Favourites of the month – syyskuu

Puhutaanpa pitkästä aikaa hetki sisustusinspiksestä ja tämän hetken lempparijutuista. Tämä sarja on ollut tauolla kesän ajan, ja näköjään syyskuunkin aloitus livahti jo pitkälle kuun loppupuoleen saakka. Nyt on kuitenkin ollut ihana taas tutkailla syksyn uutuuksia, fiilistellä oman kodin täydennyksiä ja ylipäänsä innostua taas sisustusjutuista – tämäkin into kun kulkee aina sykleittäin.

Etenkin 70-luvun viitteet, tummasävyinen tunnelma, skarpit mutta klassiset muodot ja lämpimät eloisat sävyt tuntuvat nyt erityisen kutkuttavilta. Viime aikoina olen silmäillyt etenkin tällaisia juttuja:

Inka Bell / Woud / Menu / Menu / VM Carpet / Röros Tweed

  • Olen suunnitellut hankkivani kotiin uutta taidetta ja kahlaillut läpi netin taidemyyntisivustoja sitä täydellistä etsien. Etenkin olen ihastellut Inka Bellin töitä, niin hienoja värejä, muotoja ja kolmiulotteisuutta näissä! Kuvaan poimimassa teoksessakin on ihanan raikas, mutta kuitenkin rauhallinen sävymaailma, tämä sopisi tosi monenlaiseen seuraan.
  • Klassiset varjostinvalaisimet tuntuvat jatkavan vahvana tänäkin syksynä. Menun Torso-valaisimessa on kivan skarppi jalka ja pehmeän luonnonsävyinen kangasvarjostin. Olisi ihana senkin päällä tai mahtuessaan vaikka ikkunalaudallakin.
  • 70-luvun tunnelma tuntuu nyt tosi ajankohtaiselta, ja tätä henkeä oli myös juuri päättynyt 3 Days of Design -tapahtuma pullollaan. Menun uusi Brasilia-tuoli jatkaa myös tätä – yhdistelmä kolhoa ja keveää on jotenkin tosi herkullinen. Hieman Askon Bonanza-kalustonkin henkinen tuoli sopisi loistavasti etenkin virtaviivaisiin uudiskohteisiin muiden tuolta ajalta lainailevien elementtien, kuten rimakattojen ja tiilen seuraan.
  • Instagram-seuraajani tietävätkin, että olen etsiskellyt olohuoneeseeni uutta mattoa. Päädyin lopulta Torista löytämääni paimentolaismattoon, mutta jos tätä ei onnekkaasti olisi löytynyt, olisi vahva vaihtoehto ollut VM Carpetin äskettäin lanseeraama Duo-mattomallisto. Se koostuu Suomessa kudotuista laadukkaista villamatoista, ja on kuosimaailmaltaan kauniin rauhallinen.
  • Kynttiläkausi alkaa yksinkertaisista ja siroista kynttilänjaloista, joiden määrä lisääntyy sitä mukaa kuin syksy etenee. Woudin metallisessa kynttiläjalassa on hauskan leikittelevää tuntua, joka ei tunnu vielä liian talviselta.
  • Syksyn ehkä ihanimmat tekstiilit löytyvät Röros Tweedilta – ihan huikeita värejä ja kuoseja, jotka on valmistettu laadukkaasta norjalaisesta lampaanvillasta. Sopivat ihanasti niin 70-vibaiseen sisustukseen kuin vaikka klassisempaankin tyyliin, ja enteilevät jopa hiukan tulevan loppuvuoden juhlan tuntua – jota en ihan vielä halua fiilistellä yhtään sen enempää.

Tunnelmallista syyskuuta!

sisustus sisustustrendit sisustusideat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *