Hotellivinkki Tukholmaan

Terveiset Tukholmasta! Lähdin kaupunkiin pienelle kesäreissulle viime viikon puolivälissä ja kotiuduin matkalta takaisin eilen. Tästä syystä blogikin on viettänyt viime päivät hiljaiseloa; nyt on aika palailla takaisin linjoille, vaikka vielä loppukesän ajan päivitystahti on varmastikin vähän normaalia hitaampi.

Taas kerran Tukholma oli ihana, ja saimmepa nauttia matkan aikana vielä superhyvistä ilmoistakin. Miten sen aina pääseekään unohtamaan, kuinka helppo ja näppärä matkakohde Tukholma onkaan – laivalla sinne pääsee helposti ja edullisesti, ja lahden takana odottaa ihan eri maailma. Nyt halusin vinkata erityisesti hotellivalinnasta, joka meni ihan nappiin, ehkäpä tästä on apua jollekulle muullekin Tukholman matkaa suunnittelevalle:

Yövyimme matkaseurani kanssa Haymarket by Scandic -hotellissa, joka on saneerattu historialliseen PUB-rakennukseen Hötorgetin laidalle. Totesimme hotellin sijainnin älyttömän hyväksi; hotelli sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä ydinkeskustan ostosmahdollisuuksista ja metroasemakin löytyy aivan hotellin kulmalta. 1920-luvun tyyliin sisustettu hotelli oli myös visuaalisesti tosi kaunis; yllä olevissa kuvissa näkyy vähän hotellin hulppeita aulatiloja, joista löytyi monenmoista ravintolaa ja baaria. Hotellin ravintoloita ei tullut tällä kertaa aamiaista lukuun ottamatta testattua, mutta näin muutoin tuolla oli oikein viihtyisä istuskella – iltaisin välttämättä ei olisi tarvinnut muualle lähteäkään.

Huoneet jatkoivat samaa tyyliä, olivat oikein viihtyisät. Erityismaininta supermukavista sängyistä, joiden kovuuden sai säädettyä itse, sekä tyylikkäistä Tapwellin messinkisillä hanoilla varustetuista kylppäreistä. Varasimme hotellin hotels.comin kautta, mutta tämä taisi kuulua myös laivayhtiöiden tarjoamiin hotellipaketteihin – hintaluokaltaan tämä olikin varsin kohtuullinen. Hyvän hinta-laatusuhteen vuoksi voisin valita tämän hotellin seuraavillekin matkoille, ehkäpä nyt tämän matkan myötä innostun vierailemaan kaupungissa vähän useamminkin.

Pakko oli myös somettaa hotellin kuntosalista: tuollaisen viherkeitaan keskellä, huimaavan korkealle sisäpihalle rakennetulla salilla treenit maistuisivat minullekin. Hotellivieraille tarjottiin myös erikoishintainen pääsy viereiseen vuonna 1904 perustettuun Centralbadet-spahan, mutta suureksi harmikseni tämä oli juuri matkamme ajan kesätauolla. Vanha ikoninen kylpylä olisi ollut huikea kokea – ehkä sitten ensi kerralla.

Muutama päivä Tukholmassa ja tuntuu, että olisi ollut pidemmälläkin matkalla. Tämä on taas niitä reissuja, joiden jälkeen ihmettelee, miksi ei tule lähdettyä useammin – jatkossa täytyy tosiaankin skarpata ja vierailla kaupungissa useamminkin. Nyt päivät kuluivat lähinnä kaupungilla kiertelyn merkeissä, mutta mukavaa olisi ollut myös ottaa yksi rentoilupäivä väliin, käydä vaikkapa juuri jossain spassa tai lähteä vaikkapa Djurgårdenin luonnon keskelle. Nyt aika ei ihan riittänyt tällaiseen, sillä kaupungissa itsessäänkin riitti kuitenkin sen verran kierrettävää ja tutkittavaa.

Yksi asia kuitenkin Tukholmassa jäi vähän kismittämään, ja se meni täysin omaan piikkiin. Olisi pitänyt tutkia kaupungin ravintolatarjontaa paremmin etukäteen ja suunnitella syömisasiat kuntoon, sillä nyt kävi perinteiset ja syömisen suhteen joutui tyytymään vähän köppäsempiin vaihtoehtoihin. Nyt siis huhuilen vinkkejä teiltä: kertokaapa Tukholman kivoimmat ravintolat ja ruokavinkit, niin ensi kerta menee vähän sulavammin myös tämän asian suhteen.

Mukavaa uutta viikkoa!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *