IKIKLASSIKKO YÖPÖYDÄLLÄ

block1_800

Minulla on täksi kevääksi muutamia vähän isompia sisustushaaveita, koti olisi mukava saada vähän valmiimmaksi ja yhtenäisemmän oloiseksi. Jonkinlaisen balanssin ylläpitämiseksi tavaraliikenteen olisi kuitenkin ihan suotavaa olla kaksisuuntaista: jos jotakin uutta tulee sisälle, olisi tällöin ehkä aika luopua jostakin tarpeettomasta. Tavaramäärän tasapainottamiseksi ja uusia hankintoja rahoittaakseni olenkin pohdiskellut pienimuotoisen blogikirppiksen järjestämistä, ja kävin tänään kaappejani läpi kartoittaakseni mahdollisia myytäviä juttuja.

Törmäsin kaappeja tutkiessani vanhaan Block-valaisimeeni, joka oli unohtunut laatikkoonsa kaapin perälle. Sain tämän aikoinaan Sisustuksen Koodista palkaksi ensimmäisestä työharjoittelujaksosta – voi sentään, kylläpä näistä ajoista on jo aikaa! Vuonna 1996 suunniteltu Block taisi olla ensimmäinen designvalaisimeni, ja siitä syystä sillä on tunnearvoakin. Viime vuodet Block on saanut olla laatikossa, mutta nyt kaivoin valaisimen taas käyttöön. Ja kylläpä se näyttää pitkästä aikaa taas oikein freesiltä!

block3_800 block4_800

Suurin buumi Blockin ympäriltä on haihtunut jo aika päiviä sitten; 2000-luvulla näitä myytiin ihan hulluna, mutta nyt tilalle ovat tulleet taas uudet halutut trendiasiat. Vaikka jossakin välissä Block tuntui tulevan vähän joka tuutista, en ole silti tällä hetkellä ollenkaan kyllästynyt valaisimeen. Minusta se edustaa hienoa ja ajatonta muotoilua, joka pienen hiljaiselon jälkeen tuntuu taas ajankohtaiselta. Tästähän klassikon tunnistaa. Tietyillä trendikkäillä sisustusesineillä tuntuu olevan aika lyhyt elinkaari, mutta en laske Blockia tähän kategoriaan. Jos pitäisi nimetä suomalaisen muotoilun klassikoita, pääsisi siis tämä Harri Koskisen valaisin ehdottomasti listalle.

block5_800

Asettelin Blockin vierashuoneen yöpöydälle, sillä tässä ollut Muuton Cosy päätyi puolestaan alakertaan. Lasikuutio kieltämättä vähän hukkuu tapettiin, mutta on kuitenkin ihan riittävän kelpo antamaan valoa satunnaisille yövieraille. Yöpöydäksi asettelin Kartellin Componibilit, monen monen vuoden takainen ostos nämäkin. Taas se nähdään – hyvät ja yksinkertaiset asiat palvelevat pitkään.

Mutta mitäpä te tuumitte blogikirppiksestä, olisiko intoa moiselle?


Block lamp by Harri Koskinen is one of the most iconic design products that is designed in Finland after the golden era of mid century. I got mine as a gift almost ten years ago, and now I refound it from my cabinet. Those days this lamp was everywhere and I got a bit tired of it, but now after a break this lamp feels so fresh and nice again. Definitely a classic piece – you can put it away for a while, but it is always a joy to dig it up again.

Kommentit (10)
  1. Olen kärppänä paikalla jos päätät pitää kirppiksen 😀

    1. Kiva kuulla! Täytyy vielä miettiä onko minulla tarpeeksi tavaraa laitettavaksi siihen… 🙂

  2. Samoin innolla mukana.

    1. Kiva kuulla! Katsotaan, josko ensi viikolla saisi pienen kirppiksen aikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *