KEITTIÖSSÄ

hortensia1-800

Tänään on ollut tervetullut ylimääräinen vapaapäivä, jonka aikana on tullut puuhailtua kaikenlaista tähdellistä. Kävimme shoppailemassa kiuaskiviä ja muuta tarpeellista rautakauppatavaraa, ja samalla reissulla hankin myös pihalle sen riippukeinun. Ihan vielä tätä tosin ei kannata ripustaa paikalleen, sillä kukapa haluaisi loikoilla keinussa ruokottoman pihan keskellä. Mutta onpahan valmiina jo sen varalta, kun piha joskus valmistuu.

hortensia2-800

Rautakaupat ja puutarhamyymälät pullistelivat jo ihanista taimista ja kesäkukkatarjouksista, mutta näitä ei nyt vielä tässä vaiheessa kannattanut paljon katsella. Sen sijaan ostin kympillä ruukkuhortensian, jonka pilkoin useaksi leikkokukaksi ja ripottelin ympäri taloa. Näin sai kivaan hintaan koristusta tosi moneen huoneeseen ja maljakkoon. Hortensia on leikkona kaunis ja kivan pitkäikäinenkin kukka, ehdottomasti yksi suosikeistani. Täytyykin siis muistaa tämä kikka myös jatkossa.

hortensia3-800

Komeimmat kukat pääsivät koristamaan keittiötä. Hortensiatkin sopivat ihan älyttömän hyvin uuteen Kosta Bodan vaasiini*, varret vain jäivät ehkä pikkuisen naftiksi. Vaan eipä se niin tarkkaa ole – ihanaa raikkautta tuovat joka tapauksessa.

Keittiömme sijaitsee luode-pohjoissuunnassa, joten yleisesti se ei ole talon valoisimpia huoneita. Nyt kuitenkin aurinko on jo niin korkealla, että ilta-aurinko kääntyy jo vähän keittiön ikkunoidenkin puolelle. Nämäkin kuvat on napattu jo ilta-aikaan, jolloin keittiö olikin yhtäkkiä koko talon valoisin huone – vaihteeksi jotenkin tosi ihanaa. Voisin hehkuttaa loputtomiin tätä valoa, kyllä se vain tekee ihmeitä niin tiloille kuin mielellekin.

hortensia4-800hortensia7-800 hortensia5-800

Syömme aika tasaisesti sekä keittiössä että ruokasalissa – riippuu vähän päivästä, fiiliksestä ja ruuastakin, kumpi huone tulee valittua. Molemmat ruokapöydät ovat siis tulleet tarpeeseen; en luopuisi kahdesta ruokapöydästä, ellei olisi ihan pakko. Tänään syötiin lasagnea keittiössä ja fiilisteltiin valoisaa iltaa. Keittiössä on se tietty kotoisuus, mikä vetää puoleensa; tämä ilmiö on todistettu jo lukemattomiin kertoihin erilaisissa juhlissa ja illanistujaisissakin. Loppujen lopuksi kaikki vain kerääntyvät keittiöön – siinä tilassa on vain joku oma juttunsa.

hortensia6-800

Nyt on ilta-ateriat syöty ja jännät paikat edessä: sauna on lämpeämässä ja kohta päästään testaamaan sitä ensimmäistä kertaa! Aika mahtavaa, kyllä tätä on jo odotettukin. Viikonloppufiilistä ei täällä päin ole kuitenkaan ilmoilla, sillä pitkien vapaiden sijaan tälle viikolle mahtuu vielä kaksi työpäivää. Mutta huomennahan on jo perjantai, joten viikko tuntuu loppuvan joka tapauksessa lyhyeen. Toivotaan aurinkoista viikonloppua ja kesäisiä lämpötiloja – saisi taas nauttia mahtavista ilmoista ulkosalla.


Beautiful hydrangeas and a moment from this evening.

*maljakko saatu Kosta Bodalta Sisustuksen Koodin kautta.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *