Blogit
Pihkala

INSPIRAATIO: ELÄVÄPINTAINEN KIVI

Viime aikoina on ollut selkeästi havaittavissa erilaisten kivimateriaalin lisääntynyt suosio sisustusmaailman edelläkävijöiden keskuudessa. Klassinen marmori ihastuttaa aina, mutta sen rinnalle on noussut muitakin kiinnostavia vaihtoehtoja. Poimin kollaasiin muutaman sykähdyttävän kivimateriaalin, jotka näyttävät erityisen ihanilta juuri nyt:
Space Copenhagen | Entrance Mäkleri | photo:  Erik Lefvander for Residence | top materials Granitop | accessories Granit
Nyt kiinnostaa erilaiset kvartsit ja graniitit, ja jälkimmäisestä nimenomaan eläväpintaiset, upeita harmaita, vihreitä ja sinertäviä sävyjä omaavat laadut. Tiheäkuvioinen Kurun harmaa on puolestaan klassikko, joka toimii aina, kannattaa pitää mielessä sekin. Muutoin kivimaailmassa näyttää olevan trendi suurempaa kohti; isokuvioiset kivat ja suurirakeiset kvartsit tuntuvat nyt kaikkein raikkaimmilta. Tässäpä taas yksi asken pois minimalistisen pelkistetystä trendistä kohti luonnollisempaa, aidompaa ja klassisempaa suuntausta.
Itse haaveilen jostain vähän tämän tyyppisestä tasosta meidän kellariin, olisi aika ihana muutoin yksinkertaiset raamit omaavassa tilassa. Näin remontin loppuvaiheessa budjetissa ei kuitenkaan juuri ylimääräistä ole, joten täytyy katsoa kuinka tämän haaveen käy. Kauniita ovat joka tapauksessa.
Mitäs te tuumaatte, olisiko tässä yksi alkaneen vuoden trendeistä? Hot or not?

Right now I´m very much into stone tops such as granite, limestone and quartz. Of course marble is always a timeless classic, but it´s nice to see some options too. Here´s a mix of my favourite materials, colors and patterns. I am dreaming of having that kind of counter top to our bathroom in the basement, but I´m afraid ouf budget doesn´t like this plan. We´ll see..

Kommentit (9)

 1. Blue Peony

  Meillä on graniittitaso keittiössä ja se on kyllä helppo, kun ei tarvitse varoa kuuman, kostean tai tahrojen puolesta. Taso on myös mainio leivinlauta! Harmittelen vain sitä, että jokainen tahra ja pölyhiukkanen näkyy niin selvästi, joten rättiä saa kyllä heiluttaa. Mutta kivi on kieltämättä kaunis ja eläväpintainen materiaali.

  • maija

   Graniittitaso on kyllä kätevä juurikin edellämainituista syistä! Mutta tosiaan, varsinkin tummissa väreissä pöly ja tahrat näkyvät varmaan aika selvästi, mutta onneksi tasoa saa pyyhkiä reilusti ja pinta ei ole moksiskaan. 🙂 Olisihan tuollainen aika ihana kellarissa.

 2. Anonyymi

  Oo toi Residencen kuvan keittiö! Tosi hieno, värit ja kaikki. Vetimet laittaisin itselleni ehkä toisenlaiset.

  Nimenomaan hyvin simppelien kalusteiden kaverina tuollainen seminäyttävä kivitaso ois todella hyvännäköinen.

  • maija

   Tuo Residencen keittiö on kyllä upea, tuo taso varsinkin! Minäkin kyllä valitsisin vetimet vähän erilaisiksi, pikkuisen ehkä kevyemmiksi niin, että eivät kilpailisi tason kanssa… Tuollainen taso on kyllä tosi hieno ja näyttävä, mutta vaatii minusta kaverikseen juurikin aika yksinkertaisia juttuja.

 3. Anonyymi

  Ovatpa kauniita! Ennen en perustanut kivitasoista, mutta muutettuani nyt kotiin josta sellainen löytyy, komppaan (paljon kokkaavana)Blue Peonya – suosittelen! Kivi on ikuista, mitä tosin nykyään keittiöt eivät ole, eli siinä mielessä kovin vaihtelunhaluiselle en ehkä suosittelisi. Itsekin suunnittelen kaapistojen uusimista toimivammaksi, ja harmillisesti taso ehkä istu enää uuteen komboon…huoh.

  Rentoa viikonloppua,
  Tuulia

  • maija

   Joo, käytännöllisyys on kyllä kivitasojen puolella. Ja kestävyys myöskin, joskus vähän liiaksikin asti kuten tässä sinun tapauksessasi, heh. 🙂

 4. Anonyymi

  Heh, mä taas pidin ennem kivitasoista ideana, mutta nyt kun asuin talossa, jossa sellainen oli, en sitten tykännytkään. Se oli jotenkin kylmä ja astiat kolisee helposti sitä vasten. Saattoi kyllä olla tekemistä silläkin, että kyseessä oli kylmä brittitalo.:) Nyt haluaisin täyspuisen tason, mutta se taas lapsiperheessä on vähän turhan herkkä.

  • Anonyymi

   Heippa! On kyllä kauniita kokonaisuuksia! Yllä olevalle kommentti ettei puutaso ole ongelma; päinvastoin! Hyvä kyllästys pintaan ja kestää oikein hyvin käyttöä ja mikä parasta, kun puupinta näyttää kuluneelta, sen voi aina hioa ja käsitellä uudestaan ja aina vaan kestää!! Kokemusta on, tammitasot nyt viidettä vuotta käytössä, kerran hiottu ja vahattu välissä 🙂

  • maija

   Tuo on kyllä totta, puutasoa voi aina hioa tarpeen mukaan. Mutta kyllähän siinä saa olla vesiroiskeiden ja -rinkuloiden kanssa tarkempana kuin monen muun materiaalin kanssa… Itse en tosin ole elänyt puutason kanssa viime vuoden vuokra-asuntoa lukuunottamatta, joten käytännön kokemus on minulta aika vähissä. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *