Kesää kotona


Ah miten ihana kesäinen viikko onkaan takana. Olen nauttinut kesäisistä ilmoista niin paljon kuin vain suinkin olen pystynyt ja kukkunut iltaisin puutarhassa miltei hämärän tuloon saakka. Lämpimät kesäillat ovat niin ihania, ettei millään malttaisi tulla sisälle, ja kesäillan lempeä ilma on täydellinen myös puutarhatöitä ajatellen.

Eilen satoi ja se oli oikeastaan vaihteeksi aika virkistävää – sai hyvillä mielin rauhoittua sisällä oloon ja järkkäillä kotinurkkia kuosiin. Samalla nappasin muutaman kuvan kesäisestä olkkarista ja keittiöstä. Tuntuu, että olen viime ajat höpissyt somessa vain ja ainoastaan pihajutuista, joten tässäpä vaihteeksi vähän sisustuskuulumisia sisätiloista.

Olkkarissa vallitsee pikkuisen boheemi kesätunnelma. Tässä kodissa mikään ei ole ihan niin justiinsa ja tavaratkin usein seilaavat edestakaisin ilman sen tarkempaa asettelua. Nojatuolini verhoilukankaasta jäi muutama pätkä ylimääräistä, niistä sai näppärästi pari tyynyä kesäistä olkkaria piristämään. Pienet väripisteet ovat niin kivoja!

Näin muuten tyynyvalikoimani kaipaisi vähän täydennystä, Kerttu on kovin viehättynyt sohvatyynyjen kulmista ja useampaan on ilmestynyt pieni reikä. Helpointa olisi tietysti laittaa tyynyt hetkeksi kokonaan pannaan, kunnes koira unohtaa moiset touhut, mutta ihan ilman niitä en oikein osaa olla – mukavuustekijöitä minusta. Kukkatyynyjen lisäksi kiinnostaa reippaat shokkivärit, vaikkapa Kvadratin upeista kankaista olisi kiva teettää pari tyynyä. Tällaiset yksityiskohdat tekevät niin paljon.

Takan viereen on syntynyt tuollainen pieni kokonaisuus Muuton peilistä, maalaamastani ritiläpenkistä ja viherkasvista. Kertun lelut säilyvät penkin alla pienessä rottinkikorissa, jonka olen joskus myös tuunannut itse väritykseltään sopivammaksi. Nämä kaikki kuvan esineet, Skagerakin ruukku ja Hayn marmorinen alusta mukaanlukien, ovat pyörineet matkassa jo monta monituista vuotta. On aina niin kiva, kun vanhoja tuttuja tavaroita saa hyödynnettyä ja niistä luotua erilaisia kokonaisuuksia maalaamisen ja erilaisten yhdistelmien avulla.

Olohuoneen sisustus on loksahtanut nyt aika kivasti kohdilleen, mutta tätä kulmaa ajattelin vielä hieman hienosäätää. Saatanpa kokeilla toista paikkaa tuolle rottinkikaapillekin tai keksiä ainakin seinälle vähän uutta taidetta. Kulman yli kiertävät seinähyllytkin kiinnostaisivat, tai jokin muu kiinteämpi säilytysratkaisu. Katsotaan milloin sitä jälleen malttaisi keskittyä sisätilojen pariin – ehkäpä sitten taas pidemmän sadejakson koittaessa.

Puutarha ja luonto on jo kukkia tulvillaan ja olen kantanut niitä kotiin sitä mukaa, kun puhkeavat kukkaan. Syreenien kukinta alkaa täällä jo hiipua, kieloista saa ehkä nauttia vielä hetken, alppiruusu puolestaan on juuri nyt komeimmassa kukassaan. Sitten tuleekin jo ruusujen ja pionien aika. Niin ihanaa, kun koko ajan jossain kukkii! Yritän miettiä pihan täydentäviä kasvivalintojakin aina siltä kantilta, että koko kesän ajan joku kasvi olisi kukassa ja pihalta löytyisi aina jotain kaunista katseltavaa. Olosuhteet pihallani tosin ovat vähän haasteelliset ja suuri osa kasvupaikoista on varjossa – jos siis teillä on vinkata tähän sopivia perennoja, niin hihkaiskaapa. Erityisesti kukkivat ja hieman korkeammat perennat kiinnostaisivat, maanpeitekasvit ja komealehtiset kuunlilja- ja taponlehtityyppiset perennat ovat jo aika hyvin edustettuina.

Vihreä väri innostaa niin sisällä kuin ulkonakin vaaleansinisen lisäksi. Telkkari sai vaihteeksi ylleen Renoirin teoksen. Niin ihanat värit tuossa!

Mutta sellaisia sekalaisia kotikuulumisia täällä – eipä mitään ihmeempää, arkea ja kesää. Työ vie tällä hetkellä vahvasti mukanaan ja illat kuluvat lähinnä pihasta ja puutarhasta nauttien, joten sisätilat ovat olleet vähän hunningolla. Ja saavat ollakin, niitä ehtii kyllä pyöritellä taas syksymmälläkin. Tämä puutaloalue pistää juuri nyt parastaan ja tähän idylliin meinaa ihan pakahtua: kaikkialla kukkivat syreenit ja ruusut, ja kävelyretkeillä pääsee ihastelemaan niin rauhallista luontoa kuin kauniita puutalomiljöitäkin. Aamulenkin lomassa voi pulahtaa järveen ja illalla istuskella kukkien huumavassa tuoksussa omalla pihalla. Kyllä kesä on ihmisen parasta aikaa!

Ihanaa uutta kesäviikkoa!

sisustus sisustusideat skandinaavinen-sisustus
Kommentit (10)
  1. Perhoangervo voisi sopia puutarhaasi. Siinä on herkkä valkoinen kukinto. Hankin sellaisen itse viime kesänä, suosittelen!

    1. Näyttipä tosi kauniilta kun googlasin, kiitos vinkistä!

  2. Mulla jaloangervot, isotähtiputket, akileijat ja syysleimut kukkivat aika puolivarjon/varjon perennapenkissä. Lisäksi tietysti varjoliljat ja ihan muutkin liljat (paitsi päivänliljat) on aika kivasti kukkineet myös varjossa.

    1. Akijeijoja jo valitsinkin ja katselin vähän myös isotähtiputkia, hyvä tietää että nekin saattaisivat menestyä varjossakin. Pääsin jo alkuun tässä, mutta vielä penkki tarvitsisi vähän täydennystä, ehkäpä käännyn niihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *