan ja kauniita miljöitä, jossa ne on kuvattu, tämä on juuri sitä aikaa kestävää tanskalaiseleganssia. Ylemmän kuvan valtavat laventelipuskat taitavat jäädä täällä vain haaveeksi, mutta tuollaiset rehevät istutukset näin muutenkin ovat aivan ihania. Puhumattakaan saman kuvan raffista liuskekivilaatoituksesta, jollaisia näkisi mieluusti enemmän ihan modernien talojen pihallakin. Kontrastit kiinnostavat ulkotiloissakin.

Hay

Kivilaatoista puheenollen, myös tämän kuvan noppakivet ovat aivan ihania. Joku saattaakin muistaa tällaiset vanhan kotini patiolta. Kiveys sen kun kaunistuu, kun sen väleihin kasvaa sammalta, tätä voi muuten jouduttaa piimällä. Taidan olla sen verran suuri betonilaatta- ja kivifani, että valitsisin ne mieluiten oikeastaan millaiseen miljööseen tahansa. Uppoavat niin kauniisti luontoon ja kaikenlaisiin pihapiireihin, ja sopivat minusta kaikenlaisten kotien kaveriksi. Toki lautaterassillakin on paikkansa, ehdottomasti, mutta minua erilaiset kiveykset sykähdyttävät aina eniten.

Hay

Tähän aikaan vuodesta minussa herää myös valtava sitruspuuhimo. Ne näyttävät niin raikkailta juuri nyt keittiössä, ja myöhemmin puun voi siirtää ulos pihan tai parvekkeen kaunistukseksi. Koskaan en ole koittanut kasvattaa sitruspuuta itse siemenestä, mutta tällaistakin voisi joskus kokeilla (tosin olen hiukan lannistunut talvisesta tammenterhonidätysprojektistani, josta ei taaskaan tullut mitään). Aivan ihania tällaiset sitruspuut kuitenkin ovat.

Marimekko

Viimeisenä vielä pari kuvaa Marimekon kesästä, joka on merkille uskolliseen tyyliin hersyvä ja värikäs. Vaikka yleisesti en kovin värikäs sisustaja olekaan, on reippaissa väreissä ja kuoseissa oma ihanuutensa. Huutavat kesää, iloa ja elämää. Itse tykkään etenkin kevään uusista ruukuista ja tuosta vihreäruudullisesta Tiiliskivi-kuosista – ja tuosta rehevyydestä kuvien taustalla.

Joko te haaveilette kesästä?

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *