Blogit
Pihkala

HYLLYJUTTUJA

Mukavaa perjantaita! Viikonloppu aluillaan ja täällä on jo paljon suunnitelmia sen varalle. Huomenissa mies lupasi aloitella kuistin laatoittamista, ja minä puolestaan ajattelin maalailla rästijuttuja, lähinnä ovenkarmeja ja sellaista. Myös portaikon kaide on jo tukevasti paikoillaan, ja nyt pitäisikin miettiä seuraavaa steppiä portaiden kanssa. No, näistä jutuista tarkemmin taas sunnuntain remppakuulumisten yhteydessä.
Muiden hommien ohella toivon saavani viikonlopun aikana vähän järjestystä meidän olkkariin. Täällä on tilanne vielä vähän tabula rasa; huone on vielä puolittain tyhjä taulu, jossa vielä hivenen irralliselta näyttävät kalusteet kaipaavat rinnalleen asioita, jotka nivovat kokonaisuuden yhteen. Yksi näistä on tuo kuvassa näkyvä olkkarin nurkka, johon mieluusti laittaisin jonkinlaisen säilytyskalusteen, sitä tarvittaisiin sekä säilytys- että sisustusmielessä. Vaan minkälaisen, siinä pulma.
Lundia | Ikea | Menu | Hay | Ikea
Kaikenlaiset avohyllyt miellyttävät kyllä silmääni kovasti, ja äärimmilleen pelkistetyt, ikkunan korkuiset seinäkiinnitteiset elfatyyppiset hyllyt olisivat tuossa kohdassa aika kivat. Miksei lattialla seisova versiokin toimisi, näitähän löytyy juuri nyt joka lähtöön. Vaan itse säilytystarvetta avohylly ei ratkaise, siinä siihen voi säilöä lähinnä nätit kirjat ja muutamat harkitut sisustusesineet. Valtava kynttilänjalka- ja maljakkoarmeijani ei siis tästä ratkaisusta oikein diggaisi, ehkä itsekään jaksaisi olla oikomassa hyllyn järjestystä ihan koko ajan. Alun perin ajattelin tuohon kohtaan pientä vanhaa lipastoa, mutta miksei vanha kaluste voisi olla seinäkiinnitteinenkin. Yksi tällainen minulla onkin jo kiikarissa, ehkä noudan sen viikonlopun aikana. Rintapaneelin vuoksi tämä vain pitää kiinnittää aika ylös, enkä ole vielä ihan sataprosenttisen vakuuttunut tästä. No, ehkä kokeilemisen arvoinen juttu kuitenkin.
Nyt kuitenkin jätän sisustustuumailut sikseen, sytytän kynttilät ja siirryn Helsingin-reissulta hankkimani Green home bookin pariin. Kaivoin jokin aika sitten Kivi-tuikut pitkästä aikaa varastosta, näyttävät taas vaihteeksi omaan silmään ihan kivoilta. Nyt tosin nämä kynttilälyhdyt korvautuivat jo toisella paljon ihanammalla, palataan tähän myöhemmin. 
Mukavaa viikonloppua!
This weekend we are going to puzzle at home: my boyfriend promised to start tiling the porch and I will do some painting and smaller chores. I have been thinking about our living room, it would be nice to have the interior finished before christmas. I would like to have a small shelf or drawer next to that chair, but not sure whether to choose simple and modern or old and charming. But this weekend I´m surely going to do something about it.

Kommentit (6)

 1. Blue Peony

  Minä olen suuri Kivi-tuikkujen ystävä. Olen kerännyt niitä parisenkymmentä vuotta. Koulumatkani varrella oli aikoinaan ravintola, jossa niitä oli, ja sain kipinän siitä, kun tuikut näyttivät pimeinä talvi-iltapäivinä niin ihanilta.

  • maija

   Ne ovat kyllä kauniita, varsinkin isoissa ryppäissä pöydällä tai ikkunalaudalla! Jossain vaiheessa minuun iski pieni Kivi-ähky ja tuikkuni olivat monta vuotta kaapin pohjalla… Mutta nyt yksinkertainen muoto toimii taas. Eihän tuon simppelimpää ja klassisempaa kynttilänjalkaa olekaan.

 2. Anonyymi

  Eikös String-hyllyjärjestelmään saa ovia? Vai onko ko. hylly mielestäsi liian "kulunut", se kun näkyy niin monessa blogikodissa?

  – Sirpa

  • maija

   Saa kyllä, sellaisia erillisiä kaappi- tai laatikostomoduuleja. Itse en kuitenkaan nyt tällä kertaa oikein Stringeistä innostu, niitä kun oli jo edellisessä kodissa. Ja lattiatikkaiden kiinnitys olisi vähän hankalaa tuon ulkonevan rintapaneelin ansiosta… Sinänsä String on kyllä tosi kaunis klassikko, eikä tämän hetken suosio minusta pitäisi hetkauttaa tätä seikkaa. Mutta kyllähän täytyy myöntää, että silmä tahtoo väsyä aina pikkuisen niihin kaikkein suosituimpiin esineisiin ja asioihin…

 3. Hannele Ruusukummusta

  Mukavaa viikonloppua!

  • maija

   Kiitos, kivaa viikkoa sinne!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *