Blogit
Pihkala

Ilta keittiössä

iltakeittiössä4.1-800

Mukavaa iltaa! Tämä päivä on kulunut palaverien merkeissä Helsingissä, ja palasin kotiin vasta iltasella. Nämä Helsinki-päivät ovat mukavaa vaihtelua normaaliin arkityöhön, vaikka reissussa yleensä kuluukin sitten ihan koko päivä. Helsinki on kuitenkin kaunis kaupunki ja yleensä johonkin väliin jää aina pikkuisen luppoaikaa, jonka voi kuluttaa kaupungilla haahuillen – tällaiseen ylellisyyteen kotikaupungissa on harvoin aikaa. Kotiin tultuani ihmettelin hetken pihahommia, järjestin vähän paikkoja ja kas, siinä se päivä sitten menikin. Nopeaan kuluvat kesäpäivät…

iltakeittiössä6-800

Iltakahvit juotiin kuvien maisemissa. Keräsin sisälle vielä yhden kimpun syreenejä, sillä ounastelen niiden ajan olevan ihan pian ohi. Alkuviikon sateet olivat tiputtaneet maahan jo ison määrän kukkien terälehtiä ja pientä ruskistumista on muutenkin jo havaittavissa. Syreenien aika on kaunis, mutta harmittavan lyhyt – onneksi kesä on kuitenkin täynnä muitakin ihania kukkia.

Tämän hetken lempikahvikuppini on keväisen yhteistyön myötä itselle jäänyt Arabian She-Fo -juhlavuotismuki. Sinivalkoinen posliini innostaa aina näin kesäisin, on niin ihanan raikasta ja nostalgistakin. Tässä mukissa on myös erityisen hyvä koko, ei liian iso, mutta ei pienikään. Haluaisin haalia kotiin lisääkin sinivalkoista posliinia mutta toppuuttelen innostustani – kaappitila kun kuitenkin on aina rajallista, ja klassisen sinivalkoisten astioiden himo on minulla yleensä hyvin kausittaista. Syksyllä kesäisen raikkaat kuosit eivät jostain syystä innostakaan enää ihan niin paljoa…

iltakeittiössä7.1-800

Helsingistä tarttui mukaan Leviksen klassiset 501-farkut, jotka bongasin sattumalta alesta Leviksen omasta kaupasta. Perussininen väri ja korkeavyötäröinen malli tuntuvat juuri nyt mukavan freeseiltä. Nappasin junalukemisiksi myös uusimman Ellen, jonka selailua jatkoin vielä kotonakin. Ihan virkistävää lukea välillä muutakin kuin sisustuslehtiä.

iltakeittiössä9-800iltakeittiössä3.2-800

iltakeittiössä8-800

Olen ottanut tavaksi polttaa keittiön ikkunalaudalla kynttilää tilassa istuskellessani, se sopii niin kivasti hämyisiin kesäiltoihin. Iittalan harmaa Nappula ei ole liian talvinen ja on aika hauska pari samansävyisen kynttilän kanssa. Tälläkin hetkellä naputtelen tätä tekstiä keittiössä ja kynttilä palaa tuossa ikkunalaudalla, jotenkin ihanan tunnelmallista.

Kesäilloissa on ihan ehdottomasti se oma taikansa.


Evening mood and some new purchases in the kitchen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *