Inspiroivia väriyhdistelmiä

Päädyin pitkästä aikaa surffailemaan ulkomaisissa blogeissa ja kiinteistönvälitysfirmojen sivuilla sisustusinspiraation perässä. Tällä kertaa haavin tarttui etenkin inspiroivia väriyhdistelmiä. Erilaiset sävyt ja niiden taidokkaat yhdistelmät jaksavat sykähdyttää aina, ja vähän omaperäisempi väripaletti tuo tiloihin heti ihan eri lailla mielenkiintoa. Tässä muutamia poimintoja kiinnostavista yhdistelmistä:

Tumman harmaan ja lämpimän puun liitto toimii aina. Tummat seinät kokoavat kauniisti yhteen ensimmäisen kuvan käytävätilan ja mittojen mukaan teetetty hylly/työpistekokonaisuus viimeistelee kauniisti ilmeen. Seinäsävyllä maalattu ovikin sulautuu kauniisti kokonaisuuteen. Kauniin sulavaa.

Saman asunnon olohuone- ja makuutilat noudattelevat puolestaan pehmeämpää väripalettia. Ihailin erityisesti kauniita persikan ja roosan sävyjä, kuinka hienosti ne liukuvatkaan hiekan ja harmaan sävyjen joukkoon. Vaikka sävyvalinnat ovat sinänsä aika pehmeitä ja naisellisia, ei kokonaisuus ole kuitenkaan tippaakaan imelä, vaikka sisustus kääntyykin paikoittain klassisten valintojen puolelle. Muutamat selkeät yksityiskohdat ja tyhjä tila pitävät kuitenkin ilmeen kevyenä ja modernina.

Tässä kuvassa näkyy taas tumman värin teho – yksi veistoksellinen tuoli ja pehmeät tekstiilit riittävät sen pariksi. Ihanan yksinkertaista.

Tässä asunnossa puolestaan ihastuin tähän yllä olevaan väripalettiin. Ihanan epätavallinen yhdistelmä, joka on kuitenkin tosi herkullinen yhdessä – sopii ihanasti tällaiseen hivenen retrohenkiseen kotiin.  Kyllä värit ovat vain niin energisoivia!

Keltainen ja violetti eivät ole koskaan olleet lempivärejäni, puhumattakaan siitä, että näitä vastavärejä käytettäisiin yhdessä. Tähän asuntoon ne kuitenkin istuvat jotenkin tosi kivasti. Sävyt on valittu taiten; ne ovat juuri tarpeeksi haaleita, jotta ne eivät pomppaa liiaksi esille, vaikka sinänsä voimakkaita ovatkin. Pidän myös tämän asunnon väliseinäratkaisusta; kevyt ikkunaseinämä jakaa makuutilan kauniisti olohuoneesta tukkimatta kuitenkaan näkymiä ja valon kulkua.

Muuton seinähylly sopii loistavasti myös kylppäriin. Tässä kuvassa persikkainen hylly nousee ihanasti esiin hiekansävyistä laatoitusta vasten. Tällaiset irralliset sisustuselementit ovat ihania kylppärissä, miksipä sen säilytys pitäisikään aina suunnitella pelkkien kiintokalusteiden varaan. Tällaiset yksityiskohdat tuovat tilaan huonemaista tuntua ja viihtyisyyttä – ja hyllyn päälle valikoidut nätit putelit vain korostavat sitä entisestään. Tykkään!

Työpisteenä toimii vanha Artek-kalusto. Olen täällä jo aiemmin todennutkin pitäväni näistä vintage-Artekeista ehkä vielä uusia enemmän, näissä on vain jotain kivaa patinaa ja henkeä. Kaunis taulusommitelma ja Muuton kattovalaisin viimeistelevät nurkkauksen ilmeen. Tosi freesi ja nätti kokonaisuus.

Näistä kuvista sai taas mukavasti inspiraatiota – vaikka neutraali väripaletti onkin aina yhtä ajaton ja ihana, on sitä toisinaan kiva piristää myös vähän erilaisilla väreillä. Näissä kuvissa virkistävää oli juuri se, että värivalinnat olivat vähän epätavallisempia eivätkä ehkä ihan niitä tämän hetken trendikkäimpiä valintoja. Alla olevista kuvalinkeistä löytyy lisäkuvia näistä asunnoista. Mitäs piditte näistä yhdistelmistä?


Here´s some color inspo – so lovely combinations and details.

kuvat/photos: Ekenstam, Fantastic Frank

 

Kommentit (2)
  1. vallankumous
    22.9.2018, 08:02

    Selasin kuvat läpi ja odotin, koska ne omaperäiset yhdistelmät tulevat. Harmaata ja ruskeaa, voi hiphei…

    1. Selasitkohan kuvia ihan loppuun asti…? 🙂 Minusta varsinkin tuo vaaleankeltaisen ja violetin yhdistelmä oli tosi jännä ja sellainen, jota ei ole näkynyt yhtään missään sitten 90-luvun. Ja tähän oli yhdistetty aika hauskasti myös muista värejä, kuten haaleaa lohenpunaista. Myös ensimmäisen asunnon persikkaiset ja puuteriset sävyt olivat minusta aika ihanat juurikin tuohon harmaaseen ja ruskeaan yhdistettynä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *