IDOn uutuuksia – kaunista muotoilua ja näppäriä säilytysratkaisuja

Kaupallinen yhteistyö: IDO

Kylpyhuone on yksi kodin käytetyimmistä huoneista, siispä sen toimivuuteen on suotavaa kiinnittää aina erityistä huomiota. Arkikäytön lisäksi kylpyhuone on tila, jota kasvavissa määrin myös sisustetaan; kylpyhuone on nykyään entistä vahvemmin osa kokonaisuutta ja kodin muita tiloja. Niinpä tähän tilaan kaivataan toimivuuden lisäksi myös sisustuksellisia ratkaisuja ja kauniita yksityiskohtia.

Muutama viikko sitten kävin Turussa järjestetyillä Rakenna ja sisusta -messuilla tutustumassa IDOn tämän vuoden uutuustuotteisiin, joissa yhdistyivät sekä käytännöllisyys että kaunis, yksinkertaisen moderni muoto. Tässä muutamia poimintoja omista suosikeistani:

Innostuin erityisesti merkin uudesta IDO Elegant -sarjasta, joka on muodoltaan mukavan kevyt ja selkeälinjainen – ihan täydellinen modernien kylpyhuoneiden pariksi. Sarjan ohutreunainen pesuallas on erityisen hieno yksityiskohta, se tekee kokonaisuudesta todella kevyen ja tyylipuhtaan näköisen. Myös etusarjojen värinen runko luo yhteneväisyyttä ja selkeää ilmettä – tällaisilla pienillä asioilla on tosiaankin iso merkitys lopputuloksen kannalta.

IDO Elegant -sarjan kaappeja on saatavilla kolmessa eri värissä; valkoisena, harmaana ja mattamustana. Samoin alakaappien leveyksissä on kolme eri vaihtoehtoa: 60, 90 ja 120 cm. Sarjaan kuuluu myös kattavasti muita tuotteita, kuten yhteensopivia tasoaltaita, peili- ja seinäkaappeja sekä lisätarvikkeita. Kyseessä on siis kaikin puolin kattava ja toimiva kylpyhuonekalustemallisto, josta löytyy ratkaisu monenlaiseen tilaan ja tarpeeseen.

Vetimet ovat pieni mutta tärkeä osa kalustetta, ne nimittäin tuovat usein juuri sen kaivatun pienen ekstran kokonaisuuteen. Asia toimii myös toisin päin; vaikka lopputulos olisi muuten kuinka hieno, vesittävät kömpelöt vetimet usein ison osan kokonaisuudesta. IDO Elegant -sarjaan kuuluu useita ajanmukaisia vetimiä, kuten nuppivetimiä ja kuvan mustia nahkavetimiä, jotka viimeistelevät kaapin modernin ilmeen. Näiden avulla voi leikitellä kontrasteilla tai korostaa asunnon muuta tyyliä. Ajankohtaisten vedinvaihtoehtojen lisäksi kaapistot ovat saatavilla myös push open -toiminnolla varustettuna, jolloin yleisilme pysyy entistäkin minimalistisempana.

Kylpyhuoneen säilytys tuntuu olevan ikuinen ongelma, sitä harvoin on kenelläkään liiaksi asti. Allaskaappien lisäksi tykästyin IDO Elegant -sarjaan kuuluviin näppäriin seinäkaappeihin, joihin kylpyhuoneen kosmetiikat saa järjestettyä siististi ja tehokkaasti. Kuvan puolikorkeassa seinäkaapissa kosmetiikkatuotteille tarpeellista kapeaa säilytystilaa on lisätty myös oveen, joka on minusta erityisen nerokas ratkaisu. Kapeiden hyllyjen ansiosta purkit eivät huku toistensa taakse ja rivistöt pysyvät sotilaallisessa järjestyksessä – tältä toivoisin oman kylpyhuoneenikin näyttävän.

Myös laatikostoihin on saatavilla erillisiä laatikonjakajia, jotka helpottavat järjestyksenpitoa huomattavasti. Arki helpottuu kummasti, kun tavaroilla on oma paikkansa, ja siisti laatikosto on ilo avata jokaisella kerralla. Itse esteetikkona rakastan juuri tällaisia pieniä juttuja, jotka tekevät arjesta sekä hitusen kauniimpaa, että myöskin piirun verran toimivampaa.

 

Peilillä ja avohyllyillä varustettu seinäkaappi tuo lisää kalustemaisuutta kylpyhuoneeseen, tämäkin malli on osa uutta IDO Elegant -tuotesarjaa. Avohyllyille saa kauneimmat kosmetiikat, pyyhkeet ja vaikkapa viherkasvitkin nätisti esille, ja peili avartaa mukavasti usein hieman ahtaita kylpyhuonetiloja. Kylpyhuoneiden lisäksi tälle mallille voisi ideoida käyttöä myös muuallakin; mikseipä hylly toimisi myös kätevänä säilyttimenä esimerkiksi eteisessäkin. Yksinkertainen kaluste taipuu moneen.

Messuilla minulle esiteltiin myös huuhtelukaulukseton Rimfree -wc-istuin, joka vaikutti todella näppärältä keksinnöltä. Rimfree-malli on helppo pitää puhtaana eikä kerää itseensä likaa ja bakteereja perinteisen huuhtelukauluksellisen mallin lailla. Puhtaanapitoa helpottaa myös Smart-lasite, joka helpottaa pyyhkimistä entisestään. Tiesittekö muuten, että kaikissa IDOn wc-istuimissa on sisäänrakennettu raikastintoiminto? Minusta tämä on aika kiva ominaisuus, wc pysyy raikkaana ja puhtoisena ilman näkyviä raikastimia.

IDO on ylpeästi kotimainen merkki, malliston kalusteet ja keramiikka tehdään Suomessa Tammisaaren tehtaalla. Itse liputan aina mielelläni kotimaisuuden puolesta ja onkin hienoa, että 140 vuotta sitten Arabian posliinitehtaalta alkunsa saanut yritys on edelleen täysissä voimissaan ollen Suomen markkinajohtaja ja ainoa merkki, jonka kylpyhuonekeramiikka valmistetaan Suomessa. Merkin uutuusmallit ovat minusta hyvä esimerkki aikaa kestävästä ja laadukkaasta muotoilusta, ne mukautuvat moneen tilaan ollen sekä kauniita että käytännöllisiä. Oikein virkistäviä ja tervetulleita uutuuksia, joita voisin tulevaisuudessa nähdä mielihyvin myös omassakin kylpyhuoneessani.

kuvat/pictures: IDO, osa postauksen kuvista omiani


This post is made in collaborarion with IDO. The brand lauched recenly some new interesting products for year 2018. I liked especially the simple and modern IDO Elegant bathroom series,

Kommentit (4)
 1. Muuttuva kotini Päivi S
  22.2.2018, 18:01

  Onpa selkeän linjakkaita ja kauniin värisiä kalusteita <3. Ihana tuo seinäkaappi, monikäyttöinen pieneenki tilaan. Nätit nuo tilaanjakajatki <3

  1. Minustakin nämä ovat ihanan moderneja ja selkeälinjaisia, juuri tällaisia yksinkertaisia kalusteratkaisuja kaipaan kylppäriin. Ja tuo seinäkaappi vaikuttaa kyllä näppärältä, syö sisäänsa varmasti aikamoisen määrän purkkeja ja kosmetiikkaa.

 2. Mukava uutuus tuo ohutreunainen allas – ja Rimfree pönttökin vaikuttaa mielenkiintoiselta! Tämän kaltaiset Idon alueet kiinnostavat korkean laadun vuoksi. Ehdottomasti valitsisin em. tuotteita jos kylppäriin pitäisi näitä kalusteita vaihtaa. Kylpyhuoneessa arvostan esteettistä toimivuutta. Se piristää joka päivä ja helpottaa arkea. Ensisijainen valintani on a i n a kotimainen, täällä valmistettava tuote!

  Muilta tuotteilta toivoisin enemmän kokovaihtoehtoja sekä muunneltavuutta, sekä pitkäjänteistä suunnittelua – tuotteet ovat hinnakkaita, joten olisi hyvä jos niitä voisi täydentää, vaihtaa ovenväriä tms. Sama ongelma vaivaa monia kotimaisia keittiövalmistajia. Mitoitukset vaihtuvat milloin sattuu, ja aina pitää uusia koko hela hoito, melkoista haaskuuta! Innovointia, kiitos! 🙂

  Sen sijaan suoranaisiin inhokkeihini lukeutuu tuo suora peilivalo (ei siis alavalo). Kierrän nämä kaupassa kaukaa! Olen valoherkkä piilarikäyttäjä, joten hyvä sekä häikäisemätön valaistus on minulle must. Samoin sellaiset nyt ”niin trendikkäät” spottivalolliset vaate-ja huonekalukaupat. Se valo on ä r s y t t ä v ä kun se osuu juuri silmään, enkä näe tuotetta tai väriä kunnolla!

  Kiitos vinkkauksista, tykkään kyllä lukea näitä uutuus-juttuja. Kirpsakkaa perjantaita sinne!

  1. Sama juttu, mielelläni käännyn itsekin kotimaisen puoleen jos vain mahdollisuus tähän on. Tuo ohutreunainen allas on minustakin hieno uutuus, tuollaiset pienet yksityiskohdat merkkaavat niin paljon ja tuovat ihan eri ilmettä kokonaisuuteen. Samoin tuo Rimfree vaikuttaa kyllä tosi näppärältä, kaikki mikä helpottaa käyttöä ja puhtaanapitoa on aina plussaa. 🙂

   Valaistuksella on kyllä iso merkitys, ja vääränlainen tai häikäisevä valaistus on kyllä tosi inhottavaa – ja usein tosiaan hankaloittaakin huomattavasti tiloissa toimimista.

   Kiva kun sait näistä vinkkiä, itsekin laitan tuotteet tulevien projektien varalta ehdottomasti korvan taakse. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *