Keittiössä tapahtuu

Heippa ja ihanaa viikonloppua! Työkiireet ja remontti ovat vieneet sen verran mennessään, että blogin pariin ei meinaa ennättää enää niin usein kuin haluaisin. Nyt kuitenkin ajattelin tulla huikkaamaan lauantaiheipat ja kertomaan pari sanaa siitä, minkä parissa aika on täällä viime päivinä kulunut.

Viime aikoina remonttipuuhien fokus on kodistunut keittiöön, jossa onkin tapahtunut mukavaa ja erittäin toivottua edistystä. Keittiötasot toimitettiin viime viikolla, jonka jälkeen tilaan pääsi asentamaan jo lieden, uunin, hanan ja altaan. Keittiössä siis voi toimia jo normaalisti, vaikka työtä vielä on paljon jäljelläkin. Tällä viikolla olen öljyvahannut keittiön lattiaa, hionut vanhoja kaapinovia ja aloitellut niiden maalausurakkaa – ovien parissa vierähtääkin varmasti myös seuraavat päivät ja viikot.

Keittiön tasoista olen superiloinen, ne ovat vielä ihanammat kuin uskalsin odottaa. Travertiinihenkiset tasot toteutettiin yhteistyössä Cosentinon kanssa ja ne on valmistettu dektonista, joka on materiaalina erittäin kestävä ja helppohoitoinen. Tasoista tulen kertomaan kattavasti lisää sitten, kun keittiö niiden ympäriltä valmistuu, mutta en malttanut olla vilauttamatta valintaani pikkuisen jo etukäteen. Rakastan tasojen eläväistä pintakuviota ja lämpimän hiekkaista sävyä! Tasojen takareunaan tehtiin matala takanosto samasta materiaalista, joka viimeistelee ilmeen ja yhdistää helmiponttipaneelin kauniisti tasoon. Myös tämä on minusta tosi kiva pieni yksityiskohta muuten simppelissä materiaalipaletissa.

Altaana halusin säilyttää keittiössä entuudestaan olleen posliinialtaan. Se sopi minusta niin kauniisti tyyliin, vaikka pieneen keittiöön hieman kookas onkin. Tiskaaminen ja muut keittiöhommat ovat kuitenkin huomattavasti mukavampia isossa altaassa, joten isossa koossa on ehdottomasti myös käytännölliset puolensa. Krominen hana on Hansgrohen valmistama, sen päädyin uusimaan ihan käytännön syistä. Vanha kaksiotehana oli toki kaunis, mutta käytössä vähän hankala. Lisäksi tämän pariksi olisi pitänyt hankkia elekroninen astianpesukoneventtiili, joka olisi ollut jo itsessään miltei uuden hanan hintainen. Uusi hana on erittäin miellyttävä käyttää ja designiltaan mukavan simppeli, joten tämä päivitys on tuntunut ihan perustellulta. Käytännöllisyys on kuitenkin niin tärkeää keittiössä.

Päätoiminnot ovat siis keittiössä paikallaan, mutta ilmeen kannalta ehkä se oleellisin eli ovet ja etusarjat puuttuvat vielä. Maalaan keittiössä entuudestaan olleet puuovet pellavaöljymaalilla itse, ja olemassa olevien ovien lisäksi puuseppä tekee minulle muutaman lisäoven, jotka valmistuvat parin viikon sisällä. Nyt viikonloppuna olen aloitellut ovien maalausurakkaa ja tarkan sävyn sekoittelua, pellavaöljymaaleissa nimittäin sävyjä voi sekoitella rajattomasti itse. Ovista saa tulla tummat, sellaiset ukkospilven harmaat, joissa on vähän sinistäkin mukana. Näissä kuvissa ovissa on pohjamaali, ja saatan vielä vaalentaa sävyä ihan aavistuksen tästä, aika lähellä ollaan jo kuitenkin sitä mitä haenkin. Tumma sävy taittaa vähän koristeellisten ovien piparkakkumaisuutta ja tuo ryhtiä keittiöön, ja lisäksi siinä on riittävästi kontrastia viereisen olohuoneen kaislanvihertäviin seiniin. Tällä kertaa siis keittiöstäni tulee vähän tummempi ja dramaattisempi, ihan mukava kokeilla vaihteeksi tällaistakin väripalettia!

Vetimiksi on tulossa tällaisia malleja. Tilasin nämä Ruotsista Byggfabrikenista, sillä en onnistunut löytämään Suomesta tuollaisia neliskanttisia, hivenen teollisuushenkisiä vetimiä, jotka halusin ehdottomasti saada keittiööni. Integroituun jääkaappiin ja pakastimeen tulee puolestaan lankavetimet, jotka ovat vähän helppokäyttöisemmät integroiduissa kalusteissa. Näistä saa lujan ja tukevan otteen, ja vähän raskaammat integroidut ovetkin aukeavat helpommin kuin nuppivetimien avulla. Tässäkin valinnassa halusin mennä ehdottomasti käytännöllisyys edellä, toimivuus on kuitenkin keittiössä niin tärkeää. Muutenkaan erilaisten vetimien sekoittelu ei ollenkaan häiritse omaa silmää, kun tyyli pysyy kuitenkin yhteneväisenä. Ennemminkin sekoittelusta tulee vain kivaa elävää ilmettä keittiöön.

Sellaisia kuulumisia siis keittiön suunnalta tällä kertaa. Nyt viikonloppu jatkuu oviprojektin parissa, pellavaöljymaalin pitkä kuivumisaika toki määrittää oman aikataulunsa homman edistymiselle. Palaillaan taas kotikuulumisiin tuonnempana, kun puuhat tästä edistyvät ja koti rakentuu valmiimmaksi. Ja ihan pian on aika startata joulun odotuskin ja asetella ensimmäiset koristeet kotiin. Tästäkin varmasti lisää juttua tulossa lähiaikoina. Mutta sitä ennen ihanaa, marraskuisen tunnelmallista viikonloppua kaikille!

 

rakenna-ja-remontoi keittioremontti remontointi
Kommentit (2)
  1. Hei!
    Kertoisitko lisää keittiön remppaamisesra? Erityisesti ovien maalaus kiinnostaa. Mikä oli ovien pohjamaali? Maalasitko pensselillä? Tuliko siisti pinta? Ennen ja jälkeen kuvia ovista? 😀

    1. Hei ja pahoittelut vähän viivästyneestä vastauksestani! Kirjoittelinkin hetki sitten keittiön muutoksesta tarkemmin, joten kurkkaa sieltä tarkemmin. Käytin pellavaöljymaalia, jossa pohjamaalaus tehdään ohennetulla maalilla ja sivellin minusta ainoa oikea työväline. 🙂 Minusta lopputuloksesta tuli oikein siisti. Siveltimenvedot näkyvät pikkuisen, mutta minusta se kuuluu asiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *