IHANAT LATTIAVALAISIMET X 6

Mielessäni pyörii tällä hetkellä muutamia valaisinhankintoja. Yksi niistä on viimeviikkoisessa kollaasissanikin vieraillut Taccia, mutta tätä tähdellisempi hankinta olisi kuitenkin uusi lattiavalaisin olohuoneeseen. Ajattelin sijoittaa taannoisen blogikirppikseni tuoton uuteen lattiavalaisimeen, ja olen viime aikoina pallotellut erilaisia vaihtoehtoja mielessäni. Toiveissani on musta, yksinkertainen ja eleetön lukemiseen soveltuva valaisin, joita onkin juuri nyt mukavasti markkinoilla. Tässä muutamia suosikkejani:

modernit lattiavalaisimet

Artemide | Örsjö | Flos | Mantis | Gubi | Örsjö

Kaikki kollaasin valaisimet ovat ihania omalla tavallaan. Erityisesti Flosin Captain Flint -valaisinta olen ihaillut pitkään, minusta se on yksinkertaisuudessaan todella kiva. Jalan marmorilaippa on myös superhieno yksityiskohta. Jokin viehättää myös anonyymissä, vähän ysärihenkisessä Örsjön Minipointissa; se ei huuda huomiota ja on juuri siksi niin raikas.

Artemiden Tolomeo on tietysti klassikko, ja viime aikoina framille päässyt Mantis-valaisin hieno myös. Luulen, että jätän kuitenkin tämän version ihastelun asteelle, sillä taidan haluta kääntyä tällä kertaa vähän pienempikupuisen valaisimen puoleen. Saas nähdä, mihin valinta loppujen lopuksi osuu.

Mikä näistä on sinun suosikkisi?


Here´s some of my favourite floor lamps. I would need one to myself, but it´s hard to choose between all these beauties.

Kommentit (11)
 1. Paula / Golden Cupole
  8.2.2017, 22:08

  Meillä on tuo Gubin Grasshopper:
  http://goldencupole.blogspot.fi/2014/12/art-and-living.html?m=1

  Tykkään kovasti sen muotoilusta, mutta ehkä se ei ole kaikkein paras lukuvalo. Valon suuntaa voi muuttaa hieman, mutta luulen että esim. Tolomeo on monipuolisempi säätöjen suhteen. Samoin valoteho ei ainakaan itselleni – tällaiselle rillipäälle – ole ihan riittävä.

  1. Grasshopper on kyllä ihana valaisin ja varmasti mitä kaunein tunnelmantuoja! Mutta tosiaan, ehkä tämä ei ole ihan parhain mahdollisin säädettävä lukemista ajatellen. Tolomeo on kyllä säädettävyydeltään ja valoteholtaan ihan ykkönen, yksi parhaista lukuvaloista, johon olen törmännyt.

 2. coffeetablediary
  9.2.2017, 11:29

  Heippa! Olipa kiva tavata viime viikolla! 🙂 Ihana idea laittaa kirppisrahat uuteen valaisimeen. Näistä ehkä Mantis ja Gubi viehättävät eniten, vaikka ovatkin kovin tunnistettavia – toisin kuin muutamat muut poiminnoistasi jotka kauniita nekin, mutta raikkaampia. Jännä nähdä mihin päädyt!

  1. Oli kyllä tosi kiva nähdä! 🙂 Joo, halusin laittaa rahat hyötykäyttöön. Jotenkin mukavampikin ostaa uutta, kun on ensin tehnyt vähän tilaa kotiin ja luopunut vanhasta. Saas nähdä mihin päädyn, tuollainen tietynlainen anonyymiys kyllä viehättäisi. Mutta toisaalta Tolomeo on aina klassikko. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *