Blogit
Pihkala

IHANAT LATTIAVALAISIMET X 6

Mielessäni pyörii tällä hetkellä muutamia valaisinhankintoja. Yksi niistä on viimeviikkoisessa kollaasissanikin vieraillut Taccia, mutta tätä tähdellisempi hankinta olisi kuitenkin uusi lattiavalaisin olohuoneeseen. Ajattelin sijoittaa taannoisen blogikirppikseni tuoton uuteen lattiavalaisimeen, ja olen viime aikoina pallotellut erilaisia vaihtoehtoja mielessäni. Toiveissani on musta, yksinkertainen ja eleetön lukemiseen soveltuva valaisin, joita onkin juuri nyt mukavasti markkinoilla. Tässä muutamia suosikkejani:

modernit lattiavalaisimet

Artemide | Örsjö | Flos | Mantis | Gubi | Örsjö

Kaikki kollaasin valaisimet ovat ihania omalla tavallaan. Erityisesti Flosin Captain Flint -valaisinta olen ihaillut pitkään, minusta se on yksinkertaisuudessaan todella kiva. Jalan marmorilaippa on myös superhieno yksityiskohta. Jokin viehättää myös anonyymissä, vähän ysärihenkisessä Örsjön Minipointissa; se ei huuda huomiota ja on juuri siksi niin raikas.

Artemiden Tolomeo on tietysti klassikko, ja viime aikoina framille päässyt Mantis-valaisin hieno myös. Luulen, että jätän kuitenkin tämän version ihastelun asteelle, sillä taidan haluta kääntyä tällä kertaa vähän pienempikupuisen valaisimen puoleen. Saas nähdä, mihin valinta loppujen lopuksi osuu.

Mikä näistä on sinun suosikkisi?


Here´s some of my favourite floor lamps. I would need one to myself, but it´s hard to choose between all these beauties.

Kommentit (11)

 1. Paula / Golden Cupole

  Meillä on tuo Gubin Grasshopper:
  http://goldencupole.blogspot.fi/2014/12/art-and-living.html?m=1

  Tykkään kovasti sen muotoilusta, mutta ehkä se ei ole kaikkein paras lukuvalo. Valon suuntaa voi muuttaa hieman, mutta luulen että esim. Tolomeo on monipuolisempi säätöjen suhteen. Samoin valoteho ei ainakaan itselleni – tällaiselle rillipäälle – ole ihan riittävä.

  • Maija

   Grasshopper on kyllä ihana valaisin ja varmasti mitä kaunein tunnelmantuoja! Mutta tosiaan, ehkä tämä ei ole ihan parhain mahdollisin säädettävä lukemista ajatellen. Tolomeo on kyllä säädettävyydeltään ja valoteholtaan ihan ykkönen, yksi parhaista lukuvaloista, johon olen törmännyt.

 2. coffeetablediary

  Heippa! Olipa kiva tavata viime viikolla! 🙂 Ihana idea laittaa kirppisrahat uuteen valaisimeen. Näistä ehkä Mantis ja Gubi viehättävät eniten, vaikka ovatkin kovin tunnistettavia – toisin kuin muutamat muut poiminnoistasi jotka kauniita nekin, mutta raikkaampia. Jännä nähdä mihin päädyt!

  • Maija

   Oli kyllä tosi kiva nähdä! 🙂 Joo, halusin laittaa rahat hyötykäyttöön. Jotenkin mukavampikin ostaa uutta, kun on ensin tehnyt vähän tilaa kotiin ja luopunut vanhasta. Saas nähdä mihin päädyn, tuollainen tietynlainen anonyymiys kyllä viehättäisi. Mutta toisaalta Tolomeo on aina klassikko. 🙂

 3. EmmaK

  Artemide on minun makuuni iki-klassikko, joka varmasti sopisi teidän kotiin! 🙂 Hinta kohtuullinen, helposti asentoa säädeltävissä ja kauniskin.. 🙂 Minäkin odotan mielenkiinnolla, mihin päädyt.. Ihanaa lomaa!

  • Maija

   Nämä ominaisuudet ovat kyllä kaikki Tolomeon puolella, onhan se klassikko ja kaikin puolin järkiostos. Toisaalta jokin tuore muotoilukin viehättäisi… Mutta katsotaan! 🙂

 4. Maarit

  Upeita valaisimia, noista Captain Flint ja Minipoint on myös mun suosikkeja. Jälkimmäinen on todella moderni, nivellys on hieno ja kätevä yksityiskohta. Olisi kiva päästä näkemään se ihan livenänä, valotehokin kiinnostaisi. Tolomeo on monen suosikki ja sehän on myös klassikko mutta olen varmaan vähän ”erilainen nuori” kun itse en ole siitä koskaan pitänyt. 🙂

  • Maija

   Minäkään en ole koskaan nähnyt Minipointia livenä, juurikin valoteho ja nivelten säädettävyys kiinnostaisi. Esimerkiksi saman merkin PJ-valaisimessa ei ole ihan niin notkeat nivelet mitä toivoisin, mutta tässä eri mallissahan tilanne voi olla taas ihan toinen… Captain Flint oli pitkään ykkössuosikkini, mutta mietin vielä haluaisinko tilaan vielä vähän kevyemmän ratkaisusn. Ihana kyllä on tämäkin valaisin!

 5. Tiina

  Tolomeo on kyllä toimiva klassikko. Itse olen ihastunut Tolomeoon jo vuosia sitten, eikä ihastus ole ainakaan vielä laantunut. Meiltä löytyy kotoa tolomeoa 5 valaisinta ja 3 eri mallia. 🙂 Tykkään koska etenkin pöytävalaisimia voi laittaa myös seinälle ostamalla vain seinäkiinnikkeen. Meillä on osa Tolomeoista yöpöydällä ja osa keittiössä seinävalaisimina. Muunneltavuus on siinä mielessä hyvä, koska tuskin aina asumme nykyisessä kodissamme. Muunneltavuuden avulla valaisimille varmasti löytyy paikkaa seuraavastakin kodistamme.
  Tolomeon klipsi-valaisin on myös tosi näppärä hyllyjä valaisemaan. 🙂

  Tuo musta jalkavalaisin sopisi kyllä teille. 🙂 Kiva nähdä mihin vaihtoehtoon sitten päädyt.

  • Maija

   Tolomeo on kyllä klassikko! Juuri se muunneltavuus ja valoteho on tuossa mallissa kyllä niin kohdillaan, en äkkiseltään keksi paikkaa mihin tuo ei sopisi. Meillä on myös Tolomeon klipsi-valaisin keittiön aamiaiskaapissa, toimii tosi kivasti siinä. Ensin meinattiin laittaa upotetut spotit hyllyjä valaisemaan, mutta Tolomeo on melkeinpä kivampi (ja huomattavasti helpompi) ratkaisu. 🙂

 6. BASKET – Pihkala

  […] että meidän olohuoneeseen on kulkeutunut aika paljon mustaa, ja haaveilen vain lisääväni sitä jalkavalaisimen muodossa. Jotenkin vain tuo väri skarppaa kivasti haaleita, liukuvia sävyjä ja tuo vähän […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *