RENTO JA RAIKAS KESÄKATTAUS

Kaupallinen yhteistyö: IKEA

ikea4

Pääsiäinen on taputeltu, vappu lähenee ja kesä on jo kohta nurkan takana. Viime viikolla blogissa virittäydyttiin jo hieman kesäisiin juhlatunnelmiin, kun poimin kollaaseihin omia suosikkejani IKEA-kattaustuotteiden joukosta.  Samassa yhteydessä kerroin keväisestä kattauskilpailusta, joka starttaa nyt käyntiin kaikissa IKEA-tavarataloissa. Alkuviikosta kävin  Raision IKEA-tavaratalossa tekemässä oman kesäjuhlakattaukseni, joka osallistuu kattauskilpailuun yhdessä kahden henkilökunnan tekemän kattauksen kanssa. Tässä muutamia maistiaisia lopputuloksesta:

ikea2ikea18.1-800

Päädyin sekoittelemaan rennosti erilaisia elementtejä ja astiasarjoja. Kattauksen pohjaksi asettelin valkoisen GULLMAJ-pöytäliinan, joka tuo heti vähän juhlavampaa tunnelmaa kattaukseen. Valkoista taustaa vasten myös värit näyttävät erityisen heleiltä; sekoittelinkin valkoisen pariksi niin vaaleanpunaista kuin tummansinistäkin. Hurmaavan vaaleanpunaisista INTAGANDE-lasisarjan osista tulee kattaukseen mukavan kesäistä tunnelmaa – jo muutama värillinen lasi tuo ihan uudenlaisen säväyksen juhlapöytään.

ikea14.4-800ikea17-800

Kangasservetit tuovat kattaukseen lisää juhlan tuntua. Nämä valkoiset puuvilla-pellavasekoitteiset GULLMAJ-lautasliinat ovat samaa paria pöytäliinan kanssa ja omaavat kauniin ja herkän pitsireunan. Kiepautin aterimet vielä erillisiin BEHAGA-paperilautasliinoihin, jotka toistavat kattauksen heleitä värejä. Sidoin aterimet paketiksi paperinarulla ja sujautin rullan sisään pienen kukkasen. Tätä ideaa voi soveltaa vaikka noutopöydässäkin, jossa aterimet saa tällä tavoin kauniisti ja kätevästi esille.

ikea4-800

Pöydän päälle ripustin ison kasan erikokoisia paperisia VISIONÄR-riippukoristeita. Nämä ovat näyttävä, mutta kuitenkin yksinkertainen elementti, joka nostaa juhlatunnelman ihan uudelle tasolle. Koristepallot ovat mukavan helppoja kasattavia, ne vain pyöräytetään auki ja kiinnitetään pallon muotoon tarroilla. Eivät siis vaadi sen kummempaa näpertelyä tai askartelua – tämä on aina iso plussa!

ikea8-800ikea7-800ikea9.1-800

Kattaukseeni pääsi myös Iina Vuorivirran suunnittelema IKEA PS 2017 -maljakko, joka on osa kolmen erikokoisen maljakon pakettia. Yksinkertaisuudessaan maljakon muoto on minusta tosi ihana, ja samoin tykkään tuosta tummanharmaasta väristä. Ne kaikista ihanimmat kesäjuhlakukkaset tulevat tietysti suoraan luonnosta, kaikenlaiset oksat ja kukkaset sopivatkin kauniisti tähän laakeaan vaasiin.

ikea11-800

Myös kattauksessa käyttämäni lautaset ovat IKEA PS 2017 -sarjaa. Näiden pehmeään, pyöreään muotoon ihastuin jo ensi näkemältä. Samaa sarjaa on myös taustalla häämöttävä tummansininen kolmiosainen IKEA PS 2017 -kynttilänjalka – tämän vuoden uutuuksia tämäkin tuote.

ikea12.2-800

Tämä oma kattaukseni on tosiaan parhaillaan esillä Raision IKEA-tavaratalossa kahden muun kilpailevan kattauksen kera. Esillä olevista kattauksista voi äänestää omaa suosikkia kaikissa tavarataloissa kattauskilpailun ajan 20.4.-6.6.2017. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan IKEA-lahjakortteja, joten osallistuminen kannattaa siis ehdottomasti. Kampanja-aikana IKEA-tavarataloissa on myös paljon kesäisiä tarjouksia, jotka löytyvät tästä linkistä. Kurkkaapa myös lisää ideoita ja inspiraatiota ihanan kesän viettämiseen täältä.

Tulossa on toivon mukaan ihana, pitkä ja lämmin kesä täynnä kivaa tekemistä ja rentoa yhdessäoloa – tehdään siitä paras ikinä!


I did this tablesetting for IKEA Raisio. Coloured glassware, white tablecloth and fabric napkins are perfect choices for relaxed yet festive summer gatherings.

Kommentit (1)
  1. KESÄISEN MEREN SÄVYISSÄ - KATTAUSKISA KÄYNTIIN - muotoseikka
    23.4.2017, 13:36

    […] Toisissa IKEA-tavaratalossa kilpaa ovat päässeet kattamaan Nuapurissa, Voikukkapelto, Beauty of life sekä Pihkala. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *