Blogit
Pihkala

HIMMELI

Kuluneen pikkujouluviikonlopun myötä oli aika ripustaa ensimmäiset joulukoristeet paikoilleen. Minä aloitin homman vielä melko maltillisesti ja jätin suurimmat koristelut vielä tuleville viikoille – eipä silti, kovin näyttäviä koristuksia en taida laittaa missään vaiheessa. Himmeli piti kuitenkin saada jo roikkumaan keittiöön, se oli maannut tyhjän panttina pöydällä jo viikon pari. Tämä saikin kunnian olla setripuun ohella ensimmäinen joulukoristeemme täällä uudessa talossa. Tästä se lähtee!
Itse olen himmeleiden ystävä, minusta ne ovat mukavan perinteisiä. Muoviset pillihimmelit jätän kylläkin muille, enemmän omaa tyyliä on yksinkertaisen olkiset tai valkoiset kapineet. Tämä kuvan himmeli on kirppislöytö ja tehty ohuesta metalliputkesta, minusta kivan kevyt ja moderni. Se ei alleviivaa joulua liiaksi, mutta tuo kuitenkin mukavaa tunnelmaa ikkunaan. Lisäbonus himmelissä on kynttiläpaikat, johon voi asetella pienet kuusenkynttilät. En taida uskaltaa polttaa kynttilöitä noin lähellä ikkunaa, mutta kiva yksityiskohta tuo on joka tapauksessa.
Keittiön penkki on yksi lempipaikoistani, tuossa on niin kiva näpytellä ja tarkkailla samalla talon tapahtumia. Istuinmukavuuden kannalta talja on tuossa kuitenkin ehdoton; se on ollut paikassaan jo alusta asti, joten erityisen jouluiselta valinnalta se ei kyllä tunnu. Nyt olisi kuitenkin aika viritellä lämpöisiä taljoja muuallekin taloon. Talvinen fiilis välittyykin minulle parhaiten juuri tällaisista yksityiskohdista: pehmoisista materiaaleista, neutraaleista väreistä, kasveista ja tunnelmallisista valoista. Ja tietysti myös maltillisen kauniista koristeista, kuten tästä kuvien tapauksesta.
Last weekend I hung this traditional christmas ornament, himmeli, to our kitchen window. Traditionally they are made of straw but nowadays this kind of modern versions are popular too. I found this one from flea market and like it a lot; it´s light and modern and does not underline christmas too much. It´s also nice that you can put candles to it, even though I think I won´t dare to burn them that close to the window…

Kommentit (12)

 1. Terhi Lanzett

  Ihanan näköistä! Teijän kodin tunnelman voi aistia..rauhallista, valoisaa ja viihtyisää

  • maija

   Kiitos Terhi! Valoa tuolla kyllä on, ja tästä olen nauttinut kyllä erityisen paljon. Vuokra-asuntomme oli tosi pimeä, joten sen jälkeen on ollut ihana päästä vähän valoisimmille, väljemmille vesille. Kuvauskin helpottui kummasti. 🙂

 2. Anonyymi

  Niin kaunista! Tuo himmeli kuin tehty teidän keittiöön, mahtava löytö. Ihailen tyyliäsi sisustaa, talon henkeen sopivaa ja ihanasti kuitenkin jättäen tilaa itse talolle. Levollista. Blogiasi on mukava seurata!

  • maija

   Kiitos, onpa mukava kuulla! Minustakin tuo himmeli on kiva löytö, vaikka miehen mielestä se on rumin asia koko meidän talossa, hehe. Ei näitä miehiä voi aina ymmärtää… 😉

 3. Päivi S

  Hienon löydön olet tehnyt ja sopii kyllä hyvin teille. Mieki sain vihdoin ja viimein ostettua ihan aidon olkisen himmelin ja olen niin happy 🙂 Täällä kans maltillisesti laitettu joulua, pikku hiljaa hyvä tulee…ettei tule äkkinäinen ähky.

  • maija

   Kiitoksia! Himmelit ovat kyllä kivoja, tykkään tuollaisista perinteisistä olkisistakin malleista tosi paljon. Ja sama juttu täällä, ihan vielä en ole valmis kunnon koristeisiin, fiilistellään niitä paremmin sitten jouluna. En halua, että joulunpyhinä iskee jo totaalinen ähky kaikkeen asiaan liittyvään, siksi ihan kiva aloitella tälla tavalla maltilla ja kohotella joulufiilistä hiljalleen.

 4. Anonyymi

  Näyttää hienolta. Olisikohan pentikin himmeli, hyvin paljon siltä näyttää. Itse luovutin oman pentikin himmelin anopille.☺ t. Anna

  • maija

   Saattaapi ollakin, täytyykin googlata. Minkäänlaisia merkintöjä ei tuossa ollut missään kohdassa…

 5. Villis

  Niin kodikas tunnelma tuossa kauniissa keittiössänne ja tunnelma välittyy ruudun taaksekin! Himmeli on kiva ja kynttilät siinä tuovat oman tunnelmansa kun keittiössä oleillaan. Veikkaan myöskin himmeliä Pentikin tuotteeksi, koska omani on hyvin paljon saman oloinen, kynttilöiden paikalla on kuitenkin lasikipot tuikuille.
  Tuo penkki taljoineen on todella mukava paikka chillailuun keittiössä:)

  • maija

   Kiitos Villis! Saattaapi tuo hyvinkin olla Pentikin tuotantoa, täytyy hieman tutkia asiaa. Penkki on keittiössä kyllä ihan lempijuttuja, siinä on niin mukava loikoilla. Se tuo myös mukavasti vanhaa fiilistä muuten aika modernien kalusteiden keskelle.

 6. Blue Peony

  Ihana himmeli!

  • maija

   Kiitos!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *