Kaunista tekniikkaa

Kuka muistaa vielä ne ajat, kun kaiuttimet olivat pääosassa rumia ja valtavia pömpeleitä? Tästä ei loppujen lopuksi ole edes kauan, mutta silti näistä ajoista on tultu hyvin pitkälle. Kauniita ja siroja kaiuttimia on nykyään tarjolla tosi mukavasti – ja kaikista hintaluokista. Yksi tällainen on mainion hinta-laatusuhteen omaava, nyt elokuussa lanseerattu IKEA ja Sonos -yhteistyönä syntynyt SYMFONISK-kaiutin*, joka on soinut viime päivät tiuhaan tahtiin kotona.

SYMFONISK-kaiutin on muotoilultaan siro ja solahtaa muitta mutkitta senkin päälle lehtien ja muiden tavaroiden kaveriksi. Tämän saa kiinnitettyä myös seinälle hyllyksi – hauska idea, jota täytyy ehkä testata vielä jossakin vaiheessa. Kaiuttimen saa yhdistettyä wifiin, joten musiikin säätely onnistuu näppärästi puhelimen avulla, tämä on itselle tärkeä ominaisuus josta en halua tinkiä. Taustalla näkyy myös toinen kaunista muotoilua edustava laite, Samsungin The Frame -televisio*. Tästä kirjaimellisesti taulua muistuttava telkkari kuuluu myös omiin suosikkeihini ja ehkä parhaimpiin keksintöihin telkkarien saralla pitkiin aikoihin – enää en muunlaista telkkaria huolisikaan.

Myös pienempikokoisessa tekniikassa valitsen aina mieluiten sen kauneimman ratkaisun – toki kauneus ei mene käytettävyyden ohi, mutta samantyyppisistä tuotteista valitsen aina itsestäänselvästi sen näteimmän näköisen. Sudion muutaman vuoden vanhat kuulokkeet* ovat olleet taas viime aikojen lenkki-innostuksen myötä kovassa käytössä, ja näitäkään ei tarvitse juuri piilotella käytön välissä. Reilut kuulokkeet pysyvät päässä lenkin aikana nappikuulokkeita paremmin, ja muina aikoina jätän ne reilusti näkyville. Yleensä säilyttelen näitä senkin päällä, suoraan kaiuttimen vieressä, siitä ne on helppo ja nopea napata matkaan mukaan.

Kaunista designia edustaa myös MacBookini, jonka hankin puolisentoista vuotta sitten. Olen ollut aiemmin vannoutunut PC:n käyttäjä enkä vieläkään ole ihan täysin vakuuttunut Macin ylivertaisuudesta, mutta käyttö ja työskentely nopealla ja kevyellä laitteella on kuitenkin ollut tosi miellyttävää. Ja eihän siitä mihinkään pääse, että design on Applen tuotteissa aina silmiähivelevän kaunista. Kone on aina enemmän tai vähemmän esillä olkkarissa, joten oma painoarvonsa silläkin.

Innostun aina nähdessäni kauniisti muotoiltuja käyttöesineitä ja arkisia asioita. On ihan mahtavaa, että nykypäivänä laadukas ja mietitty design ulottuu myös kodintekniikkaan asti! Enää ei tarvitse tehdä kompromissa rumien teknisten laitteiden kanssa, sillä nykyään lähes joka laitteesta löytyy myös katseenkestävä, jopa kauniskin versio.

Meneekö teillä kauneus käytettävyyden ohi, vai onko se vain lisäarvo muilta ominaisuuksiltaan sopivassa tuotteessa – valitsetteko tuotteen sisustuksen vai käyttöominaisuuksien mukaan? Itse voisin sanoa tähän vähän sekä että – toisinaan silkka kauneus vie voiton, mutta tietyissä tuotteissa ominaisuudet ovat tärkeintä. Toki tällöinkin huolella mietityllä ulkonäöllä ei ole ainakaan negatiivista vaikutusta asiaan.

*tuote saatu PR-lahjana tai osana yhteistyötä

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *