Inspiraatiota ja laattavaihtoehtoja kylpyhuoneen remonttiin

Uusi asuntoni vapautuu kuukauden päästä ja kylpyhuoneen remontti alkaa välittömästi tämän jälkeen. Nyt pitäisikin laatia suunnitelmat kuntoon ja laittaa materiaalitkin jo pikapuoliin tilaukseen, toimitusajat kun saattavat aiheuttaa yllätyksiä näin loma-aikaan. Kyseessä on tyypillinen kompakti kerrostalokylppäri jonne ei ihmeitä mahdu, niinpä tilan ulkonäkökin saa pysyä mahdollisimman yksinkertaisena ja selkeänä. Laattojen suhteen en ole tehnyt vielä tarkkoja päätöksiä, sillä minua viehättää muutama vähän erilainen vaihtoehto. Tässä muutamia suosikkejani:

Bjurfors

Klassinen valkoinen laatta toimii aina. Mutta toinen juttu onkin sitten se, että mihin kokoon ja ladontatyyppiin sitä päätyisi, vaihtoehtoja kun on niin monia. Ehkä tällä hetkellä viehättää eniten kuvan 5×5 cm kokoinen valkoinen laatta kauttaaltaan laatoitettuna tai vaihtoehtoisesti isompi 15×15 cm laatta suoralla ladonnalla ja näyttävämpään (värikkäämpään) lattiaan yhdistettynä. Molemmat vaihtoehdot sopivat hyvin 50-lukulaisen asunnon tyyliin ja ovat oikein budjettiystävällisiä vaihtoehtoja. Mutta valkoista laattaa olen jo käyttänyt niin paljon aiemmissa kodeissani, että ehkä vaihteeksi voisi kokeilla jotain muutakin… Vikaan tällä vaihtoehdolla ei kuitenkaan mene, se on ihan varma.

photography Brooke Holm, styling Marsha Golemac / Chris Warnes

Pienempi mosaiikkikin innostaa, joko kuvan kaltaisissa vaaleissa sävyissä tai vielä mieluummin vähän ovelammassa versiossa, kuten nyt vaikkapa khakinvihreänä. Pidän eniten tasavärisistä mattamaisista mosaiikeista, mutta nämä tuppaavat olemaan usein vähän haastavia käytön kannalta. Ehkä nämä kannattaisi siis unohtaa – tai sitten pitää löytää käytössä tarpeeksi helppohoitoinen versio. Vaikka mosaiikki on pientä laattaa ja voi sinällään tuntua vähän levottomalta, kokoaa yhtenäinen mosaiikkipinta huoneen tehokkaasti yhteen ja suurentaakin minusta hieman optisesti pientä tilaa. Tämänkin suhteen olen ehdottomasti kaikki tai ei mitään -tyyppiä ja laatoittaisin koko tilan samalla laatalla. Näin kokonaisuudesta tulisi mahdollisimman simppeli ja yhtenäinen.

Fastighetsbyrån via Badrumsdrömmar

Luonnonkivikin kiinnostaa, tästä ehkä tällä hetkellä eniten tuollainen kuvien kaltainen kalkkikivityyppinen ruskean harmahtava pinta. Sopisi aika ihanasti yhteen asunnon vihreiden kivisten ikkunalautojen ja muun tyylin kanssa. Luulen kuitenkin, että tässä asunnossa en tule panostamaan tällaiseen ratkaisuun, ellei sitten luonnonkivilaattojen kanssa satu tekemään löytöjä. Huikean kaunis tuo yllä olevien kuvien kylppäri kuitenkin kaikkinensa. Pienikin voi olla kaunista, kun valinnat tekee harkiten.

 

Laattavalinnat on tarkoitus ottaa tarkemmin työn alle ensi viikolla, päivät kun juoksevat nopeasti eteenpäin ja remontin alku lähenee. Lisää remontti- ja materiaalijuttuja on siis tulossa lähiaikoina, kunhan tästä vain pääsen kunnolla alkuun ja suunnitelmia tarkennettua. Pysykääpä siis linjoilla!


Now it´s time to start planning the bathroom renovation of my next home. It will start in the end of next month, so I should make decisions soon and put the orders forward. Here´s some options I like most: basic white tiles, mosaic tiles and natural stones.

Kommentit (2)
  1. Mielenkiinnolla odotan millaiset kaakelit valitset…ja remppa postuksiasi..:)

  2. Hyviä vaihtoehtoja kaikki. Eniten kolahti tuo luonnonkivi: yhtä aikaa tyylikäs ja rouhea. Luonnonkivi viehättää varmaan siksikin, että itselläni on tällä(kin) hetkellä suurta valkoista laattaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *