Blogit
Pihkala

Kameli, toffee, beige ja muut kumppanit

MIDNATT_MIKAEL LUNDBLAD_201706272485_hires_contrast

kuva Midnatt

Eriasteiset lämpimät sävyt ovat kiistatta yksiä tämän syksyn tärkeimmistä väreistä. Kamelinruskea, toffee ja kaikenlaiset beiget vilahtelevat nyt kaikkialla. Tämänhetkisestä trendikkyydestään huolimatta pidän kamelinsävyä kuitenkin tosi klassisena ja ajattomana sävynä: onhan tätä näkynyt esimerkiksi vaatetuksen puolella iät ajat. Kamelinsävyinen trenssi, neulepaita tai villakangastakki – klassikoita, jotka toimivat aina.

Nyt kamelinsävy hyppää kuitenkin vaatetuksesta ihan uusiin ulottuvuuksiin. Ihastuin hurjasti Maijun blogista bongaamiini, yllä olevassa kuvassa näkyviin Midnatt-merkin lakanoihin, ihan hurjan hieno sävy noissa. Meidän makkariin nuo tosin eivät sopisi millään muotoa, mutta oikeassa ympäristössä (kuten Maijulla) aivan mielettömät. Jotenkin huikean hurmaava väri.

kameli1

Linum | Marimekko | Midnatt | Oslo Design Fair | Muuto

Tällä hetkellä lämpimiä sävyjä voi bongata aika monen merkin tuotevalikoimasta, tässä muutamia poimintoja. Sävyt liukuvat aina oljenkeltaisesta ja vaaleasta toffeesta syviin punaruskeisiin ja meripihkaisiin sävyihin. Jo muutamakin pilkahdus tällaisia värejä tuo kyllä ihan uutta ilmettä kotiin, voimakas väri nousee jo pienenäkin elementtinä kauniisti esiin. Voisinpa kokeilla itsekin pienimuotoisesti näitä sävyjä. Tai itse asiassa olen jo kokeillutkin – viime syksynä hankkimani Marimekon Sulhasmies-tyyny menee ihan tähän samaan skaalaan, ja näyttää ihan yhtä hyvältä edelleen. Taidankin kaivaa sen nyt ensimmäiseksi esiin.

Mitäs te tuumaatte näistä väreistä – oletteko valmiita vahvoihin ruskeisiin sävyihin?


Hues of camel, toffee and amber are a huge trend right now. Are you ready for these bold colors?

Tallenna

Tallenna

Kommentit (2)

  1. Milla – Sukhimatot

    En ole ennen oikein nähnyt kamelia noin isolla pinta-alalla, enemmän yksittäisissä esineissä tai vaatteissa, joten hetken kesti tottua – mutta sehän näyttää todella hienolta. Ja tuo tervetullutta vaihtelua kodin normaaliin väripalettiin!

    • Maija

      Niin minustakin! Tuo väri on kuitenkin sen verran klassinen, että toimii isommissa pinnoissa voimakkuudestaan huolimatta. Ja kestää varmasti myös aikaa…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *