IKEA 2019 – vintagesuosikkeja ja uusia hittejä

Kaupallinen yhteistyö: IKEA

Syksy on tunnetusti sitä aikaa, kun sisustusmaailmassa tapahtuu. IKEA esitteli viime viikon mediatilaisuudessaan tulevan kauden uutuuksia, joista suuri osa on jo saapunut tavarataloihin. Stailasin kotiani muutamilla syksyn suosikkiuutuuksillani, tätä kaikkea on IKEA 2019:

GRATULERA-mallisto

Yksi syksyn suurimmista sisustusuutisista on ehdottomasti GRATULERA-mallisto, jonka IKEA lanseeraa 75-vuotispäiviensä kunniaksi. Syksyn aikana kolmessa osassa lanseerattava mallisto koostuu suurimmista IKEA-tuotesuosikeista aina 50-luvulta tähän päivään. Nyt elokuussa myyntiin ovat tulleet 50-60 -lukujen suosikit, joissa tumma puu kohtaa klassiset linjat. Mallisto sisältää muun muassa nojatuoleja, sivupöytiä, valaisimia ja tekstiilejä. Lokakuussa myyntiin tulevat 1970-80 -lukujen suosikkituotteet ja viimeisenä vuorossa on 1990-2000 -luku.

Itse olen tosi innoissani tästä mallistosta ja povaan malliston tuotteista suuria hittejä. Tuotteita on myynnissä vain rajoitetun ajan, joten näiden suhteen kannattaa olla nopea – luulen, että nämä tullaan viemään käsistä. Oma suosikkini nyt myynnistä olevista 50-60 -lukujen tuotteista taitaa olla yllä olevan kuvan BJURÅN-wieniläistuoli, joka muotonsa puolesta on ehdoton klassikko. Se sopii ihanasti niin ruokapöydän ympärille kuin pikkutuoliksi makuuhuoneeseen tai vaikka eteiseenkin, ja tuolin tumma väri tuntuu erityisen ajankohtaiselta.

 

Toinen suosikkini on LÖVBACKEN-apupöytä, joka kuuluu niin ikään GRATULERA-mallistoon. Monikäyttöinen pöytä edusti aikanaan uudenlaista, innovatiivista ajattelua: näyttävä, kolmella metallikärkisellä jalalla varustettu pöytä oli ensimmäinen koottava IKEA-tuote. Tämä pöytä taipuu moneen, yöpöydän lisäksi vaikkapa sohvan tai nojatuolin viereen sivupöydäksi. Itse ihastuin siihen erityisesti makuuhuoneympäristössä, kaunis tumma viilu tuo ihanaa kontrastia vaaleiden vuodetekstiilien ja viileiden harmaiden sekaan.

GRATULERA-sarjaan kuuluu myös pienesineitä, kuten kuvan kulho ja lasi. Ne toimivat ruokailukäytön ohella vaikkapa makuuhuoneen puolellakin pieninä somisteina ja säilyttiminä koruille ja muille tarpeellisille asioille. Taitoin lasiin haalean persikanvärisen neilikan, tällaiset pienet somisteet ovat minusta ihania yöpöydällä.

IKEA x Hasselblad®

GRATULERA-malliston ohella IKEA on vastikään lanseerannut myös NORRHASSEL-julistemalliston, joka on luotu yhteistyössä ikonisen ruotsalaisen Hasselblad®-kameramerkin kanssa. Mallisto sisältää kahdeksan erilaista taidekuvaa, joiden takana olevista valokuvaajista jokainen on voittanut puolivuosittain jaettavan Hasselblad Masters -valokuvauspalkinnon. Julisteet on suunniteltu sopivaksi RIBBA ja LOMVIKEN -kehysten kanssa, mutta minä teippasin julisteen rennosti seinälle – se täydentää paikassaan kauniisti makuuhuoneen sävyjä. 

Tämän erikoismalliston avulla IKEA ja Hasselblad® pyrkivät inspiroimaan ihmisiä vangitsemaan elämän tärkeitä hetkiä kuviin sekä tarjoamaan ihmisille mahdollisuuksia koristaa omaa kotiaan näyttävällä valokuvataiteella”, kertoo IKEA-suunnittelupäällikkö Marcus Engman.

Poimin syksyn uutuuksista myös ENETRI-hyllyn, joka on minusta kauniin keveä ratkaisu kaikenlaisten tavaroiden säilytykseen. Pidän siitä, että huoneessa on ainakin yksi korkeampi esine ja yritän välttää sitä, että kaikki tasot olisivat samankorkuisia; tämäkin hylly toi korkeudessaan ihan uutta ryhtiä makuuhuoneeseen. Myös sängyllä majaileva HARÖRT-tyyny kuuluu syksyn IKEA-uutuuksiin, se liukuu kauniisti yhteen muiden utuisten harmaiden sävyjen kanssa. Tuollainen pehmeä, viileitä ja lämpimiä sävyjä yhdistelevä tunnelma innostaa nyt erityisesti.

Hyllyn päälle päätyi puolestaan yksi syksyn uutuusvalaisimista, TÄRNABY, joka muistuttaa hieman perinteistä öljylamppua. Varsin näppärä ja siro valaisin, joka on helppo sijoittaa minne tahansa lisävaloa ja tunnelmaa tuomaan.

BROR-järjestelmä

Tänä syksynä IKEA lanseeraa myös täysin uuden hyllyjärjestelmän. BROR on suunniteltu kestämään kunnolla painoa, joten se on hyvä säilytysratkaisu vaikkapa autotalleihin tai varastoihin. Musta moderni metallihylly on toki kaunis myös sisätiloissakin, ja sitä saa täydennettyä tarpeen mukaan kaapeilla ja kasvatettua niin ylös- kuin sivusuuntaankin. Onpahan sarjasta tehty myös tarjoiluvaunu ja työpöytä, jota voi käyttää vaikkapa keittiön saarekkeena. Minä kasasin hyllystä kaksiosaisen kokonaisuuden, ja asetin sen olohuoneen oviseinälle. Tällainen selkeä ja vähän korkeampi hylly sopii minusta hyvin tuohon paikkaan – tuo ihan uutta ryhtiä tuohon kulmaan.

Myös olohuoneen puolelle poimin muutaman GRATULERA-uutuuden, GAGNET-lepotuolin ja KNÄSJÖ-lattiavalaisimen. Ihastuin varsinkin tuohon GAGNET-tuoliin sen verran paljon, että mietin jopa sen lunastamista, minusta se sopii nimittäin tosi kivasti olohuoneen muiden kalusteiden pariksi. Tulevan muuttoni ansiosta maltoin kuitenkin mieleni – ainakin vielä nyt toistaiseksi. Siro rottinkituoli tosin on helppo sijoitettava minne vain, ja näytti pienen testailun myötä makuuhuoneessakin oikein kivalta. Täytyy siis katsoa, ehtiikö mieleni vielä tämän suhteen muuttua.

Hyllyn päällä somisteina on uusi ENEBY-bluetoothkaiutin ja viherkasvi – nämäkin kuuluvat molemmat IKEA-valikoimiin. Mukavaa, kun tekniikan muotoiluunkin on panostettu eikä kaiuttimia tarvitse enää piilotella nurkkiin. Pieni omasta kaapistani löytynyt terrakotan värinen maljakko on sekin samaa alkuperää, näppärä lisä kaikenlaisiin asetelmiin.

Tässäpä muutama oma suosikkini, hauska nähdä mitä kaikkea tulevan syksyn ja talven sisustushiteiksi nouseekaan. Näiden tuotteiden lisäksi hittipotentiaalia on ehdottomasti ainakin SAMMANHANG-uutuusmallistossa ja erityisesti malliston kaapissa, joka on jo nyt aiheuttanut suurta kohinaa sosiaalisessa mediassa.

Omat suosikkiuutuudet voi nyt poimia uudesta IKEA-kuvastosta, joka on nyt julkaistu ja selailtavissa täällä. Paperisena sen voi noutaa tavarataloista.

Inspiroivaa sisustussyksyä!


This post is made in collaboration with IKEA.

I styled my home with some IKEA 2019 novelties. One of my absolute favourites was GRATULERA collection, which consists of IKEA vintage classics. Ikea will kick off the collection in August with pieces from the 1950s-1960s, followed by the products from1970s-1980s in October, and ending with the 1990s-2000s in December. Also I like metal shelf system BROR and art prints that are made in collaboration with Hasselblad.

 

 

Kommentit (4)
 1. No wau mitä Ikeaa!
  Minkä levyinen tuo Bror-hylly on, mikä sinulla on?
  Kiitos!

  1. Niinpä, on kyllä kivoja juttuja tullut taas täksikin syksyksi!

   Bror-hyllyssä on saatavilla monia kokoja ja korkeuksia, tämä kuvassa oleva on leveydeltään 85 cm.

 2. Siiri / Pilkettä
  26.8.2018, 19:59

  Onpas kivan näköisiä uutuuksia! Heti iski sisustushimo. 😉

  1. EIkö olekin, minusta tänä syksynä on jotenkin erityisen kivoja nämä uutuudet. Ja tuo GRATULERA-mallisto varsinkin on ihan huippu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *