Juhlakauden lähestyessä

Kaupallinen yhteistyö: IKEA

Isänpäivä on ohitettu, ja merkkejä alkavasta loppuvuoden juhlakaudesta on jo vahvasti näkyvissä. Joulukoristeet ovat hivuttautuneet salakavalasti kauppoihin, pikkujouluja ilmestyy kalenteriin ja joululaulujakin kuuluu jo soitettavan tavaratalojen kaiuttimista. Itse en ole ihan vielä joulutunnelmissa, mutta siitä huolimatta olen aloittanut hienovaraisen valmistautumisen tulevaan sesonkiin. Muhkeat tekstiilit, tunnelmavalot ja pehmeät värit tuovat kotiin sesongin tunnelmaa, vaikka varsinaiset joulukoristeet saavatkin vielä odottaa pienen hetken aloillaan.

Hyppäsin sisään alkavan juhlakauden tunnelmaan IKEA-tuotteiden avulla. Pienin muutoksin olohuoneeseen syntyi sesonkiin sopivaa tunnelmallisuutta, jonka pohjalta on hyvä jatkaa tulevaan juhlakauteen virittäytymistä.

 

Juhlakautta enteilevää tunnelmaa on helppo lisätä kotiin pienin keinoin: itse teen sen kaivamalla esiin ne muhkeimmat viltit, ripottelemalla kynttilöitä sinne tänne ja päivittämällä tyynynpäälliset talvisempiin versioihin. Olen tänä syksynä ihastellut etenkin burgundinpunaisia sävyjä, joita löytyy myös yhteistyössä Hayn kanssa syntyneestä YPPERLIG-mallistosta. Paritin malliston viininpunaisen tyynyn muhkean VINTER 2017-karvatyynyn kanssa, jo tällainenkin yhdistelmä tuo olohuoneeseen aimo annoksen talvista fiilistä. Tämän hetken ehkä kuumin materiaali sametti sopii myös loistavasti talvikauteen, itse ihastuin etenkin tuohon vaaleansiniseen, mukavan reilun kokoiseen SANELA-tyynyyn. Aika kaunis pari burgundin ja harmaan kanssa.

IKEA PS 2017-pöytä ihastutti näppäryydellään, siro puinen pöytä on kuin tehty pieneksi sivupöydäksi sohvan ääreen. Tuohon on mukava laskea niin kahvikuppi kuin kynttiläkin – molemmat näistä ovat minusta olennainen osa kodikasta hyggeilyä. Kuvan kynttilänjalka on YPPERLIG-sarjaa, pidän kovasti juuri tuollaisista simppelin siroista esineistä. Niitä on helppo sirotella sinne tänne silmäniloksi tai koota näyttäväksi ryhmäksi vaikkapa kattauksen yhteyteen.

Joulukukat eivät ole vielä löytäneet tietään meidän kotiin, mutta parhaimmat maljakot näyttävät kauniilta ilman niitäkin. Suupuhallettua lasia oleva FORMLIG-maljakko toimii hyvin yksittäisenä esineenä pöydällä, eipä tämä juuri kukkasia kaipaa. Ennen joulukukkien aikaa tykkään koristella kotia lähinnä yksinkertaisin oksin ja varvuin – tai jättää nämä hetkeksi tyystin poiskin asetelmista. Loppusyksy näkyy myös kukkavalinnoissa, ja tietty askeettisuus ja yksinkertaisuus viehättää nyt myös niidenkin suhteen.

En ole niinkään kirkkaiden sesonkivärien ystävä, vaan luon tunnelmaa mieluummin pehmeiden värien ja luonnonläheisten materiaalien avulla. Alkuvuodesta lanseeratun IKEA STOCKHOLM 2017 -sarjan sohvapöytä on minusta yksi kauniimpia ja kiinnostavimpia tämän vuoden IKEA-tuotteita, se sopii niin monenlaiseen tilaan ja käyttötarkoitukseen. Itse sovittelin huonekalua penkkimäisesti sohvaryhmän sivulle, se taipuu mukavasti tällaiseenkin tarkoitukseen. Rottinki tuo ihanasti lämpöä ja tunnelmaa harmauden keskelle – selkeästi olohuoneemme tarvitsisi pikkuisen lisää tämänkaltaista lämpöä. Taustalla jo jonkin aikaa IKEA-mallistossa ollut ARÖD-lattiavalaisin, joka on yksinkertaisuudessaan minusta tosi kiva. Teollisuushenkinen, mutta kuitenkin simppeli valaisin sopii moneen kokonaisuuteen – ja aika hyvin juuri tällaisen vanhan talon henkeen.

Juhlakaudesta puhuttaessa ei voi tietenkään unohtaa kattausta. Parhaat pikkujoulut eivät minusta sisällä pönötystä ja muodollisia kattauksia, vaan tarjottavat kulkevat ihmisten mukana mukavasti minne vain. Itse tykästyin etenkin OFANTLIGT-sarjan valkoisin astioihin, joissa on kauniin hillitty kuviointi. Parhaillaan mukavassa -20% tarjouksessa olevat astiat sopivat hyvin myös astetta juhlavampaankin menoon. Tämän syksyn uutuuksiin kuuluvat mustat TILLAGD-aterimet ovat puolestaan kaunis yksityiskohta kattauksessa tai tarjoilussa. Pienillä asioilla on minusta aina merkityksensä.

Sovittelin olohuoneeseen YPPERLIG-malliston tuolia, joka sopii minusta tosi kivasti myös olohuonekäyttöön siroksi pieneksi lisäistuimeksi. Myös IKEA PS 2017 -malliston pöytävalaisin pääsi VITTSJÖ-hyllylleni, tuollekin simppelille esineelle keksisin heittämällä monta sopivaa paikkaa. Olen monipuolisen valaistuksen ystävä ja pidän siitä, että olohuoneesta löytyy useita erityyppisiä valaisimia. Näin valaistusta on helppo säädellä aina kulloisenkin tarpeen ja toivotun tunnelman mukaan. Valot ja varjot, useat erilliset valaisinpisteet ja helposti muunneltava valaistus ovat olennainen osa viihtyisäksi kokemaani tunnelmaa; kirkasta yleisvaloa meillä käytetään lähinnä siivotessa, mutta yksittäiset erilliset valaisimet palavat himmennettyinä meillä joka ikinen ilta. Lisätietoa valaistuksen merkityksestä sekä vinkkejä ihanan tunnelman luomisesta voi lueskella tästä linkistä, ja kannattaapa tsekata myös TRÅDFRI-älyvalaistukseen liittyvä -20% tarjouskin, joka on voimassa IKEA-tavarataloissa ensi viikon loppuun asti.

Kynttilät tukevat tunnelmallista keinovaloa ja kuten edellä todettu, palaa kynttilöitä meillä talvisaikaan paljon. Kakluunimme ei ole käyttökunnossa, mutta kynttilöiden polttoon se kelpaa vallan hyvin. IKEA-reissuillani mukaani tarttuu joka kerta kynttilöitä, ja tälläkin kertaa täydensin varastojani – ne kun tuppaavat huveta tähän aikaan vuodesta melko nopeasti. FENOMEN-tolppakynttilät ajavat hyvin takkatulen asian, vain tunnelmallinen ritinä puuttuu. Syksyisin hamstraan myös varastooni JUBLA-kruunukynttilöitä, joita tulee talven aikana poltettua vinot pinot. Tällä hetkellä nämä kynttilät ovat muuten myös tarjouksessa, kerrottakoon tämä pienenä vinkkinä kaltaisilleni kruunukynttilöiden suurkuluttajille.

 

Joulu saa minun puolestani vielä odottaa, mutta tällaisilla lisäyksillä olen jo astetta valmiimpi sen tuloon. Marraskuu ei koskaan ole ollut suosikkikuukauteni, mutta asian voi myös kääntää toisin päin: nyt käperrytään elohuoneeseen ja nautitaan pimeistä illoista ja rauhallisen odottavasta tunnelmasta. Joulunajan hälinässä tätä ehtii varmasti kaivata vielä monta kertaa.

Oletteko te valmistautuneet jo tulevaan juhlakauteen?


This post is made in collaboration with IKEA. I decorated our living room for upcoming season with IKEA products. I must say I am not that into christmas yet, but I´m slowly getting into the winter mood after adding some comfy and soft elements to my home. Candles, soft blankets, furry cushions and velvet do the trick and create cosy winter mood to home.

*Postauksen tuotteet kuvauslainassa.

 

 

Kommentit (6)
  1. Kylläpä muuttui taas tunnelma! Tosi kivan näkönen kokonaisuus! 🙂 mä oon tosi pettyny tuon ihanan ruskeanpunertavan kuviotyynynpäälisen laatuun.. siihen on ilmaantunut pienessä ajassa vaaleita rantuja kuin väri olisi kulunut tai jotain vaikka pesin sen ennen käyttöä.. harmi ettei laatu aina kohtaa näön kanssa, hinnan perusteella ei tietty voi kauheasti odottaakkaan.. 😉

    1. No näinpä, pienillä jutuilla saa kyllä tosi kivaa uutta ilmettä aikaan. Itse ihastuin erityisesti tuohon vaaleaan puuhun, jotenkin koko olkkari raikastui ja pehmentyi sen myötä.

      Voi höh, tuo tyynynpäällinen on kyllä ihana, harmi kuulla että se on käyttäytynyt noin. Päällisen materiaali on puuvillaa, tämä materiaali tuppaa yleensä vähän haalistumaan pesujen tai vaikka kirkkaan auringonvalonkin myötä. Varsinkin tummemmissa sävyissä tämä näkyy usein aika helposti.

  2. Ihana tunnelma ja lämpö huokuu tänne ruudun toiselle puolelle. Pienillä jutuilla saa kotiin helposti muutosta, tyynyillä ja muutaman huonekalun siirrolla. Samettityynyt ovat täälläkin mietityttäneet koko syksyn ja nyt niitä on useampi olohuoneen sohvalla.

    1. Kiitos! Pienillä jutuilla saa kyllä ihmeitä aikaan. Minä ihastuin aika hulluna tuohon sohvapöytä/penkkiin, vaalea puu pehmensi huoneen tunnelmaa jotenkin tosi kivasti. Ja tyynythän tekevät toki myös tosi paljon. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *