Blogit
Pihkala

GLORIA

Eilisen Lucian päivän myötä kaivoin kaapista yhden jokajouluisen lempparini. Muuton Gloria-kynttelikkö tuo minulle suorat mielleyhtymät Lucia-neitoon, ja tästä syystä kai tämän esineen käyttö on vakiintunut lähinnä joulunaikaan. Yksinkertainen kynttelikkö toki passaisi pöydälle ihan koska tahansa, mutta huomaan unohtavani tämän ihan liian usein kaapin perukoille. Sinänsä tyhmää, sillä kynttelikkö on yksi suosikeistani ja vaihteeksi taas mukavan erilainen koriste.
Simppeli kynttelikkö saa uutta ilmettä havunoksilla, ja toimii näin tosi kivasti jouluisen pöydän koristeena; täytyy vain hakea havunoksia kynttelikköön vielä paljon lisää. Tyyli sopii minusta mukavasti yhteen ryppyisen pellavaliinan ja wieniläishenkisen tuolin kanssa, tässä on jotain samaa perinteistä tunnelmaa. Oman Gloriani olen saanut vuosia sitten Muutolta, muistaakseni se taisi olla jokin joululahja tai palkinto heidän yhteyshenkilönään toimimisesta. Sittemmin ovat lopettaneet tämän valkoisen värin kokonaan, ja tänä vuonna mustakin versio näytti kadonneen hinnastosta. Eli jos bongaatte tällaisia hassuja rinkuloita kirppiksellä, suosittelen iskemään kiinni. Monipuolisuudessaan tämä on oikein kiva esine; kynttilöiden määrä on vapaasti valittavissa, ja pienellä tuunaamisella ilmettä saa muunneltua kivasti.
One of my all time christmas favourites is this Gloria candleholder from Muuto. It reminds me of St. Lucia and therefore I use it particularly during the christmas season. My candleholder is already many years old and nowadays Muuto has delayed it from their selection. I think it´s a pity as I really like the simple design and versatility of it.

Kommentit (4)

 1. Anonyymi

  Paloturvallisuuden vuoksi havunoksat noin lähellä kynttilöitä ei liene hyvä idea. Vaikka kaunista toki olisikin.

  • maija

   No joo, enemmän nuo ovatkin vain koristeina. Kynttilöitä poltettaessa minäkin nappaisin kyllä oksat pois, koskaan ei voi olla liian varovainen tulen kanssa. 🙂

 2. Anonyymi

  Onpa nätti kynttelikkö, harmi että ei ole enää saatavilla! Tykkään tuosta ajatuksesta, että kynttilöitä saa muutaman tai monta oman fiiliksen mukaan.

  • maija

   No niinpä, on kyllä kiva tuote! Minäkin tykkään tuosta monipuolisuudesta, kyntteliköstä saa joko tosi näyttävän ja ison, tai sitten siinä voi pitää yksinkertaisesti vain muutamaa kynttilää. Useimmiten kuitenkin siinä on nuo neljä 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *