Joulukoristeita second handina

Joulu sen kun lähenee ja nyt jouluaattoon on enää alle kuukausi – ihan hurjan nopeasti on taas aika pyrähtänyt. Olen aloitellut joulufiilistelyä kotona erittäin maltillisesti ja lähestyvä sesonki näkyykin tällä hetkellä lähinnä kynttilöiden määrässä, ensimmäisessä ikkunaan ripustetussa tähtikoristeessa ja sisäänkäynnin pienissä havusomisteissa. Ensi viikonvaihteen pikkujouluksi tulee varmasti laitettua joulujuttuja jo vähän enemmän esille. Sitä odotellessani ajattelin näyttää muutaman koristeen, joita olen viime aikoina haalinut tulevaa joulua ajatellen – ne kaikki ovat nimittäin second handia ja siksi erityisen kivoja.

Olen joulukoristeiden suhteen vähän joko tai -tyyppiä: pidän joko vanhoista vintagehenkisistä koristuksista, tai sitten aika pelkistetystä tunnelmasta. Ehkä omannäköisin sekoitelma tuleekin näiden kahden yhdistelmästä. Sellainen klassinen ja hivenen ylellinen joulutunnelma tuntuu ehkä itselleni kaikkein vieraimmalta, ennemminkin pidän maanläheisistä materiaaleista ja yksinkertaisista jutuista. Ja varmasti tämä vanha talokin vaikuttaa siihen, että tänä jouluna tekee mieli haalia kaikenlaista ihanaa vintagena. Jostain syystä ostan aina kirpparilta tuollaisia kahvallisia kynttilänjalkoja, niiden muodossa on jotain itseäni viehättävää. Paketillinen Havin vanhoja kynttilöitä löytyi myös, näitä ostan aina tällaisiin törmätessäni. Kapeissa kynttilöissä on vähän erityinen fiilis ja kermainen sävykin kauniin pehmeä. Kuvassa oleva kaunis kaksipuoleinen pellavakangas on myös kierrosta, sen toinen puoli on tumman havunvihreä ja toinen pellavanvärinen. Tuosta kätevä käsityöihminen loihtisi vaikka mitä kivaa.

Suunnitelmissani on myös väsätä jouluksi muutama kranssi, toinen ehkä ulko-oveen ja toinen jonnekin kodin sisäpuolelle. Niiden pohjaksi löysin tuollaiset olkikranssit, joista aion vain kieputtaa tuon punaisen nauhan pois. Ihan hauskalta nuo näyttävät alkuperäisessä käyttötarkoituksessakin katosta allekkain ripustettuna. Saattaakin vielä olla, että perun aiemmat suunnitelmani ja loihdin näistä jonkin roikkuvan installaation. Jättimäinen burgundinpunainen lasipallo puolestaan lähti mukaan extempore, mutta ehkä sekin löytää paikkansa jostain roikkumasta. Jos ei muuta, niin toimikoon rekvisiittana naapurustomme joulukalenterissa, jota hiljalleen kai pitäisi jo alkaa suunnitella.

Metsästän myös aina näitä vanhoja kuusenkynttilänpidikkeitä, niitä on kertynyt varastoihini jo jonkin verran. Ovat minusta kauniita koristeita ihan sellaisenaankin, vaikka tulta ei näissä oikein uskalla polttaakaan. Myös aitoja kuusenkynttilöitä minulla on jemmassa tarkoin vaalittu paketti. Pieni kuusi on minusta kaunis ihan pelkästään tällaisillakin koristeilla. Nähtäväksi tosin jää, laitanko kuusta tänä vuonna ollenkaan, ehkä joku pikkuinen puu olisi kiva takan vieressä. Tekokuuset jätän tänäkin jouluna muille, sillä parasta kuusessa on minusta nimenomaan sen tuoksu ja elävän puun tuoma tunnelma.

Kovin suuri koristeiden ystävä en kuitenkaan ole, minulle joulun tekevät ennemminkin kukat ja kynttilät. Muutamilla koristeilla näiden tunnelmaa voi sitten korostaa ja lisätä joulufiilistä aattoa kohti mentäessä. Siksi en pidä koristeluiden suhteen vielä mitään kiirettä – onhan tässä vielä viikkoja aikaa lisäillä kotiin joulua kerros kerrokselta. Parasta onkin se odottava fiilis, siitä pidän oikeastaan paljon enemmän kuin itse joulusta.

Leppoisaa joulunodotusta!

 

sisustus joulu joulukoristeet
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *