Kermaa ja keltaista makuuhuoneessa

 

Olenkin jo tainnut toitottaa täällä useampaan kertaan siitä, mikä väri viehättää ehkä eniten juuri nyt: kerman sävyt ja vaaleankeltainen. Makuuhuoneeseen on päätynyt aika paljonkin näitä tämän sävyisiä yksityiskohtia, vaikka lähtökohtaisesti kellertävät kerman sävyt eivät ole periaatteessa se täydellisin pari makkarin harmaille seinille. Jostain syystä pidän silti tästä yhdistelmästä – aina ei tarvitse olla ihan niin justiinsa, välillä on kiva kokeilla vähän erilaisiakin yhdistelmiä. Ja tällaisten apuna valkoinen toimii aina, se raikastaa kokonaisuuden ja nivoo sävyt toisiinsa.

Olen viime aikoina siirrellyt kasvien paikkoja, pitäisi vaihtaa niihin mullat ja istuttaa osa suurempiin ruukkuihin. Asettelin vaihteeksi makkarin ikkunalaudalle palmun, tämä on ikivanha ja kulkenut mukana jo pitkän matkaa. Periaatteessa en niin välitä koko kasvista, mutta nyt se näyttääkin yhtäkkiä makkarissa aika hauskalta, on vähän samaa henkeä riisipaperivalaisimen ja paksujen pitkien verhojen kanssa. Tulee vähän itämainenkin tunnelma – vaihteeksi ihan virkistävää.

Ikkunalaudalla on myös pieni Menun koruteline. Se on kätevä paikka säilyttää päivittäin käytössä olevia koruja ja tuoksuja, tähän ne on helppo riisua ja taas aamulla ottaa käyttöön. Messinkinen esine on kaunis yksityiskohta sellaisenaankin, tuota pitää mielellään esillä. Tällaiset leveät ikkunalaudat ovat kyllä käteviä säilytyksen ja pienten esillepanojen puolesta; toisaalta niihin myös kertyy helposti tavaraa, mutta se on vain elämää…

Useimmiten petaan sängylle valkoiset lakanat, ne raikastavat makkarin sävyjä juuri sopivasti. Värikkäämmillä vuodevaatteilla tunnelma muuttuukin taas ihan erilaiseksi. Valkoisten lakanoiden kaveriksi on kiva heittää jotain lämmintä sävyä, joka yhdistää huoneen sävyt yhteen. Myös mustavalkoinen toimii ja tuo vähän graafisuutta tilaan. Sekin innostaa juuri nyt.

Yöpöydällä tapanani on pitää jotain pientä nättiä. Useimmiten se on yksittäinen kimpusta napsaistu kukkanen, pieni kynttilä tai kirjapino – pidän siitä, että ensimmäiseksi aamulla ja viimeiseksi illalla katse osuu johonkin kauniiseen katsottavaan. Löwengripin käsivoide lojuu myös useimmiten näkyvillä. Huomasin, että näitä on tullut myyntiin Stockallekin, ehkäpä täytyy mennä testailemaan löytyisikö sarjasta jotain muutakin mieleistä. Tuo käsivoide on nimittäin ollut aika hyvä, juuri sopivan kevyt, mutta silti hoitava. 

Edellisestä julistetaulupostauksestani innostuneena ripustin makkariin pienen tauluryhmän muutamasta vanhasta taulustani. Kuvauksissa olleet julisteet matkasivat jo eteenpäin, joten näille naputetut taulukoukut teki mieli käyttää hyväksi, varsinkin kun ihastuin näiden taulujen tuomaan seesteiseen tunnelmaan. Seinälle päätyi mustavalkoinen kokoelma omasta valokuvastani, taidegrafiikasta ja kirpputoritaulusta – ihan hauska yhdistelmä, vaalean kellertäviä sävyjä näissäkin.

 

Taulujen alla oleva makkarin mäntyinen penkki minun on ollut tarkoitus maalata jo ikuisuuden ajan, vaikka toisaalta lämmin puukin on ihan kivan vintagehenkinen ilmeeltään. Tässä viehättäisi ehkä jokin vaalea norsunluu, toisaalta myösolohuoneen pariovista ylijäänyttä tummansinistä kalustemaalia olisi jäljellä vielä yllin kyllin. Saapa nähdä millaiseksi penkki siis päätyy – ja ennen kaikkea milloin.

Siinäpä katsaus makkarini tämänhetkiseen sävymaailmaan. En tiedä mikä tämä fiksaationi vaaleankellertäviä sävyjä kohtaan oikein on, etenkin kun keltainen ei ole koskaan ollut lempisävyjäni. Mutta sävyissäkin on toki eroja ja välillä tulee kausia, kun toiset värit innostavat enemmän kuin toiset.

Tuleeko teille tällaisia vastaavanlaisia väri-innostuspuuskia?


Light yellow and creamy shades in the bedroom. Right now I have a strange fixation on these pale yellowish colors – would like to use them everywhere as an accent colors.

 

Kommentit (4)
 1. Kaunista! Ihastuttava koti ja varsinkin makkarin seinien sävy on aivan ihana. Mikä tuo palmun kukkaruukku on? Ei taida olla enää tuotannossa?

  1. Kiitos, ihana kuulla! Tuo ruukku on Design House Stockholmin, se on jo vanha. Mahtaakohan olla enää tuotannossa…

 2. Täälläkin kiinnostaa tuo kukkaruukku. Tuntuu, että tuollaisia simppeleitä ajattomia yksilöitä on niin hankala löytää, ja siksi keväinen multien vaihto-operaatiokin on antanut vielä odottaa itseään. Terrakottaruukut ovat toki kauniita, mutta ei viitsisi jokaista kasvia sellaiseen sujauttaa, varsinkin kun huonekasvit ovat melkeinpä ainoita sisustusesineitä kodissamme. Taidanpa siis heittää tästä Maijalle postaustoiveen!

  Ps. Aiemmassa postauksessa esittelemäsi keittiön kiinteä penkki on huikea! Toivottavasti ehtisit vuoden kuluessa toteuttamaan enemmänkin tuollaisia diy-projekteja. 🙂

  1. Kuten edelliselle jo huikkailinkin, tuo ruukku on tosiaan Design House Stockholmin. Kivoja ruukkuja on tosiaan vähän hankala löytää, itse pidän juuri näistä terrakottaruukuista, mutta näiden lomaan olisi tosiaan kiva heittää jotain muutakin. Oma suosikkini taitaa olla tällä hetkellä Skagerakin Edge, myös Granitista löytyy aika ajoin kivoja ruukkuja. Mutta voisinpa vaikka mullan vaihtojen yhteydessä inventoida ruukkukokoelmani ja tehdä tästä postauksen, kiitos vinkistä!

   Ja ihana kuulla, että tuo penkki innosti. Seuraava diy on jo suunnitteilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *