Haavelistalla: Serge Mouillen kattovalaisin

Yksinkertaiset varrelliset valaisimet ovat jo pidempään olleet trendikartan aallonharjalla. Teollisuustyyli on kuitenkin viime vuosina vaihtunut pehmeämpään ja elegantimpaan muotoon. Mantiksen, Serge Mouillen ja vastaavien valmistajien valaisimet ovat tulleet tutuiksi lukuisissa sisustuskuvissa ja kansainvälisissä stailauskohteissa. Itse olen ihastunut erityisesti yhteen tiettyyn versioon:

DWR / Scandinavian Design / Est Living / Per Jansson

Tämä Serge Mouillen kolmiosainen kattovalaisin on minusta aivan ihana; yksinkertainen, mutta kuitenkin näyttävä vaihtoehto yleisvalaistukseen. Parhaimmillaan isokokoinen valaisin on suuressa, korkeassa tilassa, juuri tuollaisissa kuvien ympäristöissä. Valaisin kokoaa huoneen kauniisti yhteen nousematta kuitenkaan liiaksi esille, ja on jotenkin aika ihanaa vaihtelua kaikenlaisten riippuvalaisimien sijaan. Kovin budjettiystävälliseksi ei tätä kyllä voi sanoa, mutta saahan sitä aina haaveilla vähän epärealistisistakin asioista… Unelmalista-ainesta ehdottomasti.

Valaisimen lisäksi huomio kiinnittyy myös kuvien vaaleisiin verhoihin. Ne luovat kauniit raamit ikkunoille ja pehmentävät mukavasti huoneita. Melkein tekisi mieli ripustaa verhot omaankin kotiin, mutta taidan pidättäytyä kuitenkin vielä toistaiseksi verhokiskon poraamiselta. Kaunis viimeistelty tunnelma verhoista tulee joka tapauksessa, ja juuri tarvittava ilmavan pehmeä tunnelma yksinkertaisen sisustuksen keskelle. Tykkään!


Dreamy lamp: Ceiling 3 from Serge Mouille.

Kommentit (4)
 1. Ilkka Pekanheimo
  23.4.2018, 14:07

  Tuon Serge Mouillen kattovalaisimen valaisinkuvut tulisi kääntää kohti kattoa, jotta lamput eivät häikäisisi heikkonäköisiä. Epäsuora valaistus on aina paras. Tässä on ideoita laadukkaaseen valaistukseen: https://valaistusta.wordpress.com/

  1. Totta, monesti tuon valaisimen näkeekin juuri kuvut käännettynä ylöspäin. Antaa varmasti miellyttävämmän valon näin käytettynä.

 2. Tuo on kyllä yksi hienoimmista kattovalaisimista, se on omallakin haavelistalla. 🙂
  Hankin vuosi sitten ystäviltäni saamillani synttärilahjarahoilla (ja laitoin vähän itse siihen päälle) Mantiksen jalkavalaisimen. Olen ollut valintaani oikein tyytyväinen.

  1. Niinpä! Mantis on kyllä myös ihana, ja tosi samanhenkinen tämän kanssa. Oikeastaan kaikki tuon valaisinsarjan valaisimet ovat minusta onnistuneita… Varmasti hyvä ja pitkäikäinen hankinta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *