Juhannuskoti

Työviikko pulkassa, koti siivottu, kukat aseteltu maljakkoon – pian saa juhannus alkaa! Edessä oleva muutaman päivän breikki on kovasti odotettu, viime aikoina töissä on painellut melkoista hoppua ja nyt on ihana hengähtää hetkeksi. Suunnitelmissa ei ole mitään erityistä, ihan vaan kotona oloa, grillailua, saunomista ja uimista. Tämä miljöö on kyllä jo itsessään niin mökkimäinen, että eipä tässä mitään juhannusreissua osaa edes kaivata. Pikkuisen teki kuitenkin mieli fiilistellä juhannusta kotonakin ja somistaa nurkkia uuteen uskoon. Samalla nappailin muutaman kuvan tännekin ja tulin huikkaamaan pienet juhannusterveiset ennen kuin kone painuu viikonlopuksi kiinni.

Reipasta ruutua

Ruutupöytäliinaa voisi tituleerata jopa tämän kesän trendiksi – tai jos ei muuta, niin ainakin kesäklassikoksi. Yllätin itsenikin innostumalla tällaisesta ja hankin suloisen vaaleansinisen ruutuliinan tuomaan kesätunnelmaa keittiöön. Annen vinkistä suuntasin Eurokankaaseen, jossa näitä oli edullisesti useammassa eri värissä. Kesä ja juhannus tekevät minusta aina pienen nostalgikon, ja tämä miljöö ruokkii tätä puolta minussa entisestään. Tykkään siitä, että vuodenajat näkyvät kotona joten why not – tuo liina saa minut aina hyvälle tuulelle ja tuo kotiin ripauksen bistrotunnelmaa.

Kukat ja kynttilät

Juhannuksen kukat tulivat tänä vuonna ihan omasta takaa. Ruokapöydälle asettelin omasta pihasta poimitun, sateesta taittuneen pionin ja Hetkisen tuoksukynttilän. Minusta tuoksukynttilä sopii erityisen ihanasti juuri kesäaikaan, ja tapanani onkin hankkia joka kesä uusi, erituoksuinen kynttilä. Tuoksukynttilät eivät yleensä tunnu liian talvisilta, niiden pakkauksetkin ovat usein tosi raikkaita ja simppeleitä. On jotenkin ihana idea linkittää kesä johonkin tiettyyn tuoksuun, johon voi palata vielä syksyn tullenkin. Vähän sama juttu kuin vaikka hajuvesissäkin: kun vaikka lomamatkoilla käytössä on joku erityisen parfyymi, tuo tämän tuoksun nuuhkiminen loman mieleen silloinkin, kun arki jo rullaa omaa tuttua rytmiään.

Sitruunasorbettia

Väripilkkuja löytyy myös olkkarin puolelta. Sinnekin keräsin pihalta kukkia, erityisen ihana on Urna-maljakkoon asettelemani juhannusruusun oksa, joka levittää ympärilleen suloista tuoksua. Myös olohuoneeseen halusin hitusen pastellivärejä, vaaleankeltainen tyyny jatkaakin ihan hauskasti vaaleansinisen pöytäliinan söpöilyä. Juuri nyt en saa kyllikseni erilaisista väreistä, kuten ehkä olettekin huomanneet. Minusta niiden avulla on niin helppoa tuoda mielenkiintoa, persoonallisuutta ja vaihtuvuutta kotiin. Kuvan tyyny on tämä malli Haylta, nimensä kaltaisesti siitä tulee mieleen sitruunasorbetti, yksi kesäsuosikeistani. Niin hurmaava väri!

Näin muuten juhannusta vietetään täällä tosi rennolla otteella. Koti ei ole mitenkään ihan justiinsa ja ruokalistakin on vielä päättämättä. Paahdettuja porkkanoita ja raparperipiirakkaa olen suunnitellut tekeväni, mutta muu on vielä ihan auki, katsotaan mikä innostaa. Luultavasti valitsen kuitenkin aika helpon kaavan, suuri ruokavarustelu tuntuu juuri nyt lähinnä uuvuttavalta ajatukselta. Ja minulle riittääkin, että on jotain pientä hyvää spesiaalia – juhannus tulee kyllä vaikka kaikki ei ihan vimosen päälle olisikaan.

Ihanaa juhannusta! Happy Midsummer!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *