Blogit
Pihkala

IKEAN HELMIKUUN UUTUUKSIA

Jo ennen joulua sähköpostiini kolahti pressitiedote Ikean kevään uutuuksista. Tuolloin ohitin tiedotteen sen enempää innostumatta, mutta nyt vuoden vaihduttua ja kevään ollessa jo aavistuksen lähempänä kaivelin sen uudestaan esille tarkempaa tutkiskelua varten.
Ikean lanseeraukset ovat minusta aina aika kiinnostavia; usein siksi, että ne haistelevat tehokkaasti tulevia trendejä, mutta etenkin siitä syystä, että heidän pressikuvansa ovat poikkeuksetta todella laadukkaita. Olipa sitten kyseisen yrityksen tuotteista mitä mieltä tahansa, voisi moni suomalainenkin firma ottaa oppia tästä puolesta: fiiliskuvissa käytetään huippustylistejä ja -valokuvaajia, ja panostus kyllä näkyy. Inspiroivia kuvia selailee jo ihan puhtaasta kauneudenkaipuusta, mutta tokihan sieltä seasta kiinnostavia tuotteitakin löytyy. Tässä muutamia poimintoja tuoteuutuuksista:
Saarnipuiset, shaker-henkiset Torhamn-ovet ovat saaneet uutuuksista varmaankin eniten näkyvyyttä. Kaappien elävä pinta ja yksinkertainen peiliprofiili tuo tuotteisiin vahvan rustiikkisen, luonnonläheisen tunnelman. Näinköhän jo hetken kytenyt shaker-trendi nousee tänä vuonna entistä suurempaan suosioon…
Kevään uutuuksiin kuuluu myös alemman kuvan musta Falsterbo-naulakko, joka on suunniteltu yhteensopivaksi kaapinovien kanssa. Tästä minä tykkään erityisesti, tuollaiset lokeromaiset, kevyet hyllyt viehättävät aina silmää. Lisäbonus kätevistä koukuista ja alalaatikoista, tuohonhan uppoaisi vaikka mitä sälää.
Varsin kiinnostava uutuus on myös tämä Rimforsa-työpöytä, joka toimii mainiosti vaikka keittiön kevyenä irtosaarekkeena. Pidän kaikenlaisista teollisista tarjoiluvaunuista ja sivupöydistä, ja tässä on sitä samaa fiilistä. Kätevä tuote, jota voi soveltaa moneen paikkaan.
Shaker-tyyliä voi aistia myös puisissa irtonaulakoissa ja perinteisissä raitatekstiileissä. Kauniin rustiikkista – ja erittäin ajankohtaista – tummanpuhuvaa tunnelmaa, joka inspiroi kokkailemaan ja kuvailemaan.
Erilaiset kukkapöydät ovat viime vuosina tehneet vahvan paluun markkinoille, ja ne ovat vahvasti läsnä myös Ikean kevätuutuuksissa. Eniten taidan itse tykätä tuosta suorasta pöytämallista lehtitasolla, se taipuisi hyvin myös sivupöytäkäyttöön. Kuvista päätellen viherkasvit ovat kovassa huudossa myös tänäkin keväänä, nyt suosiossa on kaktukset ja hennot, rennosti roikkuvat kasvit.
Kivoja peilejä ei ole koskaan liikaa, tässä mukavan yksinkertainen lattiamalli. Silmä karkaa kuitenkin peilin ohi vanhan talon yksityskohtiin, panelointiin ja listoituksiin. Ja tuohon tummaan lattiaan, josta juuri edellisessä postauksessanikin kirjoittelin.
Jos ensimmäiset kuvat olivat vielä aika tummanpuhuvia ja tunnelmallisia, näistä viimeisistä iskee viimeistään ne kevätvibat kunnolla päälle. Perinteistä raitaa ja mökkitunnelmaa. Massiivikoivuinen Gjöra-sänky on myös kevään uutuuksia, sängyn korkeaan päätyyn voidaan ripustaa vaatteita tai sitä voidaan käyttää huoneenjakajana, jonkinlaisen kangasta tai verhoakin on ajateltu tuohon ripustettavaksi.
Kaiken kaikkiaan Ikea on lähtenyt liikkeelle aika perinteisellä linjalla, joka kyllä sinällään on ihan viehättävää – ja trendikästä, sillä juuri nythän aidot, rouheat materiaalit, puu ja tummat sävyt ovat kovin pinnalla. Nämä kaikki tuotteet tulevat markkinoille ensi kuun aikana, mutta tokihan valikoima täydentyy vielä erilaisilla mallistoilla, näissä on sitten taas ihan omat teemat.
Mitäs te tuumasitte tästä linjasta? Löytyikö suosikkeja vai sykähdyttikö perinteinen linja lainkaan?
Some picks from Ikea´s new collection, which will be launched in February. The look of this collection is very traditional: warm wood, dark shades, stripes, furnitures inspired by shaker style… Interesting and very contemporary at the same time, though. What do you think of it?
Kaikki kuvat Ikea | All pictures from Ikea 

Kommentit (6)

 1. Anonyymi

  Olisipa tilaa noille ihanuuksille! Postauksen uutuuksista tuo peili oli ehdoton suosikkini! Olen varmaan kerran päässyt Ikeasta ulos alle 50 e ostoksilla. 😀 -N-

  • maija

   No sanos muuta, nyt ei auta minunkaan edes vilkaista Ikeaan päin, sen verran ahdasta täälläkin. 🙂 Mutta siis joo, kivoja juttuja kyllä!

 2. Anonyymi

  samaa mieltä edellisen kanssa, ja keittiössä on jotakin aika kivaa vaikka mitään hurraa huutoja en vielä mistään uutuuksista kokenutkaan. Tumma lattia ja tumma puu muutenkin on vaihteeksi raikas tuulahdus menneisyydestä – ja pieninä annoksina myös silmää miellyttäväkin. Jännä nähdä, miten tummat lattiat lyövät läpi sisustusrinyamalla pitkän vaalean kauden jälkeen.

  • maija

   Joo, minustakin näytti oikein kivalta ja mielenkiintoiselta, vaikka mikään näistä ei minuakaan saa ryntäämään väittömästi ostoksille. Saareke jäi kyllä vähän kutkuttamaan, saisiko siitä vähän lisää työtasoa meidän keittiöön, johon ei kiinteää saareketta oikein mahdu…

   Jännä nähdä tosiaan, lyökö tuo shaker-tyyli sekä toisaalta myös nuo tummat lattiat voimakkaamminkin läpi tänä vuonna. Tummat sävyt ovat jo tulleet, joten miksei lattiatkin seuraisi siellä perässä. 🙂

 3. Anonyymi

  Juu, keittiön taso on kyllä tosi upea ja hintakin varmasti kilpailukykyinen:).

  • maija

   Täytyykin seurailla mikä tuon hinnaksi asettuu, tuskinpa se tosiaan kovin arvokkaaksi kääntyy… Kiva on joka tapauksessa, ja tuo taipuu tosiaan aika moneen käyttöön: keittiön lisäksi olisi varmasti loistava ulkona katoksen alla kesäkeittiössäkin, tai miksei vaikka kodinhoitohuoneen työtasona…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *