Favourites of the month – tammikuu

Hei ja hyvää tammikuuta! Ajattelin aloittaa uuden vuoden bloggailut perinteisen kuun suosikit -postauksen kanssa, sillä nyt joulun jälkeen tekee mieli kerätä inspiraatiota ja innostua taas kaikenlaisesta kevyemmästä ja raikkaammasta. Joulu näkyy vielä jonkin verran kotona, mutta hiljalleen ajattelin karsia ilmettä neutraalin talviseksi. Etenkin kaikki viileät, vaaleat, simppelit ja selkeälinjaiset jutut kiinnostavat juuri nyt, ja mukaan tekee mieli heittää pieni ripaus jotain shokkiväriäkin. Juuri nyt olen silmäillyt erityisesti seuraavia juttuja:

Anno / The Curated / Afroart / Menu / Moustache / Dux

  • Pehmeät matot. Pidän paljon olohuoneen sisalmatostani, mutta kaipaisin tälle hieman muhkeampaa, talveen sopivaa kaveria. Kovin suurta mattosatsausta en tähän koiratalouteen halua tehdä, mutta esimerkiksi Annon valikoimista olen katsellut kivoja ja kohtuuhintoja vaihtoehtoja. Kuvassa oleva Maa-matto näyttää sopivan matalanukkaiselta, mutta silti pehmeältä ja on täyttä villaa. Yksi hyvä vaihtoehto siis.
  • Raidat. Raitakuumeeni ei ota laantuakseen, vaan sen sijaan vain voimistuu. Etenkin nyt joulun jälkeen selkeät raitakuviot tuntuvat niin raikkailta. Olen jopa ajatellut nojatuolini verhoiluttamista kukkakuosin sijaan raitakuvioisella kankaalla, mutta ehkä aloitan kuitenkin pienestä, kuten kuvan Afroartin tyynystä.
  • Klassiset valaisimet. Näitä tulee nyt vähän joka tuutista, ja moni valmistaja on tuonut viime aikoina markkinoille kangasvarjostimellisia, pyöreäjalkaisia malleja. Kuvan Menun Torso-valaisin tästä hyvänä esimerkkinä. Elegantilta ja kivan eleettömältä tämäkin näyttää.
  • Muhkeat untuvatakit. Sellaiselle olisi tarvetta, sillä kylmimmät pakkaset ovat vasta edessä. Kivoimmalta näyttää pitkä, muhkea ja huputon malli, kuten The Curatedin versiossa.
  • Duxin nojatuolit. Nämä tikatut klassikkomallit tuntuvat taas tosi raikkailta, henkivät sellaista huolettoman eleganttia, rennon vintagehenkistä tunnelmaa. Tykkään Duxeista sekä nahkaisena että kankaisena, kuvan samettikin tuo kivaa pehmeyttä putkirunkoiseen malliin.
  • Shokkivärit. Kaipaan aina hillityn ja hallitun kokonaisuuden keskelle pikkuisen särmää ja jotakin harmoniaa rikkovaa elementtiä. Helpoiten tämä syntyy rohkeilla pienillä väripilkuilla, jotka puhaltavat tilaan ihan uutta eloa. Veikkaan, että tulevana vuonna tulemme näkemään entistä enemmän vahvoja värejä, kuten kirkasta punaista, ultramariininsinistä ja vastaavia – oikein virkistävää minusta.
  • Makkaramaisen pyöreät muodot. Huonekaluissa, valaisimissa ja tekstiileissä trendikkäin muoto on nyt pullea ja pyöreä. Etenkin kaikki hauskan malliset, putkimaisen taivutetut tuolit ja jakkarat ovat nyt erityisen in. Tätä trendiä onkin helppo tuoda kotiin vaikka yhden näyttävän tuolin myötä. Moustachen jakkara on näyttävä yksityiskohta, joka on kuitenkin helppo sijoittaa mihin tahansa.

Katsotaan innostunko tekemään kattavampaa trendikoostetta tulevalle vuodelle, mutta tässä kuitenkin muutamia elementtejä, jotka innostavat nyt – ja joiden uskon olevan myös yleisestikin vahvasti esillä nyt alkaneena vuonna. Hauska seurailla, millainen tästä sisustusvuodesta tuleekaan ja mihin trendit kehittyvät. Omakin koti vaatii vielä jonkin verrankin sisustamista, mutta tässä mennään tietysti talon tyyli edellä. Onko sinulla sisustushaaveita alkavalle vuodelle?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *