Blogit
Pihkala

IKIKLASSIKKO YÖPÖYDÄLLÄ

block1_800

Minulla on täksi kevääksi muutamia vähän isompia sisustushaaveita, koti olisi mukava saada vähän valmiimmaksi ja yhtenäisemmän oloiseksi. Jonkinlaisen balanssin ylläpitämiseksi tavaraliikenteen olisi kuitenkin ihan suotavaa olla kaksisuuntaista: jos jotakin uutta tulee sisälle, olisi tällöin ehkä aika luopua jostakin tarpeettomasta. Tavaramäärän tasapainottamiseksi ja uusia hankintoja rahoittaakseni olenkin pohdiskellut pienimuotoisen blogikirppiksen järjestämistä, ja kävin tänään kaappejani läpi kartoittaakseni mahdollisia myytäviä juttuja.

Törmäsin kaappeja tutkiessani vanhaan Block-valaisimeeni, joka oli unohtunut laatikkoonsa kaapin perälle. Sain tämän aikoinaan Sisustuksen Koodista palkaksi ensimmäisestä työharjoittelujaksosta – voi sentään, kylläpä näistä ajoista on jo aikaa! Vuonna 1996 suunniteltu Block taisi olla ensimmäinen designvalaisimeni, ja siitä syystä sillä on tunnearvoakin. Viime vuodet Block on saanut olla laatikossa, mutta nyt kaivoin valaisimen taas käyttöön. Ja kylläpä se näyttää pitkästä aikaa taas oikein freesiltä!

block3_800 block4_800

Suurin buumi Blockin ympäriltä on haihtunut jo aika päiviä sitten; 2000-luvulla näitä myytiin ihan hulluna, mutta nyt tilalle ovat tulleet taas uudet halutut trendiasiat. Vaikka jossakin välissä Block tuntui tulevan vähän joka tuutista, en ole silti tällä hetkellä ollenkaan kyllästynyt valaisimeen. Minusta se edustaa hienoa ja ajatonta muotoilua, joka pienen hiljaiselon jälkeen tuntuu taas ajankohtaiselta. Tästähän klassikon tunnistaa. Tietyillä trendikkäillä sisustusesineillä tuntuu olevan aika lyhyt elinkaari, mutta en laske Blockia tähän kategoriaan. Jos pitäisi nimetä suomalaisen muotoilun klassikoita, pääsisi siis tämä Harri Koskisen valaisin ehdottomasti listalle.

block5_800

Asettelin Blockin vierashuoneen yöpöydälle, sillä tässä ollut Muuton Cosy päätyi puolestaan alakertaan. Lasikuutio kieltämättä vähän hukkuu tapettiin, mutta on kuitenkin ihan riittävän kelpo antamaan valoa satunnaisille yövieraille. Yöpöydäksi asettelin Kartellin Componibilit, monen monen vuoden takainen ostos nämäkin. Taas se nähdään – hyvät ja yksinkertaiset asiat palvelevat pitkään.

Mutta mitäpä te tuumitte blogikirppiksestä, olisiko intoa moiselle?


Block lamp by Harri Koskinen is one of the most iconic design products that is designed in Finland after the golden era of mid century. I got mine as a gift almost ten years ago, and now I refound it from my cabinet. Those days this lamp was everywhere and I got a bit tired of it, but now after a break this lamp feels so fresh and nice again. Definitely a classic piece – you can put it away for a while, but it is always a joy to dig it up again.

Kommentit (10)

 1. Heli

  Olen kärppänä paikalla jos päätät pitää kirppiksen 😀

  • maija

   Kiva kuulla! Täytyy vielä miettiä onko minulla tarpeeksi tavaraa laitettavaksi siihen… 🙂

 2. Eeva

  Samoin innolla mukana.

  • maija

   Kiva kuulla! Katsotaan, josko ensi viikolla saisi pienen kirppiksen aikaan.

 3. Johanna T.

  Voi kyllä – kirppistouhuille siis!

  Meiltäkin löytyy Block, kolmena kappaleena.. Käytössä tosin vain yksi pienikokoinen, josta tykkään kovasti. Isommat tuntuvat nyt vähän raskailta. Ehkä lähtevät sitten aikanaan lasten aikuistuessa uuteen osoitteeseen ?

  Tuolla teidän vierashuoneessa kyllä viihtyisi pidempäänkin! Niin seesteinen!

  • maija

   Kiitos, kiva kuulla! Heh, vierashuoneen toinen pääty vaatii vielä vähän suurempaakin fiksausta, mutta tämä sängyn puoli on onneksi jo suht kunnossa. 🙂

   Block on kyllä tosi ajaton valaisin! Juuri sellainen, josta on varmasti iloa pitkään, lapset saavat siitä tulevaisuuden koteihinsa hienon ja aikaa kestävän muiston. 🙂

 4. Emma

  Ehdottomasti olisin kiinnostunut blogikirppiksestä! ?

  • maija

   Kiva kuulla! Ehkäpä siis pistän sellaisen pystyyn lähiaikoina. 🙂

 5. Minna

  Kirppis kuulostaa oikein kivalta! Joskus ostin sinun kirppikseltä Marimekon suihkuverhon ja aika monta joulua tulee ja menee ennenkuin edes mietin sen vaihtamista uuteen. 🙂

  • maija

   Heh, muistankin tuon tapauksen. Ihan loistavaa, että tuotteelle on tullut käyttöä! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *