Keittiön aamiaisnurkka

Eräs onnistuneimpia päätöksiä remontissani oli tämän pienen aamiaisnurkan jättäminen keittiöön: se on ajan mittaan osoittautunut kullan arvoiseksi ratkaisuksi. Pieni pöytäryhmä on kovassa käytössä etenkin aamiaisaikaan, en edes muista koska olisin viimeksi kattanut aamupalan olohuoneen puolelle. Vaikka kooltaan pöytä on pikkuinen, on se täysin riittävä pieneen kattaukseen, ja viereinen kiinteä penkki tarjoaa mukavat puitteet rentoon loikoiluun kahvikuppi kädessä. Joskus on vain mukavampi syödä tai juoda kahvit keittiön puolella, jollain lailla se on vain kodikkaampaa – vai mitä te olette mieltä?

Saan aika usein tuosta pöydästä kyselyitä, se on malliltaan Hayn Terrazzo. Tätä pöytää näkee useimmiten ulkokäytössä, mutta se taipuu vallan hyvin sisällekin, maalattu metallinen kansi ja näyttävä terrazzoa oleva jalkalaippa eivät tuo mieleen ollenkaan ulkokalusteviboja. Pidän pöydän ilmavasta ulkonäöstä ja myös sen 70-senttinen pöytälevy on tähän paikkaan juuri sopiva – hitusenkin isompi olisi ollut jo liian kömpelö paikassaan. Pöydän monikäyttöisyys on myös iso plussa; jos joskus tie vie tästä asunnosta muualle, saan tästä pienestä pöydästä näppärän terassipöydän.

Pöydän kaverina olevat tuolit vaihtelevat fiiliksen mukaan. Toisinaan pidän tässä Artekin jakkaraa, toisinaan taas vanhaa wieniläistuolia. Nyt nostin vaihteeksi pöydän viereen Hayn Soft Edge -tuolin makuuhuoneen puolelta, sen lämmin puu sopii kauniisti keittiön pariksi. Toisella puolella on itse nikkaroimani penkki, johon työohjeet löytyvät täältä – on kyllä ihanaa, kun keittiössä on mukava ja rento istumapaikka. Ei voi kuin suositella kaikille, joilla suinkin on mahdollisuus tällainen kotiin ja keittiöön sisällyttää.

Pöydän päälle on kertynyt sekalainen kokoelma kuviollista lasia, se viehättää nyt erityisen paljon. Varsinkin pystyraitainen lasi innostaa – sitä löytyy Lyngbyn vaasistani sekä kesäiseltä Vaasan-reissulta kotiutuneessa maljakosta, joka myös kaatimeksikin taipuu. Myös kynttilöiden aika on alkanut ihan toden teolla ja useana aamuna pöydälläni palaakin pieni tuikku, tällä hetkellä Iittalan Kastehelmi on ollut käytetyimpien joukossa. Ikoninen kuvio ja kaunis huurrettu valkoinen pinta saavat sisällä palavan valon loistamaan kauniin pehmeästi. Klassikot toimivat aina.

Näissä tunnelmissa ja tässä paikassa on hyvä aloittaa viikonloppuaamu – huomenna tiedossa on vieläpä astetta herkullisempi sellainen, sillä kunnianhimoisena aikeenani on startata lauantaiaamu french toasteilla Eeva Kolun inspiroimana. Katsotaan mitä tulee – ehkäpä pääsette seurailemaan Insta Storyistani, kuinka tämän kanssa aikeen kanssa käykään.

Ihanaa viikonloppua!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *