HAAVELISTALLA

Remontin suhteen alamme olla siinä onnellisessa asemassa, että kalustehankintoja saa ja pitääkin alkaa jo miettiä. Kotia ei ole tarkoitus kalustaa yhdellä rysäyksellä valmiiksi, vaan sisustus saa elää vielä pitkään ja ne lopulliset valinnat muotoutua ajan kanssa. Jostain kuitenkin on aloitettava ja muutama peruspilari hankittava valmiiksi, jotta asuminen luonnistuu myös ensimmäisten kuukausien aikana. Ja kun sohva- ja ruokapöytäasiat ovat kunnossa, voi pieniä yksityiskohtia hioa huoleti vaikka vähän pidempäänkin, ne kun eivät ole enää niin välttämättömiä juttuja asumista ajatellen.
Ruokasalin ohella tarvitsisimme pöydän myös keittiöön, sillä nykyinen pyöreä ruokapöytämme on auttamatta tilaan liian pieni ja minusta vähän epäsopivan mallinenkin. Haluaisin keittiöön vähän ruokasalista eriytyvää tupamaista tunnelmaa ja ainakin yhtä penkkiä, joka ei blokkaa tuolien lailla matalalla olevista ikkunoista aukeavia maisemia. Tällä hetkellä pöydäksi on pari vaihtoehtoa, kuvan lehdestä bongasin niistä toisen eli Hayn Frame-sarjan. Aika ihana tuossakin kodissa!
 photo Hay
Frame-sarjaan kuuluu sekä pöytää että penkkiä, tämä kombo olisi meille juuri sopiva. Pöydän toiselle puolen laittaisin valkoiset wieniläistuolini, sattumoisin samanlaiset löytyvät myös tuon lehden kuvasta. Tykkään kovin sarjan yksinkertaisesta, vähän shaker-henkisestä muotokielestä, jota sirot eripariset tuolit keventävät sopivasti. Vahinko vain, että sarjasta ei löydy valkokantisia tuotteita, sillä pienen ripauksen valkoista taitaa meidän harmaa- ja puusävytteinen keittiö tarvita…

Toinen potentiaalinen pöytävaihtoehto on sitten Muuton Base, sopisi kuin nappi silmään sekin, mutta siihen tarvitsisi keksiä kaveriksi sopiva tarpeeksi pitkä penkki… Tai sitten pitää vain luopua tuosta penkkiajatuksesta ja keksiä tilalle kivoja, rentoja ja kevyitä tuoleja. Ei paha sekään.

Tällaisia
tuumailin tänään kaffehetkeni yhteydessä. Pitipä ikuistaa kuvaan myös
eväspiirakkani, sopivat niin sattuvasti kuvien väreihin, heh. Pikkuhiljaa pitäisi kai alkaa toimimaan tämänkin asian suhteen, sillä toimitusajat ovat nyt kesälomien ansiosta vhän normaalia pidemmät. Alkusyksyyn taitaa jo väkisinkin mennä, valitsi sitä sitten mitä tahansa… Saas nähdä mihin tässä oikein päädytään!


I have dreamed of Hay Frame series for a while. The combination of the table and bench would be a perfect choice to our kitchen, even though it´s a pity that they are not available in white (which would most probably be the freshest choice to that space). I really like the hint of shaker style that appears in the form of the Frame series, but also the furnitures are simple and modern enough.  I spotted the table in a home in the may issue of Plaza Interiör, the combination looks perfect in that kitchen, don´t you think?
Kommentit (4)
 1. Hei, "törmäsin" jokin aika sitten sattumalta Poiat-merkin Lavitta-sarjaan. Aika mielenkiintoinen sarja, jossa myös kaunis penkki.
  Kiitos ihanista, inspiroivista päivityksistä.

  1. Jossain ihastelinkin tuota Lavitta-sarjan tuolia, ainakin se oli tosi nätti. Täytyykin mennä kurkkaamaan myös muut sarjan tuotteet. Kiitos vinkistä ja kivoista sanoista! 🙂

  2. Tuo Hayn Frame-setti on ihana, aloin itsekin haaveilla siitä. Ainakin täällä näyttäisi olevan myös valkoisella kannella, taitaa tosin olla eri puuta:

   http://www.olssongerthel.se/produkt/hay/frame-extendable-matbord

   Olen itse miettinyt Ikean Norrakeria edullisena vaihtoehtona.

  3. Tuo sarja on kyllä ihana! Ja oho, mistäköhän tuo valkoinen laminaatti on tuonne tupsahtanut? Sitä ei ole nimittäin maahantuojan eikä Hayn itsensä hinnastossakaan. Täytyypä selvittää asiaa!

   Ikealla on kyllä kivoja, klassisia pöytiä ja penkkejäkin. Vastaavan kokonaisuuden saisi varmasti niistäkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *