Ihana viikonloppu

viikonloppu1-800

Nyt alkoi viikonloppu ja pitkästä aikaa sellainen, jossa ei ole mitään erityistä ohjelmaa tai tekemistä. Siitä aion ottaa kaiken irti. Aion hemmotella itseäni, käydä pitkillä kävelyillä, ehkä maalata hieman ja puuhastella kotona. Voi olla, että muutamaan pikku remppahommaankin iskee inspiraatio – tällaiset hommat luistavat parhaiten silloin, kun aikaa on paljon ja tekeminen rentoa ja vapaaehtoista. Olen huomannut, että kannattaa heti tarttua toimeen kun inspis iskee ja käyttää tämä into hyväksi parhaimmalla mahdollisella tavalla. Itseään pakottamalla tulee harvoin hyvää tulosta, eikä tekeminen ole silloin ollenkaan niin kivaakaan. Tämä pätee niin töihin, valokuvaamiseen kuin vaikka remontointiinkin.

viikonloppu2-800

Vapaan viikonlopun kunniaksi kipitin kukkakauppaan hakemaan viikonloppukimpun, tällä kertaa se koostui ihanan värikkäistä punasävyisistä kukista. Herkkien vaaleiden kukkien sijaan innostun nyt vähän vahvemmista väreistä ja selkeistä oksista. Hempeät kukatkin ovat ihania, mutta niille on oma aikansa ja paikkansa – minun kohdallani se selkeästi ei ole nyt. Sesongit vaikuttavat myös kukkamieltymyksiini ja nyt syksyllä kaipaankin yksinkertaisuutta, veistoksellisia kasveja ja tummempia sävyjä. Ihan kuten muutenkin sisustuksessa.

viikonloppu4-800

Töistä kotiin palattuani keitin kahvit ja lueskelin hetken lehtiä. Ulkona satoi ja pitkästä aikaa tuntui siltä, että nautin lempeästä sadesäästä – on siinäkin toisinaan puolensa. Vielä hetki sitten rimpuilin henkisesti syksyä vastaan ja ajatus pimeästä vuodenajasta tuntui lähinnä masentavalta. Nyt olen kuitenkin sisäistänyt ajatuksen; syksy ja sen mukanaan tuoma rauhoittuminen alkaa kuulostaa jopa aika mukavalta asialta. Ainakin siis niin kauan, kun räntäsade ei ulotu tänne asti…

viikonloppu7-800viikonloppu6-800

Värikäs kukkakimppu päätyi ruokasalin pöydälle, tuollaiset dramaattiset sävyt sopivat minusta erityisen hyvin tuohon huoneeseen. Tuo pitkä pöydälle valuva kukka on kimpussa hauska yksityiskohta, pahus kun en huomannut kysyä mikä kukka on kyseessä. Ajatelkaapa vaikka pyöreää vaasia, joka olisi täynnä tuollaisia pöydälle valuvia oksia ja muutamia daalioita, olisi aika huikea koristus. Ehkäpä napsaisen näitäkin vielä vähän lyhyemmäksi ja siirrän kimpun vähän matalampaan vaasiin, saattaisivat toimia sellaisessa vielä vähän paremmin.

viikonloppu5-800

Näiden kuvien myötä viikonloppu saa alkaa ja kone mennä kiinni – ihanaa lauantaita!


Weekend mood and some flowers I bought today. This is the most beautiful bouquet for a long time, I love the deep red colors and flowing dramatic flowers of it. I think this kind of color scheme matches well with our dining room.

Tallenna

Kommentit (1)
  1. Arki ja yksinkertaisuus - Pihkala
    19.9.2017, 21:04

    […] tavaroita vähän tuonnemmas. Tänään innostukseni aihe on ollut tuo huikea kimppu, joka jatkaa viikonlopun kukkahuumaa. Juuri pääsin julistamasta värikkäiden kukkien ihanuutta, tässä toinen malliesimerkki […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *