Hetki ennen pimeää

Miten ihania aurinkoisia ilmoja tämä marraskuu onkaan meille tarjoillut. Olen nauttinut niin paljon näistä epämarraskuisen aurinkoisista, jopa vähän keväisen oloisista päivistä. Vähintään yhtä ihanalta tuntuvat kuitenkin hetket juuri ennen pimeää – silloin on aika käpertyä kotiin, keittää teet ja sytyttää kynttilät. Talven lähestyminen näkyykin kotona ensimmäisenä kynttilöiden ja paksumpien tekstiilien lisääntymisenä.

Vielä joulu tuntuu tosi kaukaiselta enkä oikein osaa ajatella kodin joulukoristeluita. Innostuin kuitenkin somistamaan olohuonetta vähän talvisempaan suuntaan – eipä tähän oikeastaan tarvitse lisätä aikanaan kuin pari jouluista kasvia tai valoa, niin siinä se simppeli joulutunnelma sitten jo onkin. Perinteisesti olen joulukoristeiden suhteen aika maltillinen ja intoutunut laittamaan ensimmäiset joulujutut esille vasta joulukuun taitteessa pikkujoulun aikoihin, ihan vielä ei siis ole omalla kohdalla niiden aika. Kesken oleva remontti vaikuttaa toki myös omalta osaltaan asiaan ja pidättelee kodin sisustusintoa. Pienillä jutuilla on kuitenkin helppo lisätä kauden tunnelmaa keskeneräiseenkin kotiin alleviivaamatta joulua vielä liiaksi.

Sohvalle asettelin taljan, joka tuo heti olkkariin talvista tunnelmaa. Kerttu pötköttelee sohvalla mielellään, joten talja suojaa hieman myös sohvakangasta ja tarjoaa samalla mieleisen pesäpaikan. Ikkunalaudalla polttelen Tom Dixonin tuikkulyhtyjä, jotka kaivoin esille monen vuoden jälkeen. Tänne olohuoneeseen niiden kuparinen väri istuu minusta kauniisti. Tuohon ikkunalaudan toiselle puolelle haluaisin vielä jonkun kasvin, olen jo pitkään ihastellut esimerkiksi Maijun hehkuvanpunaisia värinokkosia. Ruskeat ja punaiset sävyt sopivat minusta erityisen kivasti vihertävän seinäsävyn pariksi. Joulunaikaan toki jonkinlainen havukin voisi olla siinä nätti, ehkäpä haenkin ensi töikseni siihen pienen maljakkokuusen.

Pienillä jutuilla on helppo lisätä kauden tunnelmaa kotiin alleviivaamatta joulua vielä liiaksi.

Ruskeaa laittelin myös sohvalle, tuo taustalla siintävä iso pellavatyyny on Granitista. Sitä vasten on mukava loikoilla ja iso tyyny tuo yksittäisenäkin väripisteenä mukavaa lämpöä sisustukseen. Sen kaverina on putkityyny, josta on tullut kestosuosikkini, sekä Marimekon tyyny parin vuoden takaisesta mallistosta. Sen enempää sohvaa ei ole tarvetta täyttääkään, varsinkin kun eräs karvakasa on aina bonuksena kainalossa.

Tästä raidallisesta tuikkukupista kysytään joka kerta kun se kuvissani vilahtaa, se on ostettu vaasalaisesta Arki Livingistä. Se taitaa kulkea varsinaisesti kaatimen nimellä, mutta sopii minusta varsin hyvin myös tuikku- tai maljakkokäyttöön. Sen vieressä on Ferm Livingin Balance-kynttilänjalka, josta tykkään myös kovasti. Niiden alla puolestaan kivitasomalleista koottu alusta. Näitä vilahtelee kotonani siellä täällä, muuntautuvat milloin kynttilänalusiksi, milloin kattaukseen. Materiaalimalleista on iloa myös sisustuksen puolella.

Marraskuu tuntuu monesti pimeältä ja ikävältä kuukaudelta ja myönnettävä on, ettei se kuulu myöskään omiin suosikkeihini. Kuusta voi kuitenkin kaivaa esiin ne hyvätkin puolet: leppoisan kotoilun, yleisen rauhoittumisen ja tulevan joulukauden odottamisen. Toki loppuvuoteen tiivistyvät usein myös työkiireet ja kaikenlaiset projektit; vähän nurinkurisesti tänä pimeänä aikana pitäisikin usein jaksaa kaikkein eniten. Kaikenlainen rento puuhailu on kuitenkin hyvää vastapainoa työlle ja pimeälle ajalle. Moni innostuu syksyisin myös leipomaan ja kokkailemaan ihan uudella innolla, sekään ei ole ollenkaan hullumpi ajanviete. Itse olen jo päättänyt, mitä valmiissa keittiössäni ensimmäisenä kokkaan: syntisen tuhtia pasta carbonaraa ja jotain hyvää jälkkäriä siihen päälle. Sitä hetkeä odotellessa.

Kuinka te vietätte marraskuuta?

Kommentit (2)
  1. Hei!

    Päädyin blogiisi vahingossa, ja nyt on pakko sanoa että sinulla on mielestäni paras suomalainen sisustussilmä mihin olen aikapäiviin törmännyt! Muuttopuuhien keskellä uuden kodin sisustusta miettiessäni selailen päivittäin blogeja inspiraation toivossa, mutta turhaan: 99% bloggaajistakin omistaa nykyään ne samat a90-pöydät, 69-tuolit ja mehiläispesän/lokin (näissä missään ei siis sinänsä mitään vikaa ole, lähinnä vain että kaikilla on ne samat tavarat kotonaan) tai vaihtoehtoisesti tiikkisenkin, vanhoja opetustauluja ja string-hyllyn.
    Kiitos siis sinulle ja blogillesi, palautit uskoni siihen että Suomessakin on persoonallisia ja taitavia sisustajia! Mukavaa loppusyksyä!

    1. Ooh, tuhannet kiitokset kauniista sanoistasi! Tulipa kommentistasi hyvä mieli ja taas uudenlainen tsemppi tehdä tätä somesisältöä, joka toisinaan tuntuu helposti jäävän päivätöiden jalkoihin. Mukava kun löysit blogini pariin ja kiva jos seurailet jatkossakin. Täällä vanhassa torpassa projekteja riittää ja koti valmistuu hiljalleen. 🙂

      Ihanaa joulun odotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *