Haaveillaanko kesästä?

Ferm Living

Saako jo haaveilla hetken kesästä? Itse asiassa se ei enää kovin kaukana olekaan, pari hassua kuukautta ja ollaan jo kesäkuussa. Viime päivinä olen huomannut ilmojen selkeästi muuttuneen keväisemmiksi ja valokin on nykyään jo erilaista. Tämä kevään kuulas, tietynvärinen valo onkin yksi lempiasioistani, jota en lakkaa ihmettelemästä vuosi toisensa jälkeen. Siispä rohkenin selailla hiukan jo kesäisiä inspiraatiokuvia – ihan vielä ei ole aika lähteä toteuttamaan tällaisia tunnelmia, mutta haaveilun voi vallan mainiosti aloittaa jo nyt.

Hay

Konkreettiset toimet voi toki aloittaa vaikka saman tien sisätiloista. Ja mikäpä toisi kesäistä fiilistä paremmin kotiin kuin raikkaat kasvit ja kukkaset. Edellisen postaukseni myötä pääsinkin jo itse kunnolla sisään tähän tunnelmaan, ja tämä kuva tarjoaa lisää inspiraatiota. Voi miten raikkaalta tuo mimosa (ja nuo ruukut) näyttävätkään ikkunalaudalla. Minulla on itse asiassa ollutkin joskus tuollainen ruukkumimosa, mutta se näivettyi muutamassa viikossa, eikä koskaan päätynyt kukkimaan noin upeasti kuin tuo kuvan versio.

Hay

Sisätiloihin heijastuvat auringonsäteet tuovat myös kivaa kesäfiilistä kotiin. Olen alkanut pitää paljon tällaisista kuvista, joissa täydellisten valaistusolosuhteiden sijaan näkyvät valot ja varjot, ne suorastaan pursuavat tunnelmaa. Toki myös raikkaat sävyt tuovat kivaa kesäfiilistä kotiin, alimmassa kuvassa on kaikkinensa aika inspiroiva kokonaisuus värejä ajatellen – persikka ja taustaseinän haalea minttu ovat jännä yhdistelmä.

Ferm Living

Oma kesäkeitaani on tätä nykyä kovin kompakti, mutta eiköhän tunnelmaa saa loihdittua pienellekin parvekkeelle. Rento sekoitelma vihreitä kasveja ja sekalaisia ruukkuja on suosikkikokonaisuuteni, vähän kuin tämän postauksen ihan ensimmäisessä kuvassa. Parvekkeella myös kaide kannattaa ottaa hyötykäyttöön, tässä yksi varsin kaunis ratkaisu siihen. Yksinkertaiset saniaiset näyttävät aivan ihanilta kauniissa istutuslaatikossaan. Saniaiset ovat yksiä lempikasvejani, vaatimattomuudessaan jotenkin niin hurmaavia. Näitä kasvoikin vanhan kotini koko pitkän kivijalan täydeltä. Ihania olivat.

Hay

Pihakalusteet voivat tosiaankin olla myös kauniita, ja näistä löytyy nykyään mukavasti valinnanvaraa. Itse asiassa nykyinen keittiönpöytänikin soveltuu myös ulos, niinpä se on hyödynnettävissä ulkotiloissakin jos tie vie joskus tästä asunnosta muualle. Tämä kuva poimiutui puolestaan tähän juttuun väriensä puolesta, niin inspiroiva kokonaisuus tässä. Ja toki myös kaunis valo, joka maalaa kuvaan ihan oman tunnelmansa.

IKEA

Ei kesää ilman rottinkia, vai mitä? Rottingista tehtyjä tuotteita löytyy nykyään aika moneltakin valmistajalta, ja itse voisin kuvitella käyttäväni rottinkia nimenomaan ulkotiloissa. Onhan tässä materiaalissa vain jotain niin kesäisen kepeää. IKEA lanseeraa nyt huhtikuun alussa TANKVÄRD-malliston, joka sisältää monta kaunista rottingista tehtyä tuotetta. Jos minulla olisi kesämökki tai vaikka iso parveke, olisin varmasti apajilla.

Skagerak

Tässä taas yksi ihana yksityiskohta. Voi miten rakastankaan vanhoja rappusia ja näihin kasattuja kasvirykelmiä. Tällainen kokonaisuus toimii toki vallan hyvin muuallakin, ovensuussa, patiolla tai tietysti parvekkeella. Rennosti köynnöstävät kasvit sopivat hienosti moderneihin ruukkuihin. Apilaa minulla kasvoikin jo viime kesänä parvekkeella, sen kaveriksi voisin kokeilla vaikkapa tuollaista köynnöstävää perennaa. Vaikka tilaa ei olekaan omalla parvekkeella paljon, on sen korkeussuunnassakin hyödynnettävää.

Skagerak

Kun etsin kesäistä inspiraatiota, surffailen lähes aina tanskalaisen Skagerakin sivuille. Heidän kuvansa ovat vain niin inspiroivia, täynnä tanskalaista tyylipuhtaan vaivatonta tyyliä, kutsuvia ympäristöjä ja tietysti huimaavan kauniita ulkokalusteita. Tässä kuvassa näkyy merkin tämän vuoden uutuuksia, jotka sopivat niin ihanasti kuvan ympäristöön ja miksei funkistaloon tai modernille patiollekin. Virkistävän erilaista muotoilua, mielenkiintoisia värejä ja vaihtoehtoja klassisesta supermoderniin – koska miksei sisätiloissa vallitseva tyyli voisi jatkua saumattomasti myös ulkotiloihin.

Joko te olette uskaltautuneet haaveilemaan kesästä?


Is it too early to start dreaming of summer? I don´t think so. Spring is finally here and after two months it will be June already , can´t believe how time is flying. Here´s some summer inspo to start with – even though my summer oasis is nowadays very tiny, I´m sure I will be able to transform it to a nice and cosy summery spot. This kind of relaxed, simple style is my favourite and I find a lot of inspiration from these pictures. How about you?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *