Blogit
Pihkala

INSPIRAATIOTA PIHALLE JA PUUTARHAAN

Puutarhakausi alkaa olla aluillaan, ja monen onnekkaan pihanomistajan katseet alkavatkin jo kääntyä tulevan kesän puutarhatöihin. Tänä vuonna en valitettavasti taida päästä vielä oman pihan kimppuun, kesä hujahtaa todennäköisesti sisätöiden viimeistelyssä ja talon maalauksessa. Tylsä juttu, mutta tämähän ei estä haaveilemasta! Tässä muutamia poimintoja minua erityisesti ihastuttavista jutuista.
Tässä kuvassa on mielettömän hieno tunnelma. Valkoiset metalliverkkokalusteet näyttävät hienolta mustaa seinää vasten, ja vaaleanpunaiset kirsikankukat pehmentävät tunnelmaa ihanasti. Kalusteiden lisäksi ihastelin erityisesti tuota liuskekivimäistä laattaa, jonka raoista ruohot ja sammaleet saavat vapaasti kasvaa. Juuri tuollaisista laatoituksista pidän. Myös taustalla kiemurteleva muratti on kaunis yksityiskohta.
Oijoi, mikä piilopaikka. Tätä tunnelmaa ei tarvitsisi kovin kaukaa hakea, meidän takapiha on täynnä tuollaista puskaa, ne rehottivat viime vuonna parhaimmillaan miltei metrin korkeudessa. Jotain tarttis varmaan niille tehdä… Tässä kuvassa on kuitenkin ränsistyneen pusikon sijaan ihanaa salaisen puutarhan tunnelmaa, haaveilen tuollaisesta verkkoriippukeinusta meidänkin käkkäräisen omenapuun alle.
Tässä ekan kuvan metalliverkkokalusteet tarkemmassa tarkastelussa, ovat kyllä kivat. Ulkona syöminen on kesän parhaimpia juttuja ja yritän toteuttaa sitä kesällä aina sääolojen suinkin salliessa, ulkona ruokahetkeen tulee ihan omanlainen fiilis. Myös tässä kuvassa on kiva laatoitus, tuollainen perus betonilaatta on minusta yksinkertaisuudessaan todella kaunista.
Tässä kuvassa talo taitaa olla sama kuin ensimmäisessä kuvassa, mutta loikoilupaikka on vaihtunut kivetyksestä puiseen patioon. Terassipuista siperianlehtikuusi on oma suosikkini, se harmaantuu kauniisti ja on luonnollisen ja rauhallisen näköinen, istuu hyvin suomalaiseen maisemaan. Tuollainen loikoilutuoli ei olisi myöskään ollenkaan pahitteeksi, tämä upea malli on Skagerakin Hang. Pääsenkin testailemaan tätä toivottavasti vielä tällä viikolla, kun odotettu Skagerakin lähetys saapuu Koodiin.
Perinteiset puukalusteetkin ovat kauniita, ainakin tällaiseen miljööseen perinteinen puupenkki sopii ihan loistavasti. Meillä oli vähän samantapainen valkoisena edellisen talon saunan terassilla, nyt sama penkki sopisi ihanasti vaikka omenapuun alle. Tässäkin kuvassa on kaunis laatoitus, myös ihanat rehevät ruukkukasvit kiinnittivät huomioni. Helppo tapa tuoda luonto pienellekin patiolle tai parvekkeelle. Ihastelen myös kaikenlaisia köynnöksiä ja niistä muodostuvia seinämiä, tässäkin köynnös kiipeää kauniisti seinää pitkin. Tuollainen sopisi hyvin meillekin kiipeämään metallista raja-aitaa pitkin.
all pictures Skagerak | wooden boxes & plant support Granit
Kaiken kaikkiaan omat suosikkini puutarhan puolellakin on simppeleitä: puuta, metallia, terrakotta- tai betoniruukkuja, istutuslaatikoita, yksinkertaisia kehikkoja ja pergoloita… Näistä kuvista oma suosikkini näkyy tässä viimeisessä, tuo vihreä pöytäryhmä on ihan mieletön. Tuollainen on ehkä ihan pakko hankkia uuden kodin pihalle.
Lisää puutarha-aiheisia poimintoja ja ideoita löytyy viimevuotisesta postauksestani, jonka ajatukset allekirjoitan edelleen ihan täysin, kannattaa siis kurkata tuokin juttu. Jokos puutarhakärpänen on puraissut teitä?

Here´s some garden inspo for today. What it comes to gardening, I prefer plentiful plants, simple garden furniture and genuine materials like concrete tiles, terracotta pots and wood.

Kommentit (4)

 1. Hanne

  Ihanat kuvat! Onneksi mikään ei tosiaan estä unelmointia 🙂
  Meillä on mökkiremontti siinä mallissa, että tulevana kesänä taitaa pihan hoito jäädä taka-alalle. Ihanaa kevättä!

  • maija

   Juuri näin, haaveilla saa aina, vaikka toteutus jäisikin tuonnemmaksi. 🙂

   Eikö olekin ihanat kuvat, olen aivan innoissani sekä noista kalusteista, että kuvien yleisestä tunnelmasta. Ihanaa kevätaikaa ja intoa mökkiremppaan!

 2. Hannele Ruusukummusta

  Tosi kauniit kuvat…tuollaisen metelikehikon voisin hyvin laitta pihallemme…ja siihen jotkin, vaikka villiviiniä kasvamaan..:)

  • maija

   Niin minustakin, ihania tunnelmia noissa kuvissa. Villiviini on yksinkertaisuudessaan kyllä tosi nätti, sopisi hyvin tuollaiseen kehikkoon. Sillä saisi kätevästi rajattua pihaa ja tuotua istuinalueisiin vähän näkösuojaa…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *