Ihanat unikot

Unikkokausi on täällä! Menneinä vuosina näitä suosikkikukkiani on saanut metsästää usein turhaan, mutta juuri nyt näitä löytyy ainakin kahdesta turkulaisesta kukkakaupasta, Piia Jaalalta ja Pasadenasta. Niinpä piti hankkia muutama kukka kotiinkin ihan vain siksi, kun näitä kerrankin sai. Onko jollain muulla tapana hankkia kukkia siivouspäivän motivaattoriksi – minusta nimittäin parasta on asetella raikas kukkakimppu kotiin juuri palkinnoksi puhtaasta kodista. Tämänpäiväinen vapaapäiväni onkin kulunut siivous- ja kodinfiksaushommissa, ja tämän jälkeen oli ihana asetella tuoreet kukkaset paikoilleen. Ihan kuin kotikin olisi raikastunut heti monta astetta.

Unikon hieman rujo ulkonäkö saattaa jakaa mielipiteet kahtia, mutta minusta juuri tuo pieni raffius tekee kukasta niin ihanan ja sopivan modernin näköisen. Mikään varsinainen kimppukukkahan tuo ei ole, vaan kauneimmillaan muutaman oksan ryppäissä, kun kiemurtelevat varret pääsevät oikeuksiinsa. Unikkoa löytyy erivärisinä, mutta minua viehätti juuri nyt eniten tuo perinteinen hehkuva oranssinpunainen väri. Miten kivasti se tuokaan energiaa kotiin!

Unikko viihtyy parhaiten viileässä vedessä. Kestoltaan tämä ei ole kovin pitkäikäinen kukka, ja ymmärtääkseni tästä syystä kukkakaupat harvemmin ottavatkin tätä valikoimiinsa. Minä ajattelin pidentää kukkien kestoa laittamalla ne yöksi jääkaappiin ja huolehtimalla, että maljakossa on koko ajan raikasta, viileää vettä. Saas nähdä kuinka käy, toivottavasti saan nauttia näistä kaunokeista vielä ainakin viikonlopun yli. Myös kuivuneena unikon siemenkodat ovat tosi kauniita – ja kuivakukkana tässä hetkessä ovat oikein trendikkäitäkin.

Hassua, miten muutaman kukan myötä koko kodin ulkonäkö kohenee ja muuttuu heti vähän keväisemmäksi. Tänään otin myös vähän lisää kuvia olkkarista, seuraavaksi ajattelin nimittäin kirjoitella tarkemmin paljon kysymyksiä herättäneistä olohuoneen maalisävyistä. Mutta nyt takaisin kotihommiin!


Poppies are one of my favourite flowers, I love the rough and modern look of them. They have been hard to find earlier, but luckily now I spotted some from a local flower shop. Funny how much energy they bring to the room!

sisustus skandinaavinen-sisustus sisustusideat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *