JUUTTIMATTO | JUTE RUG

juuttimatto
Useiden muiden sisustushankintojen ohella viime aikojen ostoslistalla on ollut keittiön matto. Niin kaunis kuin keittiön lattia onkin ilman mattoa, tuntuu se kuitenkin tarvitsevan vähän suojaa varsinkin vesipisteen kohdalla. Hakusessa on ollut erityisesti jonkinlainen juuttimatto, mutta ihan sopivan kokoisia ei ole kuitenkaan tullut vastaan. Sellainen pieni kapoinen huitulakin kun riittäisi tarkoitukseensa ihan hyvin. Bongasin kuitenkin tässä taannoin Sisustusliike Teatterista tämän ihanan juuttimaton, ja vaikka se vähän iso paikkaansa onkin, oli se pienoinen pakkohankinta – matto oli laadultaan niin kiva ja vieläpä oikein mukavan hintainenkin.
Tykkään tosi paljon maton elävästä pinnasta ja sen luonnollisesta, lämpimästä ruskean sävystä. Matto on minun mielestäni kiva pari harmaille kaapeille, vanerireunaiselle pöydälle ja hiekanvärisille seinävalaisimille. Se on kudottu räsymattotyyliin, eli mattoa pystyy tarvittaessa lyhentämään itse. Taidankin lyhentää mattoa pikkuisen mikäli se jää näille sijoilleen, tällöin se ei olisi ihan noin hallitsevan kokoinen. Harmi, ettei maton kavennus oikein onnistu, sillä täydellisin matto olisi vielä parikymmentä senttiä tätä kapeampi. Sovittelen kuitenkin juuttimattoa vielä eteiseen ja yläkerran aulaankin, ja katsotaan sitten mihin tämä päätyy. Yksinkertainen juutti sopii melkeinpä tilaan kuin tilaan, joten eiköhän matto vielä paikkansa löydä.
jute rug

 

Tätä mattoa löytyy useassa eri koossa, se olisi aika upea vaikka isona olkkarissakin. Itse hankin tämän koon lisäksi pienen juuttikynnysmaton, jonka ajattelin sijoittaa kuistille sen valmistuttua. Juutti sopii aika kivasti terrakottalaattojenkin kaveriksi, on kyllä mukavan klassinen materiaali. Ainoa pieni miinus tulee nöyhdästä ja hienosta pölystä, jota materiaalista irtoaa ainakin näin aluksi. Tämän kanssa saakin käyttää imuria niin usein kuin sielu sietää.

 

Tällä viikolla odottelen myös ruokasalin mattoa saapuvaksi, ja sen myötä käännän katseet vaihteeksi tämän tilan puoleen. Jo on aikakin sisustaa tätä tilaa vähän nykyistä valmiimmaksi. Verhot olisi kiva saada vielä jouluksi ja ehkä jonkinlainen avohyllysysteemi myös, joten kyllä tässä saa laittaa ihan töpinäksi. Marraskuu kun tunnetusti hujahtaa aina pikavauhtia…

 

Here´s my latest purchase, a new jute rug to our kitchen. This rug may be a bit too big to the space, but I fell in love with its color and structure (and its very affordable price too). I will try this also to our hallway and upstairs, and then decide where it will end up. A classic jute fits to many space and surroundings.
Kommentit (16)
 1. Matto on ihana! Just täydellisen värinen. Olen itsekin katsellut heidän nettisivuiltaan tätä mattoa ja miettinyt sitä olkkariin, mutta onko se liian karhea olohuoneen matoksi, mitä sinä olet mieltä? Ja toinen joka mietityttää on tuo maton roskaamistaipumus. Menisikö sen kanssa hermot näin pölykammoisella kuin minä 😀

  1. Eikö, mun mielestä myös väri ja tuo struktuuri on tässä ihan täydellinen. Ja hinta myös oikein kiva. 🙂

   Omasta mielestäni tämä ei ole liian karhea olohuoneen matoksi. Toki onhan tämä nyt ihan eri tyyppiä kuin vaikka pehmoinen villamatto, mutta voisin itse hyvin laittaa myös olkkariin. Luulen, että tuo pölyäminenkin asettuu ajan kanssa. Tämä on kyllä aika tyypillinen ominaisuus juutissa, ja ainakin nyt alkujaan sitä tulee kyllä aika reilusti. Mutta pöly tulee kuitenkin suurimmaksi osaksi maton alle, jolloin se näkyy vasta mattoa siirrettäessä.

 2. Hannele Ruusukummusta
  1.11.2016, 07:57

  Uskon, että nöyhtä ja roskat ovat vaan nyt uutena ongelmana….kaunis on ja sopii tuohon hyvin!

  1. Kyllä tuo roskaaminen varmasti käytön myötä asettuu ja jos ei kokonaan lopu, niin ainakin vähenee. Täytyy seurailla tilannetta ja imuroida/puistella vain vähän tehostetummin. Kaunis on kyllä, tykkään niin tuon juutin elävästä ja lämpimästä fiiliksestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *