Jotun Lady – vuoden värit 2020

Nyt eletään sitä aikaa vuodesta, kun valmistajat alkavat julkaista ensi vuoden mallistojaan. Seurailen trendiennusteita aina suurella mielenkiinnolla, ja linjanvedot koskien tulevan vuoden väritrendejä ovat aina erityisen kiinnostavaa seurattavaa. Maalivalmistaja Jotun julkaisi vastikään vuoden 2020 Jotun Lady -värikarttansa, ja vaikka Jotunin maaleja ei täällä Suomessa myydäkään, tarjoavat nämä kuvat aina takuuvarmaa inspiraatiota suoraan sisustustrendien huipulta. Kurkataanpa tarkemmin, mitä kaikkea Jotunin vuosi 2020 pitää sisällään:

Keltaisen esiinmarssi

Ensi vuoden väritrendeistä ehkä vahvin on vaalean oljenkeltaisen esiintulo. Sävy 11174 Curious Mind  on kaunis olkeen ja hiekkaan taittava, hieman likainen keltainen. Tosi mielenkiintoinen sävy, joka on loppujen lopuksi aika neutraalikin – se sopii yhdisteltäväksi niin moderniin tyyliin kuin klassisempaankin ympäristöön. Hiekan sävyjähän on nähty jo pitkään, nyt vain värit kääntyvät vielä astetta keltaisemmiksi. Tämä suuntaus oli oikeastaan jo aika selvästikin ennustettavissa.

Mallistoon kuuluu myös astetta vaaleampi ja puhtaampi keltaisen sävy. Sävy 11173 Humbe Yellow on kauniin pehmeä ja raikas, silti tunnelmallinen. Itse olen fiilistellyt vaaleankeltaisia sävyjä jo jonkin aikaa, joten tämä oli ehdottomasti oma suosikkini – nyt on ehkä pakko kokeilla vaaleankeltaista jossain yksityiskohdassa.

Luumunpunaista

Punaisen sävyt ovat edelleen vahvasti edustettuna. 20142 Daydream taittaa kauniisti luumuun tuoden näin vähän erilaista twistiä viime vuosien ruosteenpunaisten sävyjen rinnalle. Vahva ja elegantti punaisen sävy, joka samalla kuitenkin on myös maanläheinen ja pehmeä.

Mallistoon kuuluu myös vielä astetta selvempi luumunsävy, Wisdom 20145. Jännittävää – koemmekohan ensi vuonna luumun esiinmarssin pitkästä aikaa. Tämä sävy on kieltämättä aika ihana vastapari vaikkapa vaaleankeltaiselle, mutta sulautuu kauniisti myös neutraalien ja tummien sävyjen joukkoon.

Mausteista oranssia

Oransseja sävyjäkään ei ole täysin unohdettu. Sävy 11175 Adventure on pehmeä mausteinen oranssi, joka henkii vähän eksoottista marokkolaistunnelmaa. Maanläheinen sävy yhdistyy kauniisti ruskeaan ja löytää parinsa myös oljenkeltaisista sävyistä – yllä olevista kuvista voi poimia hyviä yhdistelyvinkkejä tämän sävyn kaveriksi.

Vahvaa sinistä

Sävy 4863 Statement Blue on nimensä mukaan voimakas ja selkeä sinisen sävy, joka toimii vastapainona edellisille lämpimille sävyille. Kobolttia läheltä liippaava sävy on energinen ja moderni, ja tuo persoonallista ilmettä kotiin. Voimakkaalla sinisellä maalatussa huoneessa on oma vahva energiansa, ja tätä vasten myös erilaiset esineet ja sävyt piirtyvät kauniisti.

Likainen minttu

Mietin pitkään, millä tätä sävyä kutsuisin – ehkäpä likainen minttu lienee kuvaavin. Ehdottomasti jännin ja odottamattomin sävyvalinta. Sävy 7636 Exhale on kuitenkin tarpeeksi murrettu ja pehmeä, joten se ei tunnu liian vahvalta tai ällöpastelliselta. Kaunis vaikkapa vanhassa talossa tai lastenhuoneessa, ja toimii loistavasti myös kuvan tapaan tummaan punaiseen yhdistettynä. Oikein mielenkiintoista.

Kaiken kaikkiaan tämä kattaus on varsin kiinnostava. Joukossa on odotettuja ja jopa itsestään selviäkin sävyjä, mutta myös sopivasti uutta ja odottamatonta. Näiden kuvien myötä heräsi into kokeilla erilaisia sävyjä kotona, sillä mikä onkaan helpompi tapa uudistaa kodin ilmettä kuin maalaaminen – ja nimenomaan vähän erilaisten ja epätavallistenkin sävyjen kokeilu.

Mikä näistä on teidän suosikkinne?

kaikki kuvat/ all pictures Jotun Lady 2020

Kommentit (4)
  1. Mielenkiinnolla odotan, mitä luumun sävyjä nousee pintaan. Olen kahden vaiheilla sinisen ja luumun sävyisen makuuhuoneen kanssa ☺️

    1. Niinpä, jännä nähdä mitkä näistä sävyistä nousevat suurempaan suosioon ja mitkä jäävät taas vähemmälle. Tuo luumu on kyllä sävynä mielenkiintoinen ja tuntuu aika freesiltä just nyt – toki siinäkin paljon eri nyansseja. Peukku sille kuitenkin 🙂

  2. Tuo sininen ja luumunsävy ovat mieleeni…tykkään vahvoista väreitä. Tällä hetkellä ainakin..:)

    1. Upeita molemmat – varsinkin tuo luumu tuntui aika kiinnostavalta. Tuollaiset vahvat värit ovat kyllä niin sykähdyttäviä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *