Favourites of the month – tammikuu

Hyvää loppiaista! Joulusta on nyt virallisesti selvitty ja viimeistään nyt on aika kääntää katseet uuteen vuoteen. Monien muiden tapaan tammikuun alku on itsellenikin raikastamisen ja karsimisen aikaa, tämä joulun jälkeinen siivousoperaatio tuntuu joka vuosi yhtä ihanan virkistävältä. Kevättä en ihan vielä uskalla alkaa fiilistellä, mutta väkisinkin silmät alkavat vilkuilla tässä vaiheessa vuotta kaikkea raikasta ja kevyttä. Niinpä tästäkin perinteisestä suosikkikollaasista tuli vähän vahingossakin jo aika kevättä enteilevä – minkäs sille mahtaa, jos tällaiset jutut pyörivät juuri nyt mielessä.

Form & Refine / Hay / Marimekko / Fantastic Frank / Hay

  • Vannon yleisestikin aina ajattomien klassikoiden nimeen, mutta etenkin juuri tähän aikaan vuodesta, kaikenlaisten trendiennusteiden ja -linjausten keskellä, ajattomia ja tietyllä tapaa anonyymejäkin kalusteita tekee mieli nostaa erityisesti esiin. Tanskalaisbrändi Form & Refinen tamminen Damsbo-ruokapöytä on minusta ihana esimerkki klassisesta kalusteesta, joka toimii yhtä hyvin oli vuosikymmen sitten mikä tahansa. Jos olisin ruokapöydän tarpeessa, satsaisin varmaankin juuri johonkin tällaiseen ajattomaan ja ei niin trendikkääseen kalusteeseen, johon ajan hammas ei pure.
  • Artekin klassikkokalusteet kuuluvat samaan kategoriaan. Ne sopivat ihanasti myös kuvan vanhaan jugendhenkiseen interiööriin, tuovat raikkautta ja kontrastia tilaan. Aivan ihana ja yksinkertaisen inspiroiva kokonaisuus kuvassa!
  • Marimekon Tiiliskivi-sarja on päivittynyt kevääksi uudella harmaanvihreällä sävyllä. Skarpit ruudut ja kaunis sävy tuntuvat nyt tosi raikkaalta, ja tekisikin mieli freesata kotia joko kuvan tyynynpäällisen tai vaikka vuodevaatesetin avulla.
  • Hayn Matin-vekkivarjostimen olen tainnut jo ennenkin mainita, mutta se on edelleen yksi suosikeistani uusien valaisimien saralla. Sen klassinen muoto ja etenkin tuo varjostin on jotenkin niin tätä päivää.
  • Eniten inspiroi kuitenkin valo – valon lisääntyminen on parasta, mitä tämä vuodenaika pitää sisällään. Valo muuttaa koko tilan tunnelman ihan erilaiseksi, ja on ehkä tehokkain raikastaja mitä olemassa on. Ihania, valoisia talvipäiviä odotellessa!

Kuten kollaasista huomaa, innostavat minua tällä hetkellä aika ajattomat ja raikkaat jutut, ehkä vähän päinvastaisestikin tämän hetken trendeihin verrattuna. Katsotaan, innostunko tänä vuonna pureutumaan niihin tarkemmin ja tekemään tänne blogiin laajempaa trendikatsausta alkaneesta vuodesta. Kannattaa ainakin ehdottomasti kurkata Suvin hiljattain julkaisema postaus vuoden 2020 trendeistä, siinä oikeastaan kaikki mitä itsekin ajattelen asiasta.

Valoisaa tammikuuta!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *