Keittiörempan kuulumiset

Tämä viikko on kulunut tiiviisti keittiön kimpussa, ja bloggailukin on tästä syystä jäänyt vähän vähemmälle. Viikkoja vieneen ja loputtomalta tuntuneen tasoittamisen, hiomisen ja maalaamisen jälkeen tila alkaa viimeinkin valmistua ja olla valmis keittiön asennukseen. Tässä pieni katsaus siihen, miltä tilassa näyttää juuri nyt.

Tila on nyt kauttaaltaan maalattu, ja näyttää tämän myötä heti paljon siistimmältä. Oikealle seinälle tulevien keittiökaappien taakse asennettiin kipsilevyt, näin seinäpinta saatiin helpoiten tasaiseksi ja hyvä tarttumapinta varmistettua. Tämän seinän pintatasoite oli useimmasta kohtaa niin heikosti kiinni, että se olisi pitänyt naputella kokonaan pois ennen koko seinän mitalle tulevaa laatoitusta – hommaa olisi siis ollut melkoisesti. Nyt laatoitus voidaan tehdä jo valmiiksi suoraan ja sileään levypintaan, tämä säästää paljon työvaiheita, helpottaa laatoittajan työtä ja takaa siistimmän lopputuloksen, jossa laatat takuulla pysyvät kiinni.

Suurin aika on kuitenkin vierähtänyt tämän nurkan parissa. Purin tästä vanhan kaapin (tai sen mitä siitä oli jäljellä) pois, ja tämän jäljiltä kolo vaati aikamoiset tasoitustyöt. Komeron alta paljastuneissa tiiliseinissä oli kaikenlaista kuoppaa, koloa ja epätasaisuutta, joten tasoitekerroksia kului paljon – samoin kuin aikaa, vaivaa ja hermojakin. Karkean tasoituksen tein kipsilaastilla, se on tällaiselle ei-ammattilaiselle vähän kevyempi ja helpompi työstää ja on levitettävissä aina viiden sentin kerrospaksuuteen asti. Pinnan viimeistelin hienotasoitteella tasaiseksi. Myös muut keittiön seinät ja osa katosta vaati tasoittamista, sillä ne olivat tosi epätasaiset ja kuoppaiset. Niinpä olen käytännössä ylitasoittanut koko keittiön tuota kipsilevyseinää lukuunottamatta. Huh, onneksi tämä homma on jo takanapäin.

Ihanaa on myös se, että pölyisimmät hommat ovat nyt ohi, tämä kun vaikuttaa aika paljon ihan yleiseen asumismukavuuteenkin. Rakennuspölyllähän on tunnettu voima kulkeutua ihan joka paikkaan, vaikka kuinka huolellisesti koittaakin suojata ja sulkea työmaan erilleen muista tiloista. Yllä olevista kuvistakin näkee, että homma ei ole ollut ihan siisteintä mahdollista – ja harvoinhan työmailla näin on. Tasoitus- ja purkutöiden lisäksi oman hommansa teetti kiviseinään urittamani roilot keittiön seinävalaisimille: roilotus on ollut ehkä inhokkihommani kaikista remonttitöistä, mutta samalla myös yksiä parhaimpia päätöksiäni – sen myötä uudet pistorasiat ja seinävalaisimet ovat nyt siististi upotettuina seiniin.

Tänään suunnitelmissa olisi lattian maalaus toiseen kertaan, sen jälkeen jäljellä on enää pienempiä maalaushommia, kuten komeroiden ovien ja patterin maalausta. Seuraava steppi olisikin tuon kipsilevyseinän laatoitus ja keittiön asennus, sitten tila onkin jo valmis. Keittiö on jo saapunut ja tästä syystä asunnossa on tällä hetkellä melkoisen ahdasta; toivon mukaan loppukin remontti sujuu siis nopsaan, niin pääsen sitten vihdoin järjestelemään asuntoa kuntoon ja laittelemaan ehkä vähän jouluisempaa ilmettäkin kotiin. Tämän nykyisen ryjäläjän keskellä se on vielä toistaiseksi ihan turhaa, mutta onneksi tilanne on jo muuttumaan päin. Palaillaan taas asiaan, kun hommat täällä edistyvät, reaaliaikaisimmin keittiöremontin tapahtumia pääsee seuraamaan IG-tilini @pihkala kautta.

Ihanaa joulukuun ensimmäistä!


My kitchen renovation is proceeding, here´s some pictures of the situation right now. I have now done all the leveling, grinding and painting of the walls and ceilings – that took a lot of time and effort, I can say! Now there´s only some small painting jobs left, and the next task is to tile the walls and assemble the kitchen. So hopefully I´ll be able to enjoy my brand new kitchen soon.

Kommentit (2)
  1. Hei, millaiset verhot sinulla tulee oh tai keittiöön? Millaiset ovat nyt muotia vai onko verhottomuus kun värit ovat palanneet muutoin sisustukseen?

    1. Hei! Ei tule varmaankaan verhoja kumpaankaan tilaan, luulen että verhot makuuhuoneessa riittävät ainakin tällä erää. Minusta tällä hetkellä verhot ovat hyvinkin muotia ja nyt suositaan etenkin aika veistoksellisia ja paksujakin verhoja, jotka ulottuvat katonrajasta lattiaan asti. Kankaissa näkyy ainakin pellavaa, samettia ja muita vähän jämäkämpiä ja läpinäkymättömiä kankaita. Jos laittaisin olohuoneeseen verhot, laittaisin varmaankin jotain tällästa melko peittävää ja selkeää ikkunan molemmille puolille tai epäsymmetrisesti vain sohvan viereen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *